• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari KESK’ten 1 Mayıs Açıklaması

Hakkari KESK’ten 1 Mayıs Açıklaması
KESK, DİSK-TMMOB-TTB bileşenleri 1 Mayıs Dünya Emek ve Dayanışma Bayramı nedeniyle ortak bir basın açıklaması düzenlediler.
 
Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ve  Türk Tabipleri Birliği (TTB) ortak bir açıklama yaparak işçi ve emekçilerin 1 Mayıs Bayramını kutladılar. 
 
KEKS Şubeler Platformu binasında düzenlenen basın açıklamasına DİSK-KESK-TMMOB-TTB temsilcileri katıldı. 
Korona virüs salgını nedeniyle sosyal mesafe gözetilerek maske takan sendika üyeleri adına açıklama yapan, DİSK Şube Baskanı Haluk Duran, bu ülkenin işçileri, emekçileri, mühendisleri, mimarları, hekimleri, aydınları, akademisyenleri, sanatçıları, gençleri, kadınları, emeklileri olarak tüm halkımızın 1 Mayıs Bayramını tebrik ediyorum dedi. 
 
Küresel salgın gölgesinde 1 Mayısı kutladıklarını belirten Duran, halklara; emek ve doğa sömürüsü, savaşlar, ekonomik krizler, artan eşitsizlikler, yoksulluk, işsizlik dışında hiçbir şey sunamayan bu düzen küresel salgın ile beraber büyük bir uygarlık krizi yaşadığını anlattı. 
kesk-2-003.jpg
 
İşçinin ve emekçinin salgın koşullarında bile zorunlu olarak çalıştığını belirten Duran, “Ülkemizde emekçiler yaşam ve çalışma koşullarının çok ağırlaştığı bu süreçte iktidar gerekli tedbirleri zamanında almadığı gibi “çarklar dönsün” diyerek fabrikalarda, inşaatlarda binlerce işçiyi “ya salgından ya açlıktan ölüm” seçenekleri ile baş başa bıraktı.
 
Kamu işyerlerinde “zorunlu çalışma” alanlarını objektif olmayan kriterlerle ve karar süreçlerine sendikaları, emekçileri dâhil etmeden belirledi. Binlerce kamu emekçisi covid 19’a yakalandı. Geride kalan milyonlar iktidarın çağrısı ile “evde kal”ır iken iktidar salgını fırsata çevirmenin her tür yol ve yöntemini kullandı” dedi. 
 
Hükümetin salgın sürecindeki politikalarını eleştiren Duran, infaz düzenlemesi, muhalif belediyelere soruşturmalar açılması, sahra hastanesinin dahi mühürlenmesi, kayyum atamalarının son sürat devam etmesi gibi politikaların ardı arkası kesilmediğini söyledi. 
 
Duran açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: “Evde kalmanın koşullarını yaratmayıp sorumluluğu bireylere yükleyen, işsiz kalanlar için para bulamayan! iktidar savaş politikalarına bütçe bulabiliyor.
 
Özel sektör ve kamuda salgın sürecinde uygulanan esnek çalışma uygulamalarını salgın sonrasında temel çalışma biçimi olmasını, güvencesizliğin yaygınlaştırılmasını ve emeğin daha da ucuz hale getirilmesini hedefliyorlar.
 
“Ekonomi çöktü” diyerek yeni zamlarla, vergilerle faturayı bir kez daha emekçilere çıkarma niyetlerini gizlemiyorlar. Bizler; krizlere, salgınlara yol açan bu politikaların devam ettirilmesine geçit vermeyeceğiz. İnsan onuruna yaraşır bir iş, gelir ve sosyal güvenlik talepleriyle dünya emekçileri tek ses, tek yürek olacağız!
 
Barış içinde savaşsız sömürüsüz bir dünyada yaşama ve yaşatma talebimizi 1 Mayıs’ta bir kez daha haykırıyoruz!” 
 Duran son olarak, işçi ve emekçilere seslenerek “Haydi Uluslararası Birlik, Mücadele ve Dayanışma Günü evlerimizde, balkonlarımızda 1 Mayıs Marşımızı hep birlikte söyleyelim!
 
Baharın coşkusuyla, güzel günler göreceğimizin inancıyla pankartlarımızı sallayalım, sloganlarımızı haykıralım! İnsanlığı ve Doğayı Öldüren Sömürü Düzenine Mahkûm Değiliz! Başka Bir Dünya, Daha Özgür ve Eşitlikçi Bir Yaşam Mümkündür!
 
Birliğimizi, mücadelemizi ve dayanışmamızı böylesi bir toplumsal düzeni kurmak için güçlendireceğiz. Yeni bir toplumsal düzen için; Yaşasın 1 Mayıs Bijî 1 Gulan” diye konuştu.
Bu haber toplam 1609 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim