• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari sporunda bir ilk daha

Murat Taş

Değerli okurlarım ilimizde spor son yılların en renkli dönemini yaşamakta. İlimizde Spor sadece futboldan ibaret olmayıp diğer branşlar da aktif bir konumdadır. Belki kimsenin dikkatini çekmemekte ama voleybol ve basketbol takımlarımız çok hızlı bir şekilde basamak atlamış durumdalar.

spor-m.20121101103656.jpg

Futbolda yıllardır profesyonel ligi hedefleyip tüm mücadelemizi bu yönde verirken, İlimiz voleybol takımı sessiz sedasız ve büyük emeklerle 3.lige çıkma başarısı göstermiştir. Bunun baş mimarlığını Beden Eğitimi Öğretmenimiz Fahri GÜLDAL ve genç ekibi başarmıştır. Evet İlimiz tarihinde Hakkâri’de İl kez bir Voleybol takımımız erkekler grubunda profesyonel lige yükselmenin sevincini yaşıyor. Anadolu Lisesi Gençlik ve spor kulübü voleybol takımı ilimizi 2012–2013 sezonunda voleybol 3.lig D grubunda temsil etme heyecanını yaşayacak.

Hakkâri’de zor ekonomik şartlarda   birkaç eğitimci sporcu tarafından 3.lige yükselme başarısı sağlayan voleybol takımının Kulüp yöneticiliğini ve takım kaptanlığını Fahri GÜLDAL Antrenörlüğünü Zeki KOÇYİĞİT yapmaktadır. Takımımızın 3. lige katılımının sağlamasına öncülük eden bu değerli hocalarımızın takımın lige katılım ücreti lisans ve transfer giderlerini ve tüm finansal giderlerini her zaman ki gibi tüm branşlarda olduğu gibi maalesef hocalarımız kendi ceplerinden karşılamıştır bu  durum ise takdirle karşılanmalıdır.

spor-d.20121101103713.jpg

Kulübümüze her türlü malzeme konusunda Gençlik Hizmetleri ve Spor il müdürlüğünün hazırladığı Türkiye kalkınma Bakanlığının finanse ettiği Sporla Kardeşliğe Projesi ile sağlanarak müsabakalara hazırlandılar. Ayrıca Hakkâri Spor Futbol kulübümüzde 3. Lige çıkma başarısı gösteren takımımıza bir takım maç malzemesi desteğinde bulunmuştur.

İlimizde ilk kez Voleybol erkekler profesyonel 3.ligde mücadele edecek takımımız bulunduğu D grubunda 10 takım yer almakta ve bunlardan 3 takım doğu Anadolu 7 takımında güneydoğu illerinden oluşmaktadır.

Voleybol takımımız 14 sporcu ile lige katılmış olup tamamı Hakkarili gençlerden oluşup bunlardan 5 sporcumuz Erzurum Atatürk Üniversitesinde 1 tane sporcumuz Van Yüzüncü Yıl Üniversitesinde, geri kalan Sakarya üniversitesi Pamukkale ve Erciyes üniversitelerinde okumakta ayrıca bir sporcumuzda bu yıl ilimize Beden Eğitimi Öğretmeni Olarak atanan Konya ilinden transfer edilerek oluşturulmuş güçlü bir yapıya sahiptir. Bu sporcularımız kendi imkânları ile her hafta ilimize zor şartlar altında müsabakalara ve antrenmanlara katılacaklardır. Gerçekten de bu sporcu arkadaşlarımızı yürekten kutlar onların bu azim ve istekli oluşları ve spora gönül vermeleri herkesçe  takdirle karşılanmalıdır.

Ayrıca 2 Haftada bir dışardan bir takımın ilimize gelmesi ekonomik yönde de ilimize katkıda bulunacaktır.

Takımın lige hazırlamasında büyük emeği geçen genç antrenör ve takım kaptanı Fahri hoca takımın başarısı için tüm imkanlarını seferber ettiklerini ancak gerek deplasman için taşıt ve deplasman giderlerinin olmayışı gibi sıkıntılardan dolayı takımın deplasmana nasıl gideceğinin kendilerini kara kara düşündürmektedir. Geçen sene Bölgesel Ligde grubunda 1.olan takımımıza Valilik ve Milli Eğitim Müdürlüğü araç ve maddi destek sağlayarak hiçbir sıkıntı yaşanmadığını Kendilerine gereken desteğin sağlanması durumunda iddialı bir ekip kurduklarını Hakkâri iline yakışır bir takım kurduklarını ve hedeflerinin kesinlikle hep ileriye dönük  olduğunu belirten Fahri hoca bu konuda başta Sayın Valimizden Hakkâri’deki iş adamlarından takımlarına destek olmalarını beklediklerini ifade etti.

 Fahri hoca ayrıca Hakkâri kapalı spor salonunda 04.11.2012 Pazar günü saat 11.00 de Anadolu Lisesi Gençlik ve Spor takımı ile Kars Gençlik Kafkars takımları arasında oynanacak olan ilk müsabakaya başta Sayın Valimiz Belediye Başkanımız Sporseverler ve tüm Hakkâri halkı davet etmektedir. Bizlerde buradan Voleybol Takımımıza sonsuz başarılar diler herkesin bu takımımıza sahip çıkması dileğiyle.

 

 

Bu yazı toplam 5157 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 9
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim