• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

Hakkari sahipsiz!

Hakan Taş

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yıldızlar Gençler ve Büyükler Türkiye Şampiyonası İstanbul'da yapıldı. Hakkari Ticaret Lisesi öğrencileri ve Hakkari Lisesi Kulübü folklor yarışmasında il ve bölge bazında dereceye girerek, yaklaşık 350 ekibi geride bırakarak birinci oldu.

Buraya kadar her şey tamam. Şimdi sıra geldi İstanbulda yapılacak büyük final yarışmalarında. Hem yıldızlar, hem gençler, yönetici ve hocalarıyla birlikte 50 kişi. Bu kadar kişiyi İstanbul'a götürüp getirmek maddi ve manevi külfet. Okul müdürü Sıtkı Zerek, hocalar Cemil Abi, Şehmus Uçar, Nuri Kanat, Aynur Er ve İsmet Uçar yardım turlarına çıktılar.

Çalmadık kapı bırakmadılar. Valimiz Yakup Canbolat ve İşadamı İsmet Ölmez maddi destek sundular. Anadolu Ateşi yönetmeni sanatçı hemşehrimiz Mustafa Erdoğan'da geliş gidiş masraflarını üstlenerek 10 bin tl yardım etti.

Gençleri ve yöneticileri en çok Hakkari Üniversitesi ve Belediye Eş Başkanlarının bu anlamlı ve önemli etkinliğe destek olmamaları üzmüş.Ben yerel yönetimin önemi ve belediye konusunda eleştiri yaptığımda bir kısım kişi ve kişiler hakaretin dozunu arttırıyorlar ama gelde bu durumda belediye eş başkanlarını eleştirme!... Size oy vermiş, gönül vermiş, destek olmuş gençlik özel bir eğlence ve gezi için değil, Hakkari'yi İstanbul'da temsil etmeye, dereceye girmesi durumunda ise bizi yurt dışında temsil etmeye gidiyorlar.

Belediyenin imkanı yok diyelim; cebinizden biner bin lira veremezmiydiniz? Veya bu gençler için küçük bir kampanya yapamazmıydınız? Van-Diyarbakır-Ağrı ve diğer iller en büyük desteği belediyelerinden alarak yarışmada boy ve başarı gösterdiler. Bu konuyu yakın bir zamanda sayın Demirtaş'a da ileteceğim.

Hakkari Üniversitesinden araç istemişler, olmaz veremeyiz demişler. Peki o zaman yakıt desteği verin, onu da veremeyiz demişler. Gençlere bir yol harçlığı, maalesef onu da veremeyiz diye boş göndermişler.

İstanbul Küçük Çekmece Yahya Kemal Beyazıt Kongre Salonunda içinde Hakkari'mizin de yer aldığı 14 il yarışma için ter döktüler. Dev ekranda Hakkari'nin kısa bir tanıtımı Kürtçe müzik eşliğinde yapıldı. Sonra yerel kıyafetlerle gençlerimiz sahneye çıktı.  Milli maç izler gibi duyguluydu. Bu etkinliği İstanbul'da bulunan Hakkarililer Derneği Başkanı Şemsettin Demir ve sanatçı kardeşimiz Metin Keçeci ile birlikte izledik ve resmen ağladık.

Hakkari, 12 yıldır ilk kez Türkiye finallerine çıktı. Ama sahipsizlik, ilgisizlik onları yarıştan önce eledi. 40 yıldır süren bu kirli savaştan en çok etkilenen, biber gazı soluyarak büyüyen, baskı ve tutuklamalarla yüzleşen ve inadına sosyal ve kültürel etkinliklerde bende varım diyebilen gençlerimizi kucaklayamadık, sahip çıkamadık. Hakkari'de onları köstekleyenlere inat hiç tanımadıkları İstanbullu İşadamı Nurettin Yaşar 150 tl lik alışveriş çeki verdi.

Kağıthane Belediye Başkanı Fazıl Kılıç onları kucakladı. Küçük Çekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz onlara muhteşem bir boğaz turu yaptırdı, gezdirdi, eğlendirdi. Dernek Başkanı Şemsettin Demir kendi imkanlarıyla Hakkari'den gelen ve İstanbul'da bulunan yaklaşık 100 kişiye akşam yemeği verdi ve ikramda kusur etmedi.

Hakkari'den moral ve destek ile uğurlanmış olsalardı dereceye girmeleri kaçınılmaz olurdu. Nuri Kanat yine gözyaşı döktü ve takla attı. Müdür Sıtkı Zerek aile reisi sıfatıyla onları bir an yalnız bırakmadı. Sanatçı Metin Keçeci ile hatıra resim çektirmek için iller adeta sıraya girdi. Bizler, hepimiz onurlu  bir Hakkari duruşu sergiledik, dereceye giremedik ama herkesin gönlüne girdik. Bu sahipsizlik ve ilgisizlik olduğu sürece de çocuklarımıza ve gençlerimize karşı vicdan sızımız asla bitmeyecektir.

İstanbul'da gerçekleşen halk oyunları yarışmasında Hakkari'yi jüri değil ilgisizlik ve sahipsizlik yendi. Emeği geçenlere önemle duyurulur...

hakan-yazdi.jpg-1.jpg

hakan-yazdi.jpg-2.jpg

 

Bu yazı toplam 2491 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim