• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari Sülük göletine 15 bin sazan bırakıldı!

Hakkari Sülük göletine 15 bin sazan bırakıldı!
Hakkari ket merkezinin ilk göleti olan Sülük Göletine Hakkari Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürlüğü ekipleri tarafından yaklaşık 15 bin adet sazan yavrusu bırakıldı.

Hakkari’nin aşağı Merzan Mahallesinde buluna ve ilin tek göleti olan Sülük Göletinin çevresi bir süre önce Hakkari Belediyesi tarafından beton oturaklar konulmuştu.

 Sümbül dağı ve Hakkari genel görüntüsü ile kent merkezine ayrı bir renk katan Sülük göleti diğer adıyla Gola Züryan’a tarihten ilk defa sazan yavrusu bırakıldı.

Gölete balık bırakma törenine katılan Hakkari Vali Yardımcısı Bekir Abacı ve Hakkari Gıda Tarım ve Hayvancılık il Müdürü Vahap Şimşek ve kurumun şube müdürleri katıldı.

Vali Yardımcısı Abacı ve beraberindekiler kendi elleri ile Sülük göletine sazan yavrusu bıraktılar. Göletin tarihi hakkında bilgi alan Vali Yardımcısı Bekir Abacı, ilin tek göleti olan Sülük Göletinin temiz tutulması gerektiğini söyledi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Burada basın mensuplarına açıklamada bulunan Sülük Göletine bıraktıkları sazan yavrusunun iki yıl içinde ancak büyüyeceğini söyledi.

Gölete yaklaşık 15 bin yavru sazan balığı yavrusu bıraktıklarını anlatan Şimşek, göletin çevresini ise bugünlerde temizleyerek güzel bir hale getireceklerini belirtti.

Şemşek,” Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımız, balıklandırma çalışmaları kapsamında 5 milyon yavru sazan balığını göl ve göletlere bırakmaya başlandı. "Bakanlık olarak, su ürünleri kaynaklarımızın ve su ürünlerinin sürdürülebilir kullanılması ve gelecek nesillere miras olarak bırakılmasının sağlanabilmesi, deniz ve iç sularımızdaki su ürünleri stoklarının takviyesi amacıyla "Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi"ni yürütüyoruz.

Proje kapsamında, Bakanlığımıza bağlı Akdeniz Su Ürünleri Araştırma, Üretme ve Eğitim Enstitüsü Müdürlüğü Kepez Üretim Tesisleri'nde üretimi devam eden 5 milyon adet yavru sazan balığının Eğirdir, Beyşehir, İznik ve Uluabat gölleri başta olmak üzere Hakkari ilimiz dahil59 ilde yer alan 591 göl ve gölete bırakılmasına başlandı. Geçen hafta başlayan balıklandırma çalışması Ekim ayında tamamlanacak.

Bu balıklar, Anadolu'muzun ekonomik ve tabii türleri arasında yer almakta olup vatandaşımız için kaliteli bir protein ve balıkçımız için önemli bir gelir kaynağı. Aynı zamanda hem sportif hem de ticari balıkçıların gözdesi olmaya devam ediyor.

Sazan balığıyla beraber her yıl ortalama toplam 5 milyon adet kalkan, mersin ve karadeniz alabalığı yavruları göl ve göletlere bırakılıyor. Bu yıl yapılacak balıklandırma çalışmalarıyla birlikte 2002 yılından bu yana toplam 80 milyon adet yavru balık, göl ve göletlere bırakılmış olacak.

Balıkçılığımızın sürdürülebilir olması kurallara bağlı avcılık ile mümkün. Tüm balık türleri stoklarının gelecek nesillere aktarılabilmesi için av aracı, balık boyu, av zamanı ve yer yasaklarına uyulması ve en az bir kez üremelerine imkân tanınması, sürdürülebilir balıkçılık yönetimi açısından büyük önem arz ediyor.

Gelecek yıllarda da yeni balık türlerini iç sulara bırakarak, vatandaşlarımızın sağlıklı ve kaliteli proteine ulaşmasına yönelik çalışmalar sürdürülecektir” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

suluk-goletine-sazan-yavrusu-birakildi-m.jpgsuluk-goletine-sazan-yavrusu-birakildi-11111111.jpg

Bu haber toplam 4594 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 2
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim