• BIST 8977
  • Altın 2299.033
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0707
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Hakkari Kesk Kobane katliamını protesto etti

Hakkari Kesk Kobane katliamını protesto etti
Hakkari Kesk Şubeler Platformu öncülüğünde Suriye Kobene’de yaşanan katliamı düzenlediği yürüyüş ve basın açıklaması ile protesto etti.

Bulvar Caddesi üzerinde başlayan yürüyüşe Belediye Eş Başkanları, DBP, HDP eş başkanları, Meya-Der, İHD, STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş destek verdi. “Kobeni direniyor barbarlar ve işbirlikçileri kaybediyor. Tecrit kaldırılsın müzakereler başlasın” pankartı ve değişik pankartlar eşliğinde yürüyüşe geçen kalabalık Cumhuriyet Caddesi üzerinden yürüyüşlerini sürdürerek Bulvar Caddesi Bınevş Kadın Merkezi önünde yürüyüşlerine son verdiler.

Burada bölgede hayatını kaybedenler için yapılan bir dakikalık saygı duruşunun ardından basın açıklamasını okuyan Kesk Dönem Eş Sözcüsü Süleyman Aşkan, Kobanê’yi harabeye çeviren vahşi güçler ve işbirlikçileri direnişi hazmedemediler dedi.

Aşkan,” GirêSpî ile zirveye ulaşan özgür yaşam iradesi tüm barbar saldırılara rağmen üç kantonu birleştirecek ve demokratik Ortadoğu’nun kuruluşuna öncülük edecektir. İki gün önce Kobanê de gerçekleştirilen insanlık dışı saldırıyı kınıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bu direnişte canını feda edenlerin şahsında tüm Rojava devrimi şehitleri için hepinizi bir dakikalık saygı duruşuna davet ediyoruz.

Bizler KESK olarak demokrasi, barış, adalet başlıkları altında atılması gereken bütün demokratik adımların bir an önce atılmasını talep ediyoruz. Ülkemizde halkların birlikte yaşamın umudunun yeşerdiği 7 Haziran seçim sonuçları dikkate alınarak bütün toplumsal kesimlerin ortaklaştığı bir yol haritası ile kurulacak hükümet ülkeyi var olan kaos durumundan kurtarabilir.

Bunun en temel başlangıç noktası da durdurulmuş müzakere sürecinin genişletilmiş heyet ile bir an önce başlatılması, müzakerelerin yürütülmesinde ve devam ettirilmesinde temel rol oynayan Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılmasıdır. Var olan hükümetin ve kurulacak olan hükümetin Ortadoğu’daki vahşet durumunu göz önünde tutarak hem ülkemizdeki temel sorunların çözümü hem de Ortadoğu barışçıl ortamın oluşturulması için gerekli demokratik adımları atmaktan başka yolu bulunmamaktadır.

 Sayın Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması, müzakerelerin genişletilmiş heyetlerle biran önce başlatılması, sınırların insanlık düşmanı çetelere kapatılması, mezhepçi, inkârcı dış politikanın tüm Ortadoğu halklarını ve inançları kucaklayan bir politikaya dönüştürülmesi, başta Roboski olmak üzere faili meçhullerin, seçim öncesi ve sonrası yapılan tüm provokasyonların arkasındaki karanlık güçlerin ortaya çıkarılması,  hukuksuzlukların ve yolsuzlukların hesabının sorulması tüm toplumun ortak talepleridir.

Hükümetin bu talepler doğrultusunda politikalar üretmesi ve gerekli adımlar atması gerekir. KESK bundan önce olduğu gibi bundan sonrada emek ve demokrasi mücadelesini sürdürmeye devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle basın açıklamamıza destek veren eş başkanlarımız, STK’lar, dostlarımız ve değerli halkımıza teşekkür ederiz" dedi. Hakkarihabertv.com

kesk-1-002.jpgkesk-2-001.jpgkesk-4-001.jpg

Bu haber toplam 3578 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim