• BIST 9079.97
  • Altın 2323.454
  • Dolar 32.3566
  • Euro 34.9396
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari orijinal yoga tekniği ile tanışıyor

Hakkari orijinal yoga tekniği ile tanışıyor
Hakkari Fit Line Sağlıklı Yaşam Merkezi’ndeki etkinlikte katılımcılara “ Orijinal Yoga Sistemi” tekniklerini uygulanacağı belirtildi.
Uluslararası Yoga Federasyonu Başkanı ve Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf’ın kurucusu olduğu Yoga Academy’nin 07 Haziran Cumartesi günü saat 10: 00’da Hakkari Fit Line Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde düzenleyeceği etkinlikte katılımcılar  Orijinal Yoga Sistemi tekniklerini uygulayacakları belirtildi.
 
Tüm dünyada ve Türkiye’de çok sayıda merkezi bulunan ve Türkiye'den dünyaya yayılmış ilk ve tek Yoga Merkezi olan Yoga Academy’lerde Orijinal Yoga Sistemi teknikleri uygulanmakta olduğu belirtilen açıklamada Orijinal Yoga Sistemi etkili bir sağaltım aracı olduğu vurgulandı.
 
Açıklamada,” Fit Line Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde gerçekleşecek olan yoga etkinliğinde katılımcılar Orijinal Yoga Sistemi ile mükemmel fiziksel ve zihinsel sağlığa kavuşmayı sağlayan teknikleri deneyimleyecekler.

Tüm dünyada ve Türkiye’de çok sayıda merkezi bulunan ve Türkiye'den dünyaya yayılmış ilk ve tek Yoga Merkezi olan Yoga Academy’lerde Orijinal Yoga Sistemi teknikleri uygulanmaktadır.  Uluslararası Yoga Federasyonu ve Yoga Antenörleri Derneği (YOGAD)’nin başkanı Akif Manaf konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “ Türkiye’nin birçok şehrinde yaşayan halktan gelen talepler üzerine güngeçtikçe yeni Yoga Academy Merkezleri  açılıyor. Yoga Academy olmayan şehirlerden de her gün onlarca insan arayıp şehirlerinde ne zaman merkez açılacağını soruyorlar. Biz de gelen talep doğrultusunda Yoga Academy merkezi olmayan şehirlerde workshoplar şeklinde bu sağlıklı yaşam sporunu deneyimli antrenörlerimizle uygulattırıyoruz.” dedi.

 Mükemmel beden ve zihin dengesi sağlayan Orijinal Yoga Sistemine olan büyük ilgi sebebiyle Yoga Academy’nin kurucusu Büyük Yoga Üstadı Akif Manaf, her ay doğada düzenlenen eğitimlerin yanı sıra büyük şehirlerde yapılan organizasyonlarda da eğitim veriyor. Çakra (Enerji Merkezleri) tekniklerinin uygulandığı derslerin etkisi doğada uygulandığında daha da artıyor. Manaf; “Birçok Yoga Academy üyesinin ailecek festivallere katıldığını belirterek, Orijinal Yoga Sistemi’nin aile içindeki iletişimi güçlendirip birbirlerini daha iyi anlamalarını sağladığını sözlerine ekliyor. “ Aileler hep birlikte festivallerimize katılarak bu güzel doğada hoşça vakit geçirip sağlık kazanıyor, öfke ve stresten arınıyor. Empati güçleniyor” diyor. 

Festivallerde aynı zamanda Yoga Academy eğitmenlerinin verdiği Meditasyon, Nefes Teknikleri, Zayıflamak için Yoga, Güneş Enerjisi ile Bağlantı ve Ay Enerjisi ile bağlantı çalışmaları, Tüm Sorulara Cevaplar (İnteraktif Söyleşi), Sağlıklı Beslenme semineri ve uzman tıp doktoru olan Yoga Academy antenörü tarafından verilen Anatomi dersleri de gerçekleşiyor. Yoga Academy’nin 21- 22 Haziran tarihlerinde düzenlediği uluslararası yoga festivali Kartepe/Kocaeli’de the Green Park Hotel’de  gerçekleşecek.

Bir süredir festivallerde “Yoga Ateşi” adı altında düzenlenen gecelerde yine öğrencilerin bestelediği şarkılarla Yoga Academy eğitmenleri tarafından hazırlanan muhteşem esneklikte ve yaratıcılıkta Yoga Koreografileri gösterimleri yapılmakta. Yine eğitmenlerin ve öğrencilerin hazırladığı dans, tiyatro gösterileri ve şarkılar da festivallerin bir kutlama havasında geçmesini sağlamakta.

ORİJİNAL YOGA SİSTEMİ NEDİR ?

FAYDALARI NELERDİR ?

 Orijinal Yoga Sistemi insanın kendini tanımasına ve mükemmel bir şekilde geliştirmesine aracılık eden çok etkili bir spordur. Mükemmel seviyede bedensel, zihinsel uyum ve sağlık kazandırır, hayatı oluşturan herşeyle birlik içinde olma imkanı sunar. 

Sanskrit kelimesi olan Yoganın sözcük anlamı, birleşmek, bağlanmak, bütünleşmektir.  Bu birkaç düzeyde gerçekleşir. Yoga uygularken fiziksel düzeyde organizmanın tüm sistemleri birbirine bağlanır, uyum içinde çalışır. Zihinsel düzeyde düşünce ve duygular bütünleşir, rahatsız edici karşıtlıklar üretmez.  Kişisel düzeyde beden ve zihin birleşir, uyum içinde kaynaşır, tek birim haline gelir. Evrensel düzeyde birey evrenle doğal  birlikteliğe, uyuma ulaşır. 

Orijinal Yoga Sistemi her yaş ve sağlık durumundaki insanın rahatça uygulayabileceği teknikler içerir Orijinal Yoga Sistemi çalışmaları Fiziksel, Duygusal, Zihinsel, Sosyal Sağlık kazandırmaktadır:

Fiziksel Sağlık: Bedenin sağlığı insan hayatının temel ihtiyaçlarından biridir. Asanalar(duruşlar) kemik, kas, eklem, bez, kardiyovasküler, sinir, sindirim, dolaşım, lenfatik, boşaltım sistemleri, enerji akımları, zihin ve ruh için yararlıdır. Duruşlar tüm sinir sistemini güçlendiren ve dengeleyen, zihni uyum ve huzur haline getiren psikosomatik çalışmalardır. Hoşnutluk, zihinsel berraklık, gevşeklik, içsel özgürlük ve huzur hissi bu çalışmaların bazı etkileridir.  Uygulamalar, Pranayama adlı doğru nefes, biyoenerji ve gevşeme teknikleriyle birarada sürdürüldüğünde insan, hayatının sonuna kadar sağlam ve enerjik kalır.

 Duygusal Sağlık: Genellikle insan duygularını yönetmek yerine, duygular insanı yönetmektedir. Pratyahara adlı teknikler sayesinde birey dygularına tam bir şekilde hakim olmayı öğrenmekte, duygusal özgürlük, tatmin ve özgüven hissi gelişmektedir.

 Zihinsel Sağlık: Zihni kontrol etmek için konsantre olmayı öğrenmeliyiz. Düşünce berraklığı, huzur ve sakinlik zihinsel sağlığın temelleridir. Zihinsel sağlığa ulaşmak için Orijinal Yoga Sistemi’nde çeşitli konsantrasyon ve meditasyon teknikleri mevcuttur.

 Sosyal Sağlık: İnsanın kendi içinde huzurlu ve mutlu olması ve başkalarını mutlu etme yeteneğinin gelişmesi, sosyal sağlığı arttırmaktadır. Orijinal Yoga Sistemi insana kendi yararı ve başkalarının refahı için çalışmayı öğretmektedir. Birey komşuları ve toplum için değerli ve yapıcı olmayı, doğayı ve çevreyi korumayı, dünya barışı için çalışmayı öğrenmektedir. Anlayış, sevgi, yardımseverlik, şefkat ve merhamet gelişmektedir.

 Orijinal Yoga Sistemi Sosyal İletişimi Kolaylaştırır, Güçlendirir:  Dış dünyayla iletişim mümkün olan en olumlu düzeyde gerçekleşir.Orijinal Yoga Sistemi fizyolojik gerçekliğe sıkıca bağlıdır. İnsanın dış dünyaya ilişkin deneyimleri genetik özelliklerinden, bulunduğu ortamdan, sergilediği davranışlardan ve yediği besinlerden etkilenen sinir sisteminin sağlığına bağlıdır. Yoga teknikleri sinir sistemini güçlendirir, dengeye sokar ve arındırır. Böylece birey dünyayı olumlu bir tutum içinde, bilinçli ve net olarak algılar.

 

Mutluluğa ulaşmak için bedendeki enerjiler dengelenir. Orijinal Yoga Sistemi hormon salgıları ve beyin dalgalarını olumlu etkiler, sinir sistemini gevşetir, zihni sakinleştirir, hafıza ve konsantrasyonu güçlendirir, daha iyi insani ilişkiler geliştirmeye, daha fazla zevk almaya, daha iyi bir şekilde eğlenmeye, dengeli, mutlu ve sağlıklı bir yaşama yardım eder.

 Öğrencinin içinde yaşadığı topluluğun etkin ve sorumlu bir üyesi olarak kendisini ve ailesini destekleyebilmesini sağlar. Orijinal Yoga Sistemi kişiyi gençleştirir, zihni daha canlı ve etkin kılar, komplekslerden kurtarır, gelecek beklentilerini pozitifleştirir, uygulayanı bedence, akılca ve ahlakça bütün bir varlık haline getirir. 

Orijinal Yoga Sistemi Ders İçeriği:

Bütün organizma için hayati önem taşıyan nefes alıp vermeyi bilinçli ve doğru bir şekilde yapmak ve hayata yerleştirmek teknikleri uygulanır. Duruşların sıralaması özeldir, nefesle bir arada uygulanır, omurga zorlanmadan esneklik kazanır, omurgayı destekleyen kaslar kuvvetlenir, şekil bozuklukları düzelir, omurlar arasındaki disklerin ezilmesi, fıtıklaşması ve kayması önlenir, akciğer kapasitesi artar, vücuttaki oksijen oranı yükselir. Hormonal bezleri, sinir, sindirim, dolaşım, kardiyovasküler sistemleri olumlu etkileyen teknikler uygulanır, duygular rahatlar, zihin dinginleşir. Seansların sonunda uygulanan derin gevşeme tekniği ile bağışıklık sistemi güçlenir, uykusuzluk sorunu çözülerek derin bir dinlenme sağlanır.

 Orijinal Yoga Sistemi’nden Notlar:  Etkili bir sağaltım aracıdır. Düzenli uygulama baş, boyun, sırt, bel ve eklem ağrılarını ortadan kaldırmaktadır. Ciddi akciğer, kalp, multiple skleroz  ve hatta kanser hastaları ya hastalığı tamamen yenerler yada büyük ölçüde rahatlarlar. Hastalığın yarattığı stresle daha kolay baş edebilirler.

Bütünsel ve kuvvetli bir dönüşüm aracıdır. Sağlıksız bedeni sağlam bir vücuda, rahatsız zihni dingin bir zihne ve telaşlı hisleri huzurlu duygulara dönüştürür. Zihin odaklanır, farkındalık gelişir, içsel anlayış ve sezgisel zeka gelişir. Kontrol işlemine dayanır, kontrolü aşama aşama geliştirir, kişiyi üstün ve mükemmel dengeye getirir.  Bu, doğal olmak ve evrenin yasalarıyla uyum içinde varolmaktır.  Fizik, matematik gibi salt bir bilimdir, bedeni mükemmel şekilde geliştirmenin ve içsel varlığın matemağidir, yalın evrensel kanunlardan oluşur. 

 

Bu haber toplam 7108 defa okunmuştur
Etiketler: ,
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim