• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari öğretmen öz için tek yürek oldu

Hakkari öğretmen öz için tek yürek oldu
Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Hakkari Şubesi Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlanması ile başlayan süreçte hayatını kaybeden Halil Serkan’a destek amaçlı yürüyüş ve basın açıklaması düzenledi.

Bir süre önce Yalova Termal Fen Lisesi'nde görevli matematik öğretmeni Halil Serkan Öz'ün Yalova Valisi Selim Cebiroğlu tarafından azarlanması ile başlayan süreçte hayatını kaybetmesine yönelik bir tepkide Hakkari’den geldi.

video.20111002184103.jpg

Hakkari Eğitim-Sen tarafından düzenlene yürüyüşe Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP Eş Başkanı Rahmi Temel, Zeynep Besi Dara, DBP, Meya-Der, Kurdi-Der-İHD, STK temsilcileri ve çok sayıda Eğitim-Sen üyeleri ile yüzlerce vatandaş katıldı.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan KESK Şubeler Platformu önünde ellerindeki değişik pankartlarla yürüyüşe geçen Eğitim-Sen üyelerine Belediye eş başkanları da yöresel kıyafetleri ile ön saflarda yer alarak destek verdi. Cumhuriyet Caddesi üzerinden tekrar Bulvar Caddesine doğru yürüyen kalabalık yürüyüşlerine belediye binası önünde son verdiler.

Burada basın açıklamasını okuyan Eğitim-Sen Şube Eş Başkanı Şükran Sönmez Güldal, Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günü Fen Lisesi`ni ziyaret etmiş ve Matematik öğretmeni olan üyeleri Halil Serkan Öz`e öğrencilerinin önünde hakaretler yağdırarak Öz`ü sınıftan kovma cüretinde bulunmuştur dedi.

“ONURUMUZU ÇİĞNETMEYECEĞİZ”

Güldal,” Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, 27 Mart Cuma günü Fen Lisesi`ni ziyaret etmiş ve Matematik öğretmeni olan üyemiz Halil Serkan Öz`e öğrencilerinin önünde hakaretler yağdırarak Öz`ü sınıftan kovma cüretinde bulunmuştur! Üyemiz Halil Serkan Öz için, sendikaların gerçekleştirdiği "öğretmen saygı" yürüyüşünün ardından, üyemiz Halil Serkan Öz, yoğun strese bağlı kalp krizi geçirmesi nedeniyle ne yazık ki genç yaşta yaşamını yitirmiştir.!

Belirtmek isteriz ki bizlere bu acıyı yaşatan olayın, birincil derecede sorumlusu Yalova Valisi`dir. Bir öğretmenin öğrencileri önünde hakkını, emeğini ve onurunu çiğnemeye çalışan Vali, hukuk önünde bunun hesabını vermeli, derhal görevinden istifa etmelidir.!

Üyemiz Halil Serkan Öz`ün yaptığı tek şey, sendikamızın tek tip kıyafet uygulamasını protesto etmek amacıyla 7 Ekim 2013 günü "özgür kılık kıyafetlerle işyerlerine gidilmesi" eylem kararına uymak olmuştur! Bu da tüm eğitim ve bilim emekçilerinin en temel sendikal hakkıdır.!

Ancak öğrencisi önünde bir öğretmene hakaretler yağdırmayı bilen Vali`nin kendi sorumluluğundaki hastanelerde "anjiyo" için gerekli alt yapı eksikliğini gidermemiş olması, üyemizin hayata döndürülmesi çabalarını boşa çıkarmıştır! Belli ki Vali Cebiroğlu, emekçilere hakaretler yağdırmak dışında bir görev üstlenmemiştir.

Eğitim emekçilerini her fırsatta itibarsızlaştıran, hakkını arıyor diye sokak ortasında polise dövdüren, çocukların ve gençlerin ufkunu açıyor diyerek bizleri cezalandıran AKP ise bu cinayetin diğer sorumlusudur! Çünkü Vali Cebiroğlu, kendisine mutlak itaat edilmesini arzulayan ve muhalif her sesin susturulmasını "destan yazmak" olarak niteleyen bir hükümetin kendisine verdiği "cebir" görevini, insanlık onurunu ayaklar altına alarak yerine getirmiştir.

Kendilerine gelince "eşitlik" ve "özgürlük" nağmelerini dilinden düşürmeyenlerin, kendisinden olmayanlara "baskı" ve "cebir" yüzlerini göstermeleri, ikiyüzlülük dışında bir anlam ifade etmemektedir.
Vali`nin üyemizin vefatının ardından "Yalova olarak, eğitim camiamızın üyesi değerli personelimiz, Fen Lisesi Öğretmeni Halil Serkan Öz`ün vefatının derin üzüntüsünü yaşıyoruz" diyerek üyemizi ölünce "değerli" gören bir mesaj yayınlaması tam anlamıyla aymazlık örneğidir.

28 Şubat 2015 tarihinde yaptığımız ve halkımızın büyük destek verdiği ‘Kıyafetime Dokunma’ eylemimizde böylesi durumları öngörmüş ve hükümeti daha iç güvenlik yasa tasarısı mecliste iken uyarmıştık. Yalova Valisi öğretmenlerin kıyafetinin kendisinin belirleyeceğine inanıyor. Hakkari Valiliği ise bir tiyatro oyunu ‘Kürtçe’ olduğu için kültür salonunu vermiyor.

Aynı zihniyet her yerde baskı ve zulümle ülkeyi yöneteceğini zannediyor. Eğitim Sen emekçilerin hak ve özgürlük taleplerini her alanda haykırmaya ve savunmaya devam edecektir. Halkların giyim kuşamlarına karışmakla, dillerine koyduğu yasaklarla, iç güvenlik paketleri ile halkı ve emekçileri yıldıracağını zanneden iktidar yanılıyor. Emek ve demokrasi güçleri şimdiye kadar zulmün önünde diz çökmediler ve çökmeyecekler. Haksızlığa, yolsuzluğa, yoksulluğa karşı mücadelemiz devam edecektir.

Hiç kimsenin ve Vali`nin kuşkusu olmasın ki, üyemizin yaşamını yitirmesine sebep olanların peşini asla bırakmayacak, tüm eğitim ve bilim emekçileri ile birlikte hepimizi acıya boğan bu olayın sorumluları hesap verene kadar örgütlü gücümüz ve kararlılığımızla mücadelemizi yükselteceğiz.!

Bir kez daha üyemiz Halil Serkan Öz`ün başta ailesi olmak üzere tüm sevenlerine, öğrencilerine, eğitim ve bilim emekçilerine başsağlığı diliyoruz” şeklinde konuştu. Basın açıklaması sonrasında ise öğretmenler kalemlerini yere atarak Yalova valisine tepki gösterdiler.

Burada konuşan HDP Eş Başkanı Rahmi Temel ise, Suriye’nin Şengal kentinde IŞİD terör örgütü ile yaşanan çatışmada yaşamını yitiren Hakkari’li YPJ savaşçısı Berivan Çarçela kod adlı Ruken Çiftçi’nin yarın Hakkari’de toprağa verileceği ifade ederek katılım çağrısında bulundu. HakkariHabertv.com

02-005.jpg

01-003.jpg03-004.jpg05-003.jpg06-001.jpg

Bu haber toplam 6465 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim