• BIST 8718.11
  • Altın 2246.816
  • Dolar 32.3324
  • Euro 35.1911
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 1 °C

Hakkari kırsalında yemleme çalışması yapıldı

Hakkari kırsalında yemleme çalışması yapıldı
Hakkari Orman ve Su İşleri Müdürlüğü tarafından Hakkari İli kırsalında yaban hayvanlarının korunması ve beslenmesi amaçlı yemleme çalışmaları yapıldı

Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz, Reşko doğa sporları Kültür Derneği üyeleri Av. Turgut Besi, Türkiye Dağcılık Federasyonu (T.D.F) Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, Fotoğraf sanatçısı Esat Kılınç ve Ahmedi Hani Okul Müdürü Kerem Onay ile beraber Hakkari İli kırsalında yaban hayvanlarının korunması ve beslenmesi amaçlı yemlenme çalışması yaptılar.

Zorlu doğa şartlarında yaşayan yabani hayvanlar insan unsurun dan korunmak amaçlı doğanın zorlu bölgelerinde yem torbaları sırtla taşınarak bölgeye ulaştırıldı.

Orman ve Su İşleri Müdürü Necmettin Yılmaz Genel Müdürlüğümüzden emirleri doğrultusunda yemlenme çalışmaları yapılmaktadır dedi.

Yılmaz,” Şu anda görevleri gereği Hakkari’nin her alanını iyi bilen dağcılık ve doğa sporları faaliyetlerinde aktif olan Avukat Turgut Besi, T.D.F. Hakkari İl Temsilcisi Naci Ertunç, Esat Kılınç ve Kerem onay ile beraber yemlenme çalışmalarını Akbulut köyünde başlatmış bulunmaktayız.

 Daha sonra Çukurca tarafına geçmeyi düşünüyoruz. Deneyimlerimize deneyim katan ve bu konuda yardımcı olan arkadaşlara şahsım ve kurumum adına teşekkür ediyorum. Bu yemlenme ve avlanma konusunda yapacağımız çalışmalar Mart ayı sonuna kadar devam edecektir.

Daha sonraki süreçlerde dağcı arkadaşlarımızı yanımızda görmek ve desteklerini sürdüreceklerini umut ediyorum. Avcılık mücadele kapsamında buradan halkımıza sesleniyorum.

Biz kurum olarak bilinçli yapılan avcılığa karşı değiliz. Bizim avcı arkadaşlardan isteğimiz resmi belgelerini eksiksiz bir şekilde tamamlayıp, belirli tarihlerde ve kanunlara uygun bir şekilde avlanma yapmalarıdır” şeklinde konuştu.

Reşko doğa sporları Kültür Derneği üyeleri Av. Turgut Besi  ise  Doğa yaşamdır ve yaşam denge demektir ilkesinden hareketle gönüllü arkadaşlar gurubu ile bu işe soyunduklarını ve bilinçsiz yapılan avcılığa karşı mücadele edeceklerini ifade etti.

T.D.F Hakkari İl temsilcisi Naci Ertunç’da eski bir avcı olarak tüm avcı arkadaşlara sesleniyorum dedi. Ertunç,”Yapılan hatalar sonucunda doğa tahribatına sebebiyet vermekten kaçınılması gerekmektedir.

Bilinçli yapılan avlanmayı destekliyor ve ancak bu konuda avcı arkadaşlarımızın aydınlatılmasında Orman ve Su İşleri Müdürlüğünün katkıları sonucunda yanlış yapılan avlanmanın önüne geçileceğine inanıyorum” dedi.

Doğa fotoğrafçısı Esat Kılınç’da sakar ayağıyla yemlenme çalışmalarına katılan Okul Müdürü Kerem Onay bu güzel doğaya renk katan yabani hayvanların çoğalması için avcı arkadaşların doğayı korumaları gerektiğini ifade ettiler. Feyzullah Taş/İHA

yemleme-mmm.jpgyemleme-2222.jpg

dogasevenler.jpg

 

Bu haber toplam 2583 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim