• BIST 9090.31
  • Altın 2324.753
  • Dolar 32.3724
  • Euro 34.9675
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

HAKKARİ SPOR SÜPER LİGDE

Murat Taş

Ve Hakkâri Spor Şampiyon… Hakkâri Spor artık süper ligde tribünlerde muhteşem bir sevinç adeta Hakkâri de yer yerinden oynuyor. Bütün medya Hakkâri’yi konuşuyor. Bütün haber kanalları bu başarıyı Son dakika haberi olarak veriyor.Tüm spor yorumcuları Hakkâri’nin bu muhteşem başarısını, başarının sırının ne olduğunu tartışıyorlar.

Haber ivedi bir şekilde spordan sorumlu devlet bakanına ulaşıyor. Sayın Bakan Hakkâri’ in üstün başarısını kutluyor.1 Hafta sonra Hakkâri ilini ziyaret etmeyi karalaştırıyor. Bütün spor camiasını yanına alarak 1 hafta sonra Hakkâri ye doğru yol alırlar. Bakan ve beraberindeki heyette milletvekili Hakan ŞÜKÜR, Gençlik Spor Genel Müdürü, Futbol Federasyonu Başkanı, Merkez hakem kurulu başkanı, spor yorumcuları ve gazetecilerle birlikte Hakkâri iline varırlar. ilk kez Hakkariye gelmenin heyecanı içerisinde şehir stadyumuna giriş yaparlar.Yeşil saha karlı ve buzlu bu durum bakan ve beraberindeki heyette bir şaşkınlık yaratır.Sayın Bakan hemen Gençlik Spor Genel Müdürüne sorar hani Hakkâri şehir stadyumu olimpik stada göre yapılmıştı.

Genel müdür derki bizim Hakkâri için herhangi bir projemiz bulunmamaktadır. Sayın Bakan birden düşünmeye başlar yoksa Hakkâri’yi Hatay’la mı karıştırdım oysa notlarım arasında Hakkâri de vardı. Ve birden yan taraftan bir tartışma başlar Erman TOROĞLU ve Ahmet ÇAKAR sahanın ölçümleri konusunda tartışıyorlar.Yok 40-80 yok 45-80 yoksa ölçümleri adım atarak mı saydılar.Sahanın ölçümleri için Serhat ULUEREN ve Şansal BÜYÜKA ellerine ip alarak ölçmeye başlarlar çıkan metrede ancak İn-Cin top oynar kararı çıkar. Kale arkasında Rıdvan DİLMEN başını kaldırır aman ALLAH’IM buda ne der, bu tribünlerin hali ne sanki tribün sahaya küsmüş,saha da tribüne bu nasıl iş der.Tam o esna da Yılmaz VURAL araya girer ben ve Esra EROL saha ve tribünleri birleştiririz. Köşe Bayrağının yanında bekleyen Sergen YALÇIN hemen telefona sarılır Acun ILICALI’yı arar ağabey burada yetenekli futbolcu var ama kimse buralara uğramıyor.

Yetenek Sizsiniz programını karlı sahada yapalım bir değişiklik olur, kesin Hülya abla evet der.Sahanın ortasında Merkez Hakem Kurulu Başkanı ve il hakemlerimiz arasında sıkı bir tartışma yaşanır. Merkez hakem kurulu başkanı derki ben Hakkâri’den 3 hakem’i Afrika Kupasına görevlendirdim, neden gitmediniz? Bu arada Sayın Bakan Gençlik Spor Genel Müdürüne sorar bu stada kuzey kutbundan cim tohumumu getirelim. Neden bu saha karlı ve buzla kaplı tam o esnada Hıncal ULUÇ araya girer ben birine sorayım hemen telefona sarılır.Yıldırım DEMİRÖREN Başkanı arar derki Sayın Başkan Hakkâri’nin sahası buz tutmuş acaba bir kaç katalitik soba ve birkaç tüp gönderseniz belki buzlar çözülür.

Bu arada yayıncı kuruluş der ki biz bu stadyum da canlı yayın yapamayız.Sahanın kenarında iki tel örgü var kameralar canlı çekmez ama İbrahim KUTLUAY kamerayı versek az karıncalı çekebilir,oda reklamlardan sonra Federasyon başkanı ve Hakkari’deki tüm kulüp yöneticilerini çağırır bak BAL liginde uyguladığımız gibi size de para cezası kesmek sorunda kalacağız yoksa nasıl kupaları alacağız paramız kalmadı der.

UEFA başkanı federasyon başkanını arıyor Hakkâri spor Avrupa kupalarına katılırsa soğuk ve açık tribünlerden dolayı İngiliz holiganları soğuktan üşürse cezai işlem yapmak zorunda kalırız der. En hararetli dakikalar yedek kulübesinde yaşanır deprem dede Ahmet Mete IŞIKARA, Ersin KORKUT ve Miroğlu sahanın drenaj etüt ve malzemenin dayanaklığı üzerine tartışmaları sürerken canlı yayına katılan eski bir siyasetçi olan Besim TİBUK iktidara geldiklerinde Hakkâri’ye tesis değilde Hakkâri spor için ofsaytı kaldıracağının müjdesini veriyor. Bu arada milletvekili Hakan ŞÜKÜR penaltı çizgisi özerinde Hakkârili sporcularla sohbet ediyor.

Sporculardan nasıl süper lige yükseldiklerini anlatmasını ister,hiç milli futbolcu olmayan Zafer anlatır; bizim tesisimiz olmadığı için biz evden çıkarken antrenman malzemelerimizi elbise altından giyeriz,boş bir alan görsek arkadaşlarla kısa pas çalışması yaparız ara sıra da karlı ve buzlu sahayı küreklerle temizlediğimizden vücut çalışmalarına gerek kalmıyor beslenmemiz otlu peynir,xebis ve çay zaten. Hakkari yokuşlu olduğu için kros çalışmalarına gerek kalmıyor, dinlenme yerimiz akşamları cafelerde küçük sandalyelerde maç seyredip taktik çalışmalarını canlı canlı öğreniyoruz.

Ve haftalar haftaları takip eder Hakkâri spor şampiyonluğu maddi imkânsızlıklardan dolayı kıl payı kaçırır ama Avrupa kupalarına katılmayı hak eder UEFA başkanı Platini karayolları şefini arar sahanın ulaşıma açık olup olmadığını öğrenir. Tamda UEFA kupası kuralları çekecekken birden telefonum çalar uykulu uykulu gözlerle telefona bakarım arayan Murat hoca,hadi maça 1 saat kaldı gel SM listesini doldur der. Sağıma soluma bakıyorum ne güzel bir rüyaydı.

İnşallah benim gördüğüm o rüya Sayın spordan sorumlu devlet bakanımıza Gençlik spor genel müdürümüze federasyon başkanına hata Sayın Başbakanımıza nasip olurda spor ve tesisler için Hakkari ilimize de imkan ve olanak sağlarlar.Sonuç olarak ilimizde sporun gelişmesi hele futbolun ilimizde da yaygın hale gelmesi ve başarısı için alt yapı ve yapılacak olan tesislere bağlı bu duygu ve düşüncelerle hepiniz ALLAH’A emanet olunuz.



 

Bu yazı toplam 16167 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 20
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim