• BIST 8748.65
  • Altın 2242.596
  • Dolar 32.3344
  • Euro 35.1496
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Hakkari MEM ilk yardım eğitim kursları başladı

Hakkari MEM ilk yardım eğitim kursları başladı
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü (HEM) tarafından başlatılan ilk yardım kursları başladı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda yapılan kursa, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kurumun yönetici ve uzmanları, eğitmenler ve kursiyerler katıldı.

Burada ilk yardım kursları hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, İbn-i Sina Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bünyesinde ilk yardım eğitim merkezi oluşturulduğunu, ilk yardım eğitimi sınıfında yıl boyunca eğitim almak isteyen kursiyerlere ilkyardım eğitimi kursu verileceğini söyledi.

-Sizler varsanız çevrenizdekiler güvenlik içinde olacak

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı protokolünde  81 ilden Sağlık Meslek Lisesinde bulunan ilkyardım eğitim merkezi mesul müdürleri ve iki tane öğretmen eğitime tabi tutulduğunu tutlduğunu da ifade eden Müdür Durgun, ilk yardım kursuna birinci grup olarak, kendim dahil kurumumuz yöneticilerini ve kurumun acil durum ilk yardım ekiplerinde görev alan personelimizi dahil ettik dedi.

Durgun,” Bir kaza esnasında bir annenin feryadına yetiştiğiniz,  bir çocuğu temel yaşam desteği ile geri döndürdüğünüz zaman; o annenin bakışı, o annenin kucağından size o çocuğu verişi, o minneti, o sevgiyi, o teşekkürü hiçbir şeye değiştiremezsiniz. İlkyardım hayat kurtarır. İyi ki böyle bir kurs düzenlemişiz ve iyi ki öğrenmişiz. Bundan sonra artık her okulumuzda en az iki ilkyardımcımız olacak ve öğrencilerimiz daha güvenli ortamlarda eğitim-öğrenimlerine devam edecekler inşaallah.”

-Kurslar ücretsiz ve amacımız gönüllü bütün personelimizi bu eğitimden geçirmek
İlimizdeki gönüllü tüm çalışanlarımıza ücretsiz Temel İlkyardım Eğitimi vermek üzere kurulan ilk ve tek Eğitim Merkezi olduğunu dile getiren Müdür Veysel Durgun,”En fazla personeli barındıran kurumlardan biriyiz. Bu konuda ilk adımı atıyoruz ve bu adımı kendimizde başlatıyoruz. İlk etapta Merkez ilçede yaklaşık olarak 350 personelimizi, ilçelerimizde de 140 personelimizi, yani yaklaşık 500 personelimizi bu eğitimden geçirmeyi hedefliyoruz.

Amacımız tüm öğretmenlerimizi, tüm personelimizi, idarecilerimizi bu eğitimden geçirmek. Hatta öğrencilerimizi de bu konuda farkındalık sahibi yapmak. Bu konuda deneyimli kişiler yetiştirmek.”

İşbirliğiyle güzel bir sonuç elde ediyoruz
Konuşmasının devamında iki kurumun birlikte çalışmasıyla güzel sonuçlar alındığına değinen Müdür Durgun,”Bu konuda bize vermiş olduğu desteklerden dolayı İl Sağlık Müdürü Hamdullah Kara’ ya ve ilkyardım eğitmenlerine teşekkür ediyorum.

Sağlık bilgisi bizim alanımızda değil ama işbirliği sayesinde böyle güzel bir sonuç elde ediyoruz. Bu ilk yardım eğitimlerinin alınacak sertifikalar sonucunda sağlayacağı faydayı da göz önünde bulundurduğumuzda bu çalışmanın öncelikle Hakkarimize ve okullarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Ardında ilk yardım eğitimlerine devam eden kursiyerler aldıkları eğitimle öğrendikleri hayat kurtaran müdahaleleri uygulamalı olarak gösterdiler. İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun eğitmenlere desteklerinden ötürü birer teşekkür plaketi verdi. Hakkarihabertv.com

01-120.jpg02-075.jpgimg-20180410-wa0071.jpgimg-20180412-wa0008.jpgimg-20180412-wa0018.jpgimg-20180412-wa0020.jpg

 

 

Bu haber toplam 3145 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim