• BIST 9582.44
  • Altın 2483.023
  • Dolar 32.4988
  • Euro 34.6213
  • İstanbul 26 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari polisi canı pahasına kadınları bilgilendiriyor

Hakkari polisi canı pahasına kadınları bilgilendiriyor
Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri kar yağışı altında canı pahasına kadınları bilgilendiriyor.

  Evleri tek tek dolaşıp Kadın Acil Destek İhbar Sistemi (KADES) uygulamasının tanıtımı ve kullanımı hakkında bilgilendirme  yapan polis ekipleri yer yer zor anlar yaşadı.

  Sağlık, eğitim, spor, iletişim yoluyla dolandırıcılık,  taziye, düğün ve tüm faaliyetlerde halkla iç içe olan ve başarıları ile gündeme gelen Hakkari Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri vatandaşları aydınlatmaya devam ediyor.

 Son yıllarda giderek artan kadına şiddet olaylarının önüne geçebilmek ve kadınlara yardım edebilmek amacıyla Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü  ekipleri Bulak Mahallesi Muhtarı Yıldırım Yılmaz ile birlikte kar yağışı altında İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönderilen (KADES) başlıklı broşürleri dağıttılar.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve acil durumlarda ilk aklımıza gelecek acil müdahale uygulaması olan KADES (Kadın Acil Destek İhbar Sistemi) uygulamasının tanıtımı ve kullanımı ile ilgili bilgilendirme çalışması yapan Hakkari polisi yer yer zor anlar yaşadı.

 

  Mahalle sakinlerinin kapılarını tek tek çalan polis ekipleri kadınlara ve ev reislerine üzerinde “Huzur ve güven uğruna danışma hatları, şiddet uygulayan kişi hakkında alınabilecek tedbirler, şiddete maruz kalan nerelere başvurabilir, müdahale aşaması, şiddete maruz kaldığınızda yaralana bileceğiniz haklar’in ibarelerinin yer aldığı aydınlatıcı broşürler dağıttılar.

  Yolda geçen araçlarda bulunan kadınlar ve yolda geçen vatandaşlara da broşür dağıtan polis ekipleri Kades programının nasıl telefonlarına indirecekleri hakkında ise detaylı bilgiler verdiler.

  Kar yağışı ve dondurucu soğuk havada evleri dolaşan polis ekipleri bazen de zor anlar yaşadı. Bir eve girmeye çalışan bir polis memuru ise buzda kayarak yere düştü. Yara almadan kurtulan polis ekiplerine arkadaşları yardımcı oldu.

Bulak Mahallesi Muhtarı Yıldırım Yılmaz, polis memurları ile evleri tek tek dolaştıklarını belirterek Kades uygulaması hakkında bilgilendirme yaptıklarını söyledi.

  Yılmaz,”Türkçe ve Kürtçe olarak Kades uygulaması hakkında broşür dağıtıyoruz ve broşürde yer alan telefondaki uygulamanın telefona nasıl  indirileceği hakkında bilgi veriyoruz. Şiddete maruz kalan kadınlar uygulamaya dokunduklarında polis kendilerine yardımcı olacak.

Evleri tek tek dolaşarak gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Bu uygulamayın başlatan içişleri bakanlığı emniyet genel müdürlüğü ve Hakkari il emniyet müdürlüğüne teşekkür ediyoruz” dedi. Haber: Feyzullah Taş

01-282.jpg02-230.jpg03-174.jpg04-093.jpg

 

Bu haber toplam 3432 defa okunmuştur
  • Yorumlar 3
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim