• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 27 °C

Hakkari KJA 8 Mart programını açıkladı

Hakkari KJA 8 Mart programını açıkladı
Kongreya Jinên Azad (KJA) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü programını açıkladı.

Hakkari Belediyesi, Binevş Kadın Danışma Merkezi'nde Kongreya Jinên Azad (KJA) 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla hazırladığı basın metnini okuyan HDP Eş Başkanı Berivan Akboğa her yıl 8 Mart’ın Dünya Emekçi Kadınlar Günü olarak kutlandığını belirtildi.

Akboğa,"Bu gün dünya kadınlarının hayatımızdaki yeri, önemi, kadınların iş ve hayat koşullarında ki başarıları kutlanarak, kadınların hayatımızdaki önemine dikkat çekilir. "Kobanê'li Kadınla Örgütlenelim, Yaşamı Özgürleştirelim" şiarıyla bu yıl 8 Mart'a Kadınlar bu günde özsavunmasını vermek için alanlarda olacaktır.

8 Mart 1857’de New York’taki tekstil fabrikasında yapılan grevde polisin saldırması ve işçileri fabrikaya kilitlemesi sonucu çıkan yangında kaçamayarak can veren çoğu kadın olan 129 işçi yaşamını yitirmiş ve bu güne hitap edilerek 1910 yılında 8 Mart gününün Dünya Kadınlar Günü olarak anılmasına karar verilmişti. Günümüz de 8 Mart’ın en önemli vurgusu Kadına Şiddet temalı konulardır.

Ne yazık ki hala kadını güçsüz, savunmasız bir varlık olarak gören zihniyetlerin kadınlara uyguladıkları fiziki, ekonomik, psikolojik ve cinsel şiddet devam etmektedir. Aslında kadınlara destek verildiklerinde büyük başarılara imza attıkları ve hem dünya da hem ülkemizde önemli projelerde yer aldıkları görülmüştür. Kadınları sadece yılın bir günü anımsamak onlara yapılan en büyük haksızlıktır.

 Kadınların gerek aile üzerinde ki katkıları, gerekse toplum üzerindeki faydaları belki burada anlatmakla bitmez ancak onları sadece yılın bir günü anmak, onlara yapılan bir haksızlıktır. Aslında bugünün önemi kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının ön plana çıkarmaktı.

Ancak ne yazık ki günümüzde hala “kadına şiddet” konuları çok daha ağır basıyor. Hala kadınları köle gibi gören egemen zihniyetlerin, Dünya üzerinde aslında bakarsak 1857 yılındaki bu olaydan sonra Kadınlar için Dünya’da hiçte adım atılmamış diyebiliriz. Daha güzel, daha temiz, şiddetin ne olduğunu bilmeyen, kadınların eşit haklarda olduğu bir toplum dileğiyle. 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun.

Hakkari de 8 Martta yönelik yapılacak olan program şöyle:

“Kobanê'li Kadınla Örgütlenelim, Yaşamı Özgürleştirelim”sloganı ile 8 Mart dünya kadınlar gününde tüm kadınlar şiddete karşı özsavunması şiarıyla alanlarda olacaktır.

Bütün mahallelerde 8 Marta yönelik kadın toplantıları yapılacaktır.

03.03.2015 Salı günü saat:13:00’te tüm cezaevi kadın tutsaklara kart gönderilecek.

06.03.2015 Cuma günü saat:11.00’de Çarşı merkezinde bildiri dağıtılacak.

06.03.2015 Cuma günü saat:17.00’de KESK kadınlar gününe yönelik yürüyüş gerçekleştirilecek.

08.03.2015 Pazar günü kadınlar gününde miting gerçekleştirilecektir.

Katılımcılar: HDP Milletvekili Aysel TUĞLUK

Sanatçılar: Koma Azad’tan ŞİLAN

FeqiyeTeyran Kültür Merkezi Kadın korusu” denildi. Hakkarihabertv.com

kja-m.jpg

 

 

Bu haber toplam 4454 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim