• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari Serhat'ına sahip çıkıyor

Hakan Taş

Türkiye’nin en uzun süre hapis yatan mahkumu Hakkârili Serhat TUĞAN için başlattığımız imza kampanyası büyük ilgi gördü. Henüz ortaokul çağındayken, daha bir çocukken bildiri dağıttığı için gençliği elinden alınan, umutları çalınan, zindanlarda karanlığa terk edilen, kör, sağır ve dilsiz duvarlarla arkadaş olan Serhat Tuğan için Türkiye'nin vicdanlı insanları ayağa kalktı.


İMZA KAMPANYASINA KATILMAK İÇİN TIKLAYIN


Katliam ve meçhul cinayetler ülkesinde herkesin canı yandı. Ateş sadece düştüğü yeri değil, hepimizi yaktı. Ama Serhat Tuğan’ı bahane eden adaletsizlik bir aileyi mahvetti. Dertli baba Hafız Tuğan ve eşi sıkıntıdan hastaneleri mesken tuttular.Benim geçen hafta yazdığım "Fransa'daki adama sahip çıktık, hemşerimiz Serhat için ne yaptık?" Yazıma bazı itirazlar geldi. 

serhat-tugan-1.jpgYine soruyorum: Ne yaptık? 

Şimdi Hakkârililer olarak önümüzde bir fırsat var. İnternet'teki imza kampanyasına paralel olarak ilimizde Serhat'a adalet talebiyle bir imza kampanyası başlatılıyor.

24 yıldır zindanda olan Serhat'a yalnız olmadığını, bu kadar yıllık suskunluğumuzun mahçubiyetini artık sırtlamayacağımızı, kendisine yapılan adaletsizliğin takipçisi olduğumuzu, hükümete de, Sayın Başbakan'ın ilimize teşrifleri öncesinde, adalet istediğimizi hem sanal imzalarımızla, hem de ilimizde başlattığımız "Serhat Tuğan'a Adalet" metnini imzalayarak,  ıslak imzalarımızla gösterelim.

Hakkâri halkı her türlü haksızlığa ve zulme karşı durmayı çok iyi başaran duyarlı bir toplumdur. Gün yok HAKKÂRİ’de basın açıklaması, yürüyüşler, protestolar olmasın. Hakkari sokaklarındaki gerginlik Türkiye ve dünyada yankı buluyor.

Serhat Tuğan için para yardımı, af, destek kampanyası ve torpil aranmıyor. Serhat Tuğan için hem ailesi hem de tüm duyarlı insanlar sadece ADALET istiyor. Adaletsizlik mağduru binlerce insanımızdan biridir Serhat Tuğan. Yakında Başbakan Davutoğlu ilimizi ziyaret edeceklerdir. Kendisine de hep birlikte adalet bekleyen insanlarımızı, zindanlarda hastalıklarla boğuşan yiğitlerimizi anımsatalım ve geciken adaleti hızlandırmasını isteyelim.

Barış istemekle olmuyor. Silahlar bırakın demekle gömülmüyor. İç güvenlik paketi meclisten geçiyorsa bundan böyle herkesin yolu da karakol ve cezaevlerinden geçecektir. Serhat Tuğan için medya üzerine düşeni yaptı. Halk, başlatılan imza kampanyasına büyük destek sunuyor..

Sosyal paylaşım siteleri tıklanma rekorları kırdı. Şimdi sıra adalet savunucularında.  Özellikle Hakkâri-Van ve Diyarbakır barolarında… Bu sesimizi Adalet Bakanı ve Çankaya Köşkü'ne ulaştırmalıyız. Serhat ve Serhat konumunda olan, adaletten yoksun olağanüstü yasalarla cezalandırılan kardeşlerimizin durumları gözden geçirilmelidir.

serhat-tugan-2.jpg

Çok yakında Serhat Tuğan kardeşimizi aramızda görmeyi umuyoruz. Onu taaa Van’da büyük araç konvoyu ile karşılayıp bol bol güneş hediye edeceğiz avuçlarımızda…Hakkâri'mizin saygın Tuğan ailesine yalnız olmadığını, Serhat'ın sadece onların değil, Hakkâri'nin oğlu olduğunu, Hakkâri'nin hak yeri olduğunu, hiçbir haksızlığa, hele Serhat'a yapılan 25 yıllık bariz adaletsizliğe artık sessiz kalmayacağını imzalarımızla gösterelim:

Haydi Hakkâri, imzaya! İmza kampanyası için tıklayın

Bu yazı toplam 3455 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim