• BIST 9090.66
  • Altın 2324.412
  • Dolar 32.3684
  • Euro 34.9498
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari SES kongresi 9. Olağan kongresini yaptı

Hakkari SES kongresi 9. Olağan kongresini yaptı
SES Hakkari Şubesinin 9. Olağan Kongresi KESK Şubeler Platformu toplantı salonunda yapıldı.

KESK’e bağlı SES Hakkari Şubesinin 9. Olağan Kongresi KESK Hakkari Şubeler Platformu toplantı salonunda yapıldı.

Toplantıya KESK Şubeler Platformuna bağlı sendikalara bağlı emekçilerin yanı sıra HDP ve DBP Hakkari İl yönetimleri, Hakkari Belediyesinde görevden alınan seçilmişler ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katıldı.

Divane eski belediye eş başkan Vekili Şaban Alkan, Bes Hakkari Şubesi Eş Başkanı Cemal Balıkesir ve Eğitim Sen Şube Eş Başkanı Şükran Güldal seçilerek, kurul günmedlerine devam edildi.

 Tutuklu emekçilerin durumuna dikkat çekmek amacıyla sendika çalışanı ‘Tarık Arslan, İlhan Akbaş Ve Hamit Zirek’in derhal serbest bırakılsın’ ve ‘Herkese Eşit Ücretsiz anadilde sağlık hizmeti’ pankartlarının asıldı.

Yapılan divan seçiminin ardından kongrenin açılış konuşmasını yapan SES Hakkari Şube Eş Başkanı Musa Bor, Ülkenin karanlık bir tünelden geçtiğini, ancak tünelin ucundaki ışığa dair umutlarını hiç kayıp etmediklerini belirtti.

Tutuklu arkadaşlarının derhal serbest bırakılmasını isteyen Bor, bize bu umudu veren devraldığımız emekçilerin yüzyıllardır süregelen eşitlik, barış, demokrasi ve özgürlük mücadelesi, kararlılığı ve aydınlık geleceğe dair inancımızdır dedi.

Bor,”. KHK'larla ihraç edilen tüm KESK'li Üye ve yöneticilerimizin derhal geri alınmasını talep ediyoruz. Bu gün hukuksuz bir şekilde tutuklanan Hakkari KESK üyesi Tarık Arslan,İlhan Akbaş, Hamit Zirek, İskender Ağral ve   KESK'e bağlı sendikaların üye ve yöneticilerini en kısa zamanda serbest bırakılmalarını talep ediyoruz.

Güvencesiz çalışma sistemi yaygınlaştırılmaya çalışılmakta, taşeron, sözleşmeli, 4 c'li ve benzeri statülerle emekçiler farklılaştırılarak çalıştırılmaktadır. Biz emekçiler bunu kabul etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından sendika yönetimine Musa Bor, Zeki Seven, Fahrettin Güler, Adem Kesici, Aysel Dinç Soydan, Aygül Turğut ve Mehmet Yalçın seçildi.  Kongre üyelere ve misafirlere verilen yemekle son buldu. (İHA)


 

Bu haber toplam 3231 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim