• BIST 8890.43
  • Altın 2239.539
  • Dolar 32.3365
  • Euro 35.1002
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

HAKKARİ SEYAHATNAMESİ (6)

HAKKARİ SEYAHATNAMESİ (6)
Akşam saatlerinde Şemdinli’den Yüksekova’ya geldik. Esnaf ziyareti yaptık

Esnafla görüşmeler sağladık, ufakta olsa biraz alışveriş yaptık. Bazı esnaflar bize; “Karşımızda Gazetecileri görmüşken derdimizi anlatalım” diyerek başladılar sorun ve sıkıntıları anlatmaya. Bizde hepsini bir bir not ettik ve aynen anlattıkları gibi Hakkari Valisi İdris Akbıyık’a aktardık.

Yüksekova’da akşam yemeğimizi yedikten sonra, saat 22:00 civarında Hakkari merkeze doğru yola koyulduk. Gece yarısı saat 22 ve 23 sularında Yüksekova’dan Hakkari’ye doğru geldiğimizde mükemmel bir hava görünümü ve müthiş bir ay ışığını izleme fırsatını da bulmuş olduk.

Sabahın ilk ışıkları ile Hakkari Üniversitesine gittik. Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Pakiş tarafından düzenlenen kahvaltı programına katıldık. Rektör Pakiş, fırsatı iyi değerlendirerek, bizlere Üniversite hakkında önemli bilgiler aktardı.

 Rektör, Hakkari Üniversitesi, her öğrencinin rahatlıkla ve güvenle gelip okuyabileceği bir bilim yuvası olduğunu belirtti. Hakkari Üniversitesinde mezun olan her Öğrencinin, Ülkenin her yerinde kolaylıkla iş bulma imkanına sahip olabileceğini ifade etti.

Kahvaltı programından sonra Üniversite’de düzenlenen sempozyuma katıldık. Sempozyumda önemli konuşmalar yapıldı. Daha sonra Çukurca yolu üzerinde bulunan İsmet Ölmez’e ait Maden ocağını ziyaret ettik. İş insanı İsmet Ölmez samimiyetimle söyleyeyim, dünyanın en güzel işini yapıyor. Taştan altın çıkarıyor.

Hakkari’nin dağı, taşı, toprağı altın. Kıymetini bilmek lazım. İş insanı İsmet Ölmez yaptığı iş ve Maden ocağını işleterek ülke ekonomisine sağladığı katmadeğeri anlattı. İsmet Ölmez Maden ocağı tesislerinde öğlen yemeğini yedikten sonra, Çukurca ilçesine doğru yola koyulduk.

Çukurca yolları sarp dağların arasında geçen bir güzergah. Dağların ve yeşilliklerin arasında Çukurca’ya vardık. Çukurca Belediye Başkanı Ensar Dündar, İlçe Başkanı Zeki Derin, Kadın Kolları Başkanı Nimet Akgül ve diğer bazı önemli isimler bizleri karşıladı. Çukurca’ya has ‘tavşan kanı’ çayını içtikten sonra, Kaymakam Hasan Kurt’u ziyaret ettik.  

Kaymakam Hasan Kurt, güleryüzlü, halkla barışık olan, Çukurca gençliğine büyük önem veren bir özelliğe sahip olduğunu söyleyebiliriz. İmkan bulursa Çukurca’ya çok güzel işler yapacak. Kaymakam beyle yapılan görüşmeden sonra, Çukurca ilçesinin önemli yerlerini ziyaret ettik.

Seyir tepesi muazzam bir şey. Seyir tepesine çıktığınızda Çukurca olduğu gibi size selam duruyor. Gece vakti yanan ışıkları ile Çukurca adeta İstanbul Çamlıca’yı andırıyor. Herkese tavsiye ediyorum Çukurca’yı mutlaka görmelisiniz.

Gece saat 22 sularında Çukurca caddelerinde sanatçı Aydın Aydın’ın öncülüğünde söylenen türküler ve çekilen halaylar, tüm Çukurca’ya neşe kaynağı oldu.

Bana göre Çukurca hayat dolu bir yer. Sakın Çukurca’yı görmeden ölmeyin.

Gece saatler 23:00 sularında Çukurca’dan ayrıldık. Yine aynı şekilde yüksek dağların ve yeşil ormanları andıran ağaçların gölgesinde Hakkari merkeze doğru yolumuza devam ettik.

 Yolun iki tarafı yüksek dağlarla çevrili olduğundan ay ve yıldızlar size Hakkari’ye kadar eşlik ediyor.

 İnanılması güç ama gerçek olan bir şey size diyeyim; Gece saat 12:10’da Çukurca yolunda, yol kenarında bulunan bir evin bahçesinde, çay mollası verdik. Bize ikram edilen Kaysı, Ayran ve Çay’dan sonra, yine her zaman olduğu gibi, Sanatçı Aydın Aydın’ın söylediği türkülerle hep birlikte halay çektik.

Gece saat 12 sularında, Çukurca yolunda halay çekmek demek, “Hakkâri’de Hayat Var” demektir.

Bizde Hakkari Valisi Sayın İdris Akbıyık’a yüzde yüz katılıyoruz, “Hakkari’de Hayat Var” Devam eden yolculuğumuzun sonunda, Hakkari Merkeze geldik, günün anlam ve önemine binaen yaptığımız kısa bir değerlendirme toplantısından sonra, derin bir uykuya çekildik.

Sabah uyandık ve vedalaşmak üzere, Hakkâri Valisi Sayın İdris Akbıyık, Hakkâri Kültür ve Turizm Müdürü İdris Ağacanoğlu’nun yanı sıra değerli komutanlarla, ağız tadıyla kahvaltımızı yaptıktan sonra, Hakkari iline bir daha dönmek üzere vedalaştık. Böylelikle Hakkâri programımız, güzel ve anlamlı bir şekilde kazasız, belasız sona erdi. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz…

Kaynak: HAVADİS

Bu haber toplam 1474 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim