• BIST 9645.02
  • Altın 2417.034
  • Dolar 32.5755
  • Euro 34.8372
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari polisi çocukları bilgilendirdi

Hakkari polisi çocukları bilgilendirdi
Hakkari Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü ekipleri, Kur’an kursu öğrencilerini ziyaret ederek, ‘kaçırılma’, ‘boğulma’ ve ‘155 Polis İmdat’ gibi konularda detaylı bilgi verdiler.

Huzur ve güvenin sağlandığı Hakkari’de bir birinden güzel faaliyetlere imza atan ve adında sıkça söz ettiren Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri, yöre halkını sevindirmeye devam ediyor.

Son günlerde gündemde olan çocuk kaçırılma ve boğulma olayları nedeniyle harekete geçen Hakkari polisi, çocukları bu konular hakkında bilgilendiriyor.

TDP Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Kıran Mahallesi Örnek Cami Kur’an Kursunda gerçekleştirilen eğitim faaliyetine 4 ayrı caminin öğrencileri de katıldı. Karşılarında gördükleri ‘Kanka Polis’ başta olmak üzere polis memurlarına sarılan çocuklar, sevinçlerini dile getirdiler. 


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Etrafında toplanan çocuklara seslenen ‘Kanka Polis’ kostümle memur; çocuklara boğulma ve çocuk kaçırılma olayları ile 115 Polis İmdat hattı hakkında detaylı bilgiler verdi.

Son zamanlarda kayıp olan Leyla, Eylül, Ekim, Ufuk ve birçok çocuğun ismini söyleyen çocuklar, polisin sorduğu soruları ise tek tek cevapladılar.

Polis memuru, “Tanımadığınız biri sizi yanına çağırıp ‘çikolata’ veya ‘para vereceğim’ dediğinde sakın yanına gitmeyin ve aracına binmeyin. ‘Sizi tanımıyorum’ deyip ‘imdat’ diye bağırarak etraftakilerden yardım isteyin. Ayrıca başınız sıkışırsa 155 Polis İmdat hattını arayın” dedi.

Son günlerde sıkça yaşanan boğulma olaylarına da dikkat çeken polisler, çocuklara yüzmeye giderken dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında detaylı bilgiler verdiler.

Yapılan eğitim faaliyetinin ardından TDP Şube Müdürlüğü ekipleri tarafında çocuklara değişik oyuncaklar dağıtıldı.

Cami imamları ve öğrenci velileri ise, bu güzel bilgilendirmeden dolayı polis ekiplerine teşekkür ettiler. Haber: Feyzullah Taş

hakkari-kanka-polis-1.jpghakkari-kanka-polis-2.jpghakkari-kanka-polis-3.jpghakkari-kanka-polis-4.jpghakkari-kanka-polis-5.jpghakkari-kanka-polis-6.jpghakkari-kanka-polis-7.jpghakkari-kanka-polis-8.jpg

 

Bu haber toplam 2930 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim