• BIST 9693.46
  • Altın 2501.23
  • Dolar 32.5679
  • Euro 34.7715
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari Kurt dağın tırmanış yapıldı!

Hakkari Kurt dağın tırmanış yapıldı!
Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilciliğinin 2017 yılı programında olan Kurt Dağına ilk defa zirve yapıldı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor il Müdürlüğü katkılarıyla hazırlanan Kurt Dağı tırmanışına Dağcılık İl Temsilcisi Naci Ertunç’un rahatsızlığı nedeniyle tecrübeli ve kaya tırmanış deneyimi olan  Yüksel Işık ve Emin Noyan iki dağcı tırmanışı gerçekleştirmek amacıyla Depin Vadisinde harekete geçtiler.

İki Dağcı Kan gölü civarında geceleyip sabah erken saatlerde yola çıkarak dağın eteklerine vardılar. Yaklaşık 400 metresi kaya olan parkura teknik malzeme kullanarak ilk defa zirveye ulaşmayı başardılar.

Zorlu tırmanışı gerçekleştiren dağcılar zirveye defter bıraktıklarını ve şimdiye kadar yapmış oldukları tırmanışların en zor olanını gerçekleştirdiklerini dile getirdiler.

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) Hakkari İl Temsilciliğinin, alınan bazı yanlış bilgilere göre Kurt dağının yüksekliği dört bin metre üzerinde olduğu ve geçmiş yıllarda Hakkarili dağcılar tarafından zirve yapıldığı söylenmiş ve kitaba aktarılmıştır.

Ancak şimdiye kadar zirvede hiçbir emarenin olmadığı hiç çıkılmadığı ve yüksekliğinin 3 bin 900 metre olduğu iki dağcı tarafından doğrulanmıştır dedi.

Ertunç,” Seyran yaylası ile Ağaçdibi yaylası arasında kalan gizemli dağ şimdiye kadar zirvesine ulaşılmadığı ancak  alınan bilgilere göre 1970 yıllarında yabancı dağcıların 3 bin 700 metreye kadar gittikleri ve dağcılardan bir kişinin tırmanış esnasında uçurumdan aşağı düşerek öldüğü söylenmektedir.

Bu zorlu tırmanışı benim adıma gerçekleştiren yürekli iki dağcı arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Rahatsızlığım nedeniyle gidemediğim Kurt dağına 16 Ağustos 2017 tarihinde Gürcistan ülkesinde bulunan Kazbek dağına yapacağım faaliyetten hemen sonra çıkmayı düşünüyorum.

Hakkari dağcıları olarak hedefimiz bölgemizde bulunan tüm dağlara zirve defteri bırakmak ve dağcı arkadaşlara tanıtmaktır” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.comkurt-dagi-1.jpgkurt-dagi-2.jpgkurt-dagi-m.jpg

 

Bu haber toplam 2576 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim