• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari MEUSDER kuruldu

Hakkari MEUSDER kuruldu
Hakkari’de Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneği (MEUSDER) düzenlenen tanıtım toplantısıyla resmen kuruldu.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) konferans salonun da düzenlenen Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Derneği (MEUSDER) tanıtım toplantısı Dernek Başkanı Ümmühan Keskin, yönetim kurulu üyeleri Münir Beyter, Aynur Er, Mesude Şener, Ayşen Olaş, Dilber Üstündağ ve Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Federasyonu (MEUSFED) Hakkari İl Temsilcisi Ümit Kaya ile yüzlerce usta öğreticinin katılımıyla gerçekleştirildi. 

Toplantının açılış konuşmasını yapan Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Federasyonu (MEUSFED) Hakkari İl Temsilcisi Ümit Kaya, Hakkari’deki usta öğreticileri olarak tüm özlük haklarının bir statüye kavuşturulması için MEUSDER çatısı altında bir araya gelmenin mutluluğu ve sevinci içerisinde olduklarını söyledi.   

Kaya,” Ankara’da Meslek Eğitimcileri ve Usta Öğreticiler Federasyonu ismiyle bir federasyon kuruldu. Bu federasyonun amacı Türkiye’deki tüm usta öğreticilerin özlük hakları, emeklilik hakları, çalışma şartlarının ve saatlerinin düzeltilmesi ve bir statüye tabi tutulmasıdır.

Herhangi bir faaliyet programı yoktur. Yani halk eğitim federasyonu gibi yarışmalar düzenlemiyor. Her hangi bir geliri de yok. Tamamen usta öğreticilerden kurulmuş bir federasyondur. Bizler sadece haklarımızı arayan bir Sivil Toplum Örgütüyüz.

Şuan Türkiye’de 81 il arasın da Hakkari usta öğretici sayısın da birinci sıradadır. Bizler usta öğreticiler olarak uzun yıllar sancılı dönemler yaşadık. Yıllarca mevsimlik işçi statüsündeydik. Çok uzun süre önce yapılması gereken bu hamle daha yeni hayata geçiriliyor.

Kimsenin korkusu olmasın. MEUSFED tüzüğüyle birlikte yasal bir dernektir. İlk etapta yedi bölgeye, bölge koordinatörleri atandı.

Bölge koordinatörlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda her ile bir il temsilcisi atandı. Hakkari il temsilcisi de benim. Federasyonumuzla birlikte sürekli iletişim halindeyiz. Artın günlük olarak usta öğreticilerimizin sorunlarını dile getiriyoruz.

Bu biz usta öğreticilerin haklarını yani özlük hakkı, emeklilik ve ücretlerimiz olan emeğimizin hakkını alacağımız bir çatıdır. Bizi bu çatı altında birleştiren federasyon başkanımız Dilek Bayındır’a teşekkürlerimizi sunarız” diye konuştu. 

Daha sonra söz alan Dernek Başkanı Ümmühan Keskin,” Türkiye genelinde mevsimlik işçi statüsünde bile yer almayan usta öğreticilerin ne yazıktı kadro dışı bırakılmasının kabul edilemeyeceğini ifade ederek, seslerini ulaştırabilecekleri bütün mercilere çıkacaklarını ve usta öğreticilerin artık seslerinin tek olarak çıkacağı bir çatıları olduğunu söyledi.  

Toplantı usta öğreticilerin sorun ve sıkıntıları hakkın da söz hakkı verilerek basına kapalı olarak devam etti. Hakkarihabertv.com

259a4036-0495-4c2b-a828-8c7969bd1320.jpga640638e-8861-4c5f-8b93-465d5e5dfb46.jpgdernek-001.jpg

 

Bu haber toplam 2223 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim