• BIST 9693.46
  • Altın 2505.209
  • Dolar 32.5793
  • Euro 34.764
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari Kitap Okuyor mu?

Hakkari Kitap Okuyor mu?
Her yıl Mart ayının son Nisan ayının ayının ilk haftası “Kütüphaneler Haftası” olarak kutlanıyor. 51. Kütüphaneler haftası tüm yurtta olduğu gibi ilimizde de görkemli kutlandı.

Vali Yardımcısı, sevilen sima Mehmet Emin Taşçı, Kamu Kurum Amirleri ve öğrenciler yaklaşık 300 kişi Atatürk Kültür Merkezinde buluşuyoruz. Ev sahipliği yapan yılların deneyimli ismi Kültür ve Turizm İl Müdürü Emin Özatak kısa bir konuşma yaparak kitap okumanın önemine değindi. 

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Yusuf Kızılkaya, cumartesi günü dahil haftanın 7 günü saat 8.30 ile akşam 18.30 arası halka açık olduklarını belirterek sözlerine şunları ekledi;

“Halk kütüphaneleri, kadın erkek, her yaşta, her seviyede ve her meslekten okuyucunun çeşitli konulardaki dergi, kitap, gazete, cd-dvd gibi fikir ve bilgi ürünlerinden ücretsiz ve serbestçe yararlanmasını sağlayan ve bulunduğu yerin kültürel, sosyal ve eğitim kalkınmasına yardımcı olan kurumlardır. 

Kütüphanemizde yetişkinler için 130 kişilik okuma salonu ve çocuklar için de 60 kişilik okuma salonumuz mevcuttur. 2014 yılı içerisinde SODES projesi kapsamında hizmete sunduğumuz yeni çocuk kütüphanemizde okul öncesi çocuklar için oyun ve masal okuma salonumuz da bulunmaktadır.

hakkari-kitap-1.jpg

Yine SODES projesi kapsamında satın alınan gezici kütüphane ile şehir merkezine uzak olan 12 köy okuluna kütüphane hizmeti sunmaktayız. Kütüphanemize üye olan 7315 okuyucumuz 38500 adet kitap ve 147 adet süreli yayın koleksiyonumuzdan yararlanmaktadır. 2014 yılında toplamda 12600 kitap ve 1256 süreli yayın yani dergi ödünç verilmiştir. Lise ve üniversite öğrencilerimizin kütüphanemizden yoğun bir şekilde yararlandığı da gözlenmektedir.”

Yusuf Kızılkaya’nın verdiği rakamlar, vurguladığı konu, verdiği mesaj beni şaşırttı ve mutlu etti. Demek ki kitap okuyormuşuz… Programa renk katan sunumuyla alkış alan bir diğer kişi Hakkari Üniversitesi Kütüphane ve Dökümatasyon Daire Başkanı Bilal Yılmaz’dı.

Yılmaz kitap okumanın faydaları dışında Üniversitelerde kütüphane bölümünü tercih etmelerini, bu bölümde okuyanların diğer mesleklere oranla daha kolay iç bulabildiklerini söyledi. Üniversite kampüs alanında inşa edilecek olan kütüphanenin, hizmet binasının bitmiş halini de resimleyerek öğrencilere ve halka sınırsız kitap hizmeti sunacaklarını müjdeledi.

 En çok kitap okuyanlara ödül kısmı çok hoştu. Vali Yardımcısı M.Emin Taşçı, hem kitap hem de altın hediye ederek gençleri sevindirdi. Program sonrası Vali Yardımcısı ile kısa bir sohbet gerçekleştiriyoruz. Mütevaziliğinden ödün vermeyen genç Vali Yardımcısı dikkatlerden kaçmayan bir görüntüden yani kitap okumada dereceye girenlerden hepsinin kızlardan oluşmasının yarattığı memnuniyeti dile getirdi. Bölgemizde kızlar okumuyor, okutulmuyor diyenlere tokat gibi bir yanıttı bence.

Hakkari kitap okuyor, Hakkari gazete okuyor. Hakkarili gençler yüksek puanlar alarak Türkiye’de ve yurt dışında çeşitli üniversitelerde eğitim görüyor. Gazete konusunda çok dertliyiz. Tüm dünya sabah kahvaltıda gazete okurken biz ancak akşam okuyabiliyoruz. Çünkü günlük gazeteler ilimize akşama doğru saat 16.00 da ulaşabiliyor. 

Bu haber toplam 5552 defa okunmuştur
  • Yorumlar 4
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim