• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

HAKKARİ-KONYA SEVGİ KÖPRÜSÜ!

Hakan Taş

Yeni bir köprü kuruldu, bu köprünün adı dostluk ve sevgi…

İlimizde üç yıl görev yapan ve efsaneleşen vali Cüneyit Orhan TOPRAK, Konya’ya tayin oldu. Bizi unutmadı, bizi özledi. Seçilmiş belediye başkanlarını da yanına alarak lapa lapa kar yağışının olduğu bir günde zor şartlarda ilimize ulaşarak halkımız ile kucaklaştılar.

Konya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ercan Uslu, Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, Cihanbeyli Belediye Başkanı Mehmet Kale, Vali Toprak’ın Hakkari-Konya arası inşa ettiği sevgi köprüsüne katkı sunarak temelini attılar.

Heyet, önce Çukurca ilçesi karayolunda bulunan Şine Köprüsü’nü ve orada görev yapan Mehmetçiği ziyaret ettiler. Jandarma ve Emniyet Özel Harekat Timleri ile görüştüler ve daha sonra Hakkari merkezde denetimlerini sürdürdüler.

Belediye önünde KONTV canlı yayın yaptı. Vali Toprak, Belediye Başkanları ve ben gazeteci sıfatıyla canlı yayında Hakkari’yi ve bu ziyareti değerlendirdik. Çarşı merkezinde esnaf ve halk ziyaretlerinde duygusal anlar yaşandı. Çocuktan yaşlıya herkes vali Toprak ile kucaklaşmak, ellerinden öpmek için birbiriyle yarıştı.

Vali Toprak; “Beni buraya geri atadılar ne diyorsunuz?” şakasını yapınca halkı bir sevinç kapladı. Konuk Belediye Başkanları, Vali Toprak’a olan sevgi seli karşısında oldukça duygulandılar.

Hakkari’nin tek fabrikası olan “SANAT FABRİKASI” Rengi Hakkari ziyaret edildi. Ayhan Tunç, muhteşem ve anlamlı bir karşılama  töreni tertipledi, heyete Hakkari anısına hediyeler takdim etti.  Sanat fabrikamızın kurucusu Vali Cüneyit Orhan TOPRAK ve beraberindekiler soğuk bir havada türkülerle ısındılar. Finalı İşadamı İsmet Ölmez gerçekleştirdi. Kendisine ait cafede heyete hoşça vakit geçirmelerini sağlayarak, günün önemine uygun hediyeler verdi.

Bu heyete İçişleri Bakanı Süleyman Soylu eşlik edemedi ama Vali Toprak’la telefonda görüşerek gelişmeleri yakından izledi.

Köprüler kavuşmak için, buluşmak için, dayanışma ve kaynaşma için kurulur. Her köprünün harcı çimento ve kumdan oluşur. Dostluk köprüsü temelinde sevgiyi barındırır. Sevgi ile kurulan bir köprüyü hiçbir güç yıkamaz. Konya Büyükşehir ile kardeş il olmak bizi onurlandırdı.

Biz Hakkari olarak eski Valimiz Cüneyit Orhan Toprak’a AŞIĞIZ,

Yeni valimiz İdris Akbıyık’ı da SEVİYORUZ…

Hükümetin ve devletin sıcaklığını bize hissettiren her başarılı valimize minnettarız.

Bu yazı toplam 2599 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim