• BIST 9049.36
  • Altın 2294.737
  • Dolar 32.3124
  • Euro 35.0799
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari TMMOB'den kampüs tepkisi

Hakkari TMMOB'den kampüs tepkisi
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Hakkari Sekreteri Adem Çatal ve jeoloji Mühendisleri Odası (JMO) İl Temsilcisi Cihad Kahraman Hakkari üniversitesi kampus inşaatını ziyarette bulundular.
Üniversite kampus inşaatını ziyaret eden Çatal ve Kahraman burada ortak bir basın açıklaması yaptılar. (TMMOB)  Hakkari Sekreteri Adem Çatal, öncelikle 2014 -2015 eğitim -öğretim yılında öğretmenlerimize, öğrencilerimize ve velilerimize başarılar diliyoruz dedi.
 
Türk Mimar ve Mühendis Odaları Birliği Hakkâri İl Koordinasyon Kurulu Sekreterliği olarak yaptıkları incelemelerde binaların yapımının yürümediği bu gidişle vaktinde teslim edilemeyeceğine kanaatine vardıklarını belirten Çatal, ayrıca sadece müşavir firmaya ait inşaat mühendisinin çalışmakta olduğunu öğrendik dedi.
 
Çatal,”Ziyaretimiz esnasında teknik bir personel bulamadık.  Bu tür yapılaşmalarda güçlü teknik eleman kadrosuyla hem denetimi yapan müşavir firma hem de işi yapan taahhüt firması tarafından bir fiil çalıştırılması gerekmektedir. İlerde öğrencilerimizin ders göreceği ve akademisyenlerimizin bilimsel çalışmalar yapacakları bu binaların ne kadar güvenli ve yapım işleri şartnamesine uygun yapıldıkları hakkında endişeliyiz. Hakkari’ deki mühendislerimiz ve teknikerlerimiz işsiz gezerlerken bu çalışmaların yeterli teknik elemanlar olmadan yapılması bizleri hayrete düşürmektedir”
 
“SÖZ KONUSU FİRMA BU TÜR İŞLERİN ALTINDA ÇIKAMAYACAK”
Çatal,”Üniversitenin Yapı İşleri Daire Başkanlığında yeterli  teknik kadro olmasına rağmen yapımının  TOKİ ye verilmesi ve sadece denetim için 1 milyon TL civarında bir miktarın müşavir firmaya  ödenmesi  ayrıca  bu rakama rağmen denetimsizlikten çaresizce durması aklımızda ayrı ayrı soru işaretleri oluşturmaktadır. Rektörlüğün İhaleyi TOKİ’ye yaptırmasının nedeni ihaleyi dışarıdan bir firmanın almasını sağlamak Hakkari’ deki firmaların bu tür işlerin altından kalkamayacağını düşünmesinden kaynaklandığını düşünüyoruz.  Bu düşünceyle Hakkari deki firmalarımıza ne kadar haksızca bir tutum sergilendiğini de ispatlamış olmaz mı”?
 
YÜKSEKOVA’ LILAR HİBE ETTİKLERİ ARSAYA BİR UMUTLA FAKÜLTE BEKLİYOR”
Yüksekova da fakülte yapılması için arsa hibe eden vatandaşlar halen bir kazma bile vurulmadığından yakındığını ifade eden Çatal,” Hakkari deki çalışmaların arsa nedeniyle geciktiğinin arkasına sığınan Rektörlük Yüksekova da arsa hibe edilmesine rağmen neden yapılmadığı hakkında nasıl bir açıklama yapacaklarını merak ediyoruz.
 
1. Etabı bu halde gördükten sonra diğer etapların ne zaman ihale edileceği ne zaman yapılacağı konusunda zaten umudumuz kalmadı. 1.etabın 3 adet lojman 1 kafeterya ve sadece bir tane derslik binasından oluşması yani Adana ‘da ve bazı illerde ders gören Hakkari üniversitesi öğrencilerinin Hakkari’ye gelmesi için acil dersliklere öncelik verilmesi gerekirken acili yetin oturacakları lojmanlara verilmesine anlam verememekteyiz. Rektörlük, kampusun bitmesini ve üniversitenin tüm fakülteleriyle hizmete girmesini bekleyen vatandaşlarımızı maalesef oyalamaktan başka bir şey yapmadığı aşikardır”
 
“KAMPÜS ALANININ TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”
Kampus alanının takipçisi olacaklarını söyleyen Çatal,”  Diğer üniversiteler kampuslarını tamamlarken Hakkari üniversitemizin hala 1.etabın gelecek yılın sonunda bitirilecek olması bizleri umutsuzluğa düşürdü. Rektörlük, bu kampus işinin altından çıkamayacağını gözler önüne serdi . TMMOB İKK Sekreterliği olarak hayal kırıklıkları içerisindeyiz. Bu kampusun bir an önce yapılması için takipçisi olacağımızı ve peşini bırakmayacağımızı buradan tüm yetkililerin bilmesini istiyoruz” dedi. Haber: Serkan Kaya/Hakkarihabertv.com
 
tmmob-1.jpg
 
 
Bu haber toplam 8704 defa okunmuştur
  • Yorumlar 21
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim