• BIST 9008.92
  • Altın 2281.932
  • Dolar 32.3179
  • Euro 35.0593
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari üniversitesi Polonya'da

Hakkari üniversitesi Polonya'da
Hakkari Üniversitesi Projeler birimi tarafından yapılan ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen “United Approach” Projesi iki ülke ortaklığını Polonya’da gerçekleştirdi.

 Hakkari Üniversitesi Projeler Birimi, Bulgaristan ve Polonya ortaklığında yürütülen ve Polonya Ulusal Ajansı tarafından desteklenen “United Approach” isimli Erasmus + programı dâhilindeki “Ana Eylem 1 Gençlik Değişimi” projemiz Murzasichle, Polonya’da gerçekleştiridi. 

 Hakkari Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ebubekir Ceylan, projeye onur konuğu olarak programa katıldı. Hazırlık sınıfı öğrencilerimizden Dilan Kaçar, Aycan Özer, Hiyal Kaçar, Araz Çiftçi, Rojhat Özdemir, Gülistan Beyter, Şehriban Acar, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Programı 1. sınıf öğrencilerinden Devran Bingöl,

İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğrencilerinden Ferhat Ağçakaya, Yabancı Diller Yüksekokulunda görevli İngilizce Okutmanı Gaye Kuru, Feyza Akdoğan, Yeşim Mersin Çal ve Mete Çal bu projede yerlerini aldılar.

Hakkari Üniversitesi yetkilileri Projeler Birimi tarafından gençlik hareketliliği olarak yapılan “United Approach” projesi amacının hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ve yobazlığın geçmişte nelere sebep olduğunu hatırlatarak günümüz Avrupa’sındaki olumsuzluklara tepki göstermek olduğu belirtildi.

 Ayrıca projede çok kültürlü ve çok dinli diyalog kurabilmek için fırsat tanımayı amaçlayan çeşitli dinlerden ve kültürlerden katılımcılar bir araya getirdiğini ifade eden Üniversite yetkilileri projenin amaç ve hedeflerine ulaşılması için atölye çalışmaları, bireysel sunumlar, ortak sunumlar, simülasyon çalışmaları, kültürel geceler, poster, kitap, kısa film hazırlama gibi yaygın eğitim metotları kullanıldığını belirttiler.

 Proje süresince ön yargıların yıkılmasının yanı sıra farklı ülkelerden katılımcılar ile akıcı İngilizce konuşmak, grup içi çalışmalara dahil olmak, teknolojiyi etkin kullanmak gibi çeşitli becerileri geliştirmek olduğunu anlatan yetkililer Hakkari Üniversitesi ve bölgenin tanıtımını ve aynı zamanda gelecek projelerimizde işbirliği için yeni çalışmalar yapıldığı hatırlatıldı. Hakkarihabertv.com

polonya-m.jpgpolonya-1.jpgpolonya-2.jpg

Bu haber toplam 7460 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim