• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari valisine hoşgeldin mektubu

Hakkari valisine hoşgeldin mektubu
Hakkarihaber30 Gazetesi imtiyaz sahibi Metin Keskin, yeni görevine başlayan Hakkari Valisi Necmettin Kalkan açık hoşgedin mesajı yazarak ilin sorunlarını aktardı.

İlimiz valisi değişti. Yeni valimiz sayın Necmettin Kalkan görevine başladı. İşte beklentilerimiz: Yeni valimiz sayın Necmettin Kalkan  öncelikle yeni görevinizde size başarılar diliyor, bu kente hoş geldiniz diyorum.  Belki bilirsiniz,  sancıların  gölgesinden henüz kurtulamamış bir kenttir Hakkari.
Bu yüzden kırılgandır halkımız, hassastır.
Beklentileri fazla ama istekleri mütevazı bir ildir.
Burnu havada istekler, kendini aşan arzular içerisinde değildir bu kent anlayacağınız.
Türkiye’de Barışa susamış illerin başında gelir Hakkari

STK’ların da, basının da, esnafın da ,kimin ağzını ararsanız arayın kısacası 7’den 70’ine  kadar sorsanız sorun, ilimiz insanının en birincil isteği barış  huzur ve güvendir.Herkes kentte istikrar istiyor.

 Sayın Valim, Öncelikle halkın içinde yer almalısınız.  Sorunlara inmeli. Başbakanın da dediği gibi eşini alıp, en yoksul insanın evine konuk olmalı, sofrasını paylaşmalı. Zengin, fakir ayırımı yapmamalı, fakiri sahiplenmeli, yalnızca zengin insanın valisi olmamalı. Kapısı halka devamlı açık olsun. Sorunu olan herkes ona ulaşabilsin. Evet güvenlik önemleri alınsın, etrafında korumaları olsun ama kendisiyle vatandaşın arasına etten duvar örmesin. Halkın tüm sorunlarına koşması mümkün değil ama kendisi gibi görev ve yetki sahibi danışmanları olsun.

4-5 elçisi, vekili olsun ki, hepsi işin bir ucundan tutsun. Hepsi farklı sorunlarla ilgilensin ki, ortada çözülmeyen herhangi bir şey kalmasın. Temsilcilerine yetki versin bu sayede eli her yere ulaşsın.

Vali Sayın Necmettin Kalkan’ı    henüz kimse tanımıyor, bilmiyor. Doğal olarak o da kendisine verilecek bilgiler ve referanslar doğrultusunda  hareket edecek. Umarım ki kişi ya da kurumlarla ilgili alacağı bilgiler kendisine doğru verilir ve Sayın Necmettin Kalkan’ı  yanlış yapmaya itmezler...

 Basınla diyalogları hangi aşamalarda olacak: Sayın valim özellikle Hakkari’de Yerel basına çok önem vermenizi istiyoruz.  Hakkari Posta  Gazetesi İmtiyaz Sahibi bir meslektaşımızın yazısında yer aldığı gibi vali ve yardımcıları gazeteciler arasında ayırım yapmamalıdır. Valilik faaliyetlerine bütün gazeteciler davet edilmelidir. Devlet ajansına öncelik, diğer ajanslara ötekileştirme yapılmamalıdır.Halkın sesi olan Yerel gazetelere önem verilmesi,bu gazetelerde çıkan haberler de dikkate alınmalıdır. Gazetelerin daha kaliteli ve güçlü olması için yardımcı olmalıdır. Bu konu  hassasiyet ve beklentilerimizin başında geliyor.

Lakin şu bir gerçek ki, Hakkari  kamuoyunun çıkar isteyen ve istemeyen kesimi, yeni validen çok büyük beklenti içersinde olacak. Hakkari’nin temel sorunları: Özellikle kamu yatırımları başta olmak üzere;  eğitim, sağlık ve sanayinin yeterince gelişmemesi,  tarım ve hayvancılığının gelişmemesi, işsizlik oranın çok fazla olması, kentin yap boza dönen ulaşım sorunlarınlar, kentin güzel ve temiz bir içme suyuna henüz kavuşmamış olması, bunun için belediyemize katkı sunulmasının önem arz ettiğini belirtmekte yarar görüyoruz,kamu kurumlarındaki yolsuzlukların ve bunun önüne geçilmesi.

Kamu kurumlarında ve özel sektörde istihdam yapılırken adam kayırma,rüşvet sorunlarına önlem alınması gereklidir. Hakkari’nin  stratejik konumunu da dikkate aldığımızda son derece öne çıkacak konular olarak önümüzde duruyor...

2014’te Hakkari’ye yenilikler, getirelim:

Sınır Ticaretini işletiniz veya Çukurca ve Derecik’te sunni serbest bölgeler oluşturunuz. Rahmetli Özal dönemi gibi

- Yüksekova Havaalanı hızlandırılmalı

-  20 yıldır çalışmaları sürdürülen Yüksekova -Dilimli barajını tamamlayınız ZAP havzası barajlarını başlatınız.

- Van- Hakkari Berçelan alternatif yolunu Hakkari- Durankaya- Geçitli- Aksu ve Van’ın Yalınca hattından geçiriniz.  

- Çalışkanlığı ve dürüstlüğü ile tanınan Tarım müdürümüzün çalışmaları ile Tarım, meyvecilik, ekin alanları ve hayvancılık alanlarında Tesis, Teşvik ve iyileştirmeler yaptırınız.

- Okullarımızda sahte, yapmacık dinci anlayışlarına göre değil kıdem, deneyim, bilim, birikim esas alınarak yönetim kadrolarına atama yapınız. Okulların öğretmen boşluklarını doldurunuz.Buna paralel her yıl yapılan Ösym sınavlarında Türkiye sonuncusu geldiği bilinen ilimizin bu sorundan süratle uzaklaşması için ilimizde gerekli altyapının hazırlanmasının gerekliliği.

- Kış sporları, Dağ Turizmi, Yayla Turizmi, Futbol yatırım ve de tesislerini kurunuz.

Avrupa’nın Alpleri ile yarışan Berçelan-İkiyaka-Sad ve Cİlo’daki dünya cennetlerini gezmeye turizme açınız bu bölgelere önce yol sonra da teleferik kurdurunuz. 

Hakkari’nin eski belediye başkanı merhum Abdurrahman Keskin bir yazısını kaleme alırken şöyle derdi: “Geliştirin Hakkari’yi, kalkındırın bölgeyi, zenginleştirin insanları, kurtarın işsizleri. Unutmayınız ki devlet ve özel sektörde çalışanlar: göreviniz bölgedeki insanlara hizmet etmektir. Onun için maaş alıyorsunuz.

Devleti kullanarak gayri meşru yollardan köşe dönmek için değil.’’Tam bu noktada şunu söylemek istiyorum, sayın valimiz böyle insanlara pirim vermemeli ve gerekli önlemleri almalıdır. 

Yeni Valimiz Sayın Necmettin Kalkan’la beraber bu isteklerimizi gerçekleştirmek için beraber mücadele verip Hakkâri’nin gelişimi ve daha iyi hizmetler alabilmesi için kendisine beraber çalışacağımızı belirtiyoruz.  Ben yeni valimize tekrar hoş geldiniz diyor, yeni görevinde başarılar diliyorum" Metin KESKİN Hakkari Haber 30 Gazetesi.

 

           

 

 

Bu haber toplam 6887 defa okunmuştur
  • Yorumlar 11
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim