• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkari Türkiye Rafting Şampiyonasında

Hakkari Türkiye Rafting Şampiyonasında
Muğla'nın Dalaman ilçesinde düzenlenen uluslararası katılımlı "Türkiye Rafting Şampiyonası”nda Hakkari temsil edildi.

Türkiye Rafting Federasyonu As Başkanı Fikret YARDIMCI ve Bölge Temsilcisi  Çetin Bayram’ın davetleri üzerine Hakkari Cilo Dağcılık Rafting takımı yarışmaya katıldı.

4 - 8 Nisan 2018 Tarihleri arasında Muğla'nın Dalaman ilçesinde yapılan Uluslararası Türkiye Raftin Şampiyonasına davet edilen Hakkari Cilo Dağcılık takımında Safiye Nigar Tansu, Veli Akar, Rahmi Orhan, Hikmet Gül ve Hacı Tansu yer aldılar.

Olimpik branş olma yolunda emin adımlarla yoluna devam eden rafting branşı Türkiye şampiyonasına Hakkari Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü Derneği davet edildi. 

                  

Hakkari adına şampiyonaya katılan Hakkari Cilo Dağcılık Rafting takımı ilk deneyim ve yarışmalarında mücadeleci ve centilmenlikleri ile göz doldurdular.

Beş gün süren ve çeşitli parkurlarda düzenlenen yarışmada Hakkari Cilo Dağcılık Rafting takımı 12 ülkenin milli takımları ile birlikte Türkiye geneli 51 profesyonel takım, 250 sporcu ile eşit şartlarda ve aynı parkurlarda yarıştı.

 İlk defa böyle bir organizasyonda yer alan takımımız ilk gün 3 takımı geride bırakarak sürpriz yaptı. Ardından 4 gün boyunca süren diğer yarışmalarda başarılarını her gün bir adım ileriye götürdüler.

Uluslararası bir yarışmada amatör ruhları ile mücadele eden Hakkari Cilo Dağcılık Rafting takımı bölge birinciliği yanında cesaret ödülü ile ödüllendirildiler.

Bir çok yerli ve yabancı takımı geride bırakarak genel puanlamada 51 takım içerisinde 14. sıraya yükseldiler.

 Mücadeleleri ve takım ruhu ile dikkatleri çeken Hakkari takımını, Dünya Raftin Federasyonu Başkanı (World Rafting Federation) Danilo Barmas ve Türkiye Rafting Federasyonu As Başkanı Fikret Yardımcı, bundan sonraki bütün yarışmalarda Hakkari takımlarını görmek istediklerini dile getirdiler.

Ödül töreni sırasında Dalaman Kaymakamı ve Belediye Başkanın Hakkari takımı tebrik edip yeniden Dalaman da ağırlamak istediklerini ifade ettiler.

 Takım adına açıklamada buluna Cilo Dağcılık ve Doğa Sporları Başkanı ve takım kaptanı Hacı Tansu, ikinci defa ülkemizde düzenlenen uluslararası rafting şampiyonasına davet edildiklerini söyledi.

Tansu,” Sportif anlamda hiç rafting yapılamış ilimizde rafting adına davet almamız bizleri mutlu etti. Tamamen amatör olan 5 kişilik bir takım oluşturarak katıldığımız bu faaliyette başarılı olduk. Asıl amacımız böylesine önemli bir faaliyette bulunmak, yerinde görmek ve Hakkari de benzer çalışmalar yapmaktı. Ancak yarım günlük bir eğitim ve antrenmanla kendimizi yarış pistlerinde bulduk.

Lakin bizin rafting sporuna yönelik hiç bir malzememiz yoktu. Kno botunu her gün bir takımınkini aldık. Kürek, kask ve yelekleri Elazığ ekibinden aldık ve bu şekilde yarıştık.

Hakkari insanının mücadeleci ruhunu, insani yönünü ve spor severliğini orada sergiledik. Ekibim beni ve bütün katılımcıları şaşırttı. İlk günden bize eğitim veren ekibi geçtik. İkinci günden itibaren her gün çıtayı yükselttik. Kısa zamanda yarışmanın en ilgi çeken takımı haline geldik.

İlk defa rafting botuna binen bu grup nasıl oluyor da bir çok ili, takımlarının yanında yabancı takımları da geride bırakıyor. Bu cesaret ve özgüven karşısında takdirler aldık ve cesaret madalyası ile ödüllendirildik.

Böylesi bir etkinliğe bizleri ısrarla davet eden Federasyonumuz As Başkanı Sayın Fikret Yardımcı'ya Erzurum bölge temsilcimiz  sayın Çetin Bayram'a, Hakkari'den gidişimizi sağlayan Hakkari Valimiz Sayın Cüneyt Orhan Toprak' a ve Belediye Başkan Vekilimiz Sayın Cüneyt Epcim’e teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Hakkari de sportif anlamda yeni bir branş doğuyor. Bu branşı geliştirmemizde Sayın Valimizin, Belediye Başkanımızın ve Gençlik Hizmetleri İl Müdürlüğünün desteklerini bekliyoruz. Destek veren ve emeği geçen her kese teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu. Hakkarihabertv.com

refting-1.jpgrefting-2.jpg

Bu haber toplam 3342 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
  • Vali Çelik Zap spor'u tebrik etti26 Şubat 2024 Pazartesi 09:04
  • Alkışlar ASKF ve Halk Eğitimi Merkezine26 Şubat 2024 Pazartesi 08:30
  • Yüksekova kadın takımı rakip tanımıyor25 Şubat 2024 Pazar 10:30
  • Sümbül engelliler Playoff ilk elemeyi geçti25 Şubat 2024 Pazar 10:01
  • Yüksekova belediyesi kadın futbol takımı maçına davet23 Şubat 2024 Cuma 11:18
  • Biz Büyük Bir Aileyiz…22 Şubat 2024 Perşembe 09:14
  • Vali Çelik "Dereceye giren sporcuları kutladı"19 Şubat 2024 Pazartesi 09:47
  • Grubun Kaderi Zapsporun Elinde.19 Şubat 2024 Pazartesi 08:41
  • Hakkarigücü-3- Antalyaspor-118 Şubat 2024 Pazar 10:31
  • Yüksekovalılardan kayak merkezi talebi17 Şubat 2024 Cumartesi 17:20
  • Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim