• BIST 9548.09
  • Altın 2496.893
  • Dolar 32.4867
  • Euro 34.5715
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari ve Bayrak krizi

Hakan Taş

Türkiye'de hangi bölgede bayrak ile ilgili bir kriz yaşansa konu dönüp dolaşıp Hakkari'ye geliyor. Hakkari'yi sabıkalı, sürgün, yaşanmaz,  vatan ve bayrak düşmanı ayrı bir ülke konumuna soktunuz.

 Hakkari'mizin her tarafı Türk bayraklarıyla donatılmış durumdadır ve bugüne kadar hiçbir Hakkari'li o bayrağa saygısızlık etmedi... Hakkari kalesinde yağlı boya ile kocaman harflerle "Ne Mutlu Türküm Diyene" yazıyor kimseler isyan etmiyor...

Hakkari'li vekil Esat Canan yurtdışı resmi seyahatinde Türk bayrağı asılmamış diye ortalığı birbirine katıyor... Başbakan Erdoğan ile Ana Muhalefet Lideri Kılıçdaroğlu arasındaki bayrak polemiği "Hakkari" üzerinde, söz düelloları devam ediyor...

Hakkari, bu vatana bekçilik yapıyor. Ama hep üvey evlat muamelesi gördü. Sadece hükümetler değil özel sektör de burayı ve buraları hiç görmedi. Örneğin Ağaoğlu, Sabancı, Koç Holding gibi firmaların hizmet anlamında giremedikleri tek yer Hakkari'dir. 

Anavatan Partisi döneminde Türkiye'de sadece iki il belediyeyi aldı, biri Malatya diğeri Hakkari... Anavatan iktidardaydı ama kentimize bir çivi bile çakılmadı. Başbakan Tansu Çiller, bir ilke imza atarak Bakanlar Kurulu'nu Hakkari'de topladı. Yani ilk kez tüm kabine buradaydı. Sonuç yine kocaman bir hüsran...

Ak Parti ve sayın Erdoğan'ın kentimize ve bölgemize bakışını önceki hükümetlerle kıyaslarsak vicdansızlık etmiş oluruz. Lakin her bayrak gerginliğinde ve her Ana muhalefet ile tartışmasında "Hakkari örneği" vermesi bizi derinden üzüyor. Kentimiz siyasete malzeme olmaktan ve üniversite sınavlarında sondan birinci olmaktan gündemin başında yer alır. Burayı başka bir ülke gibi gösterilmekten derhal vazgeçilmelidir.

Ak Parti veya başka bir siyasi parti Hakkari'de varlığı his edilemiyorsa, BDP rekor oy ile siyaset arenasında kimseye şans tanımıyorsa bunun nedenleri merak edilmeli ve araştırılmalıdır. Biz Hakkari'liler vatanımızı da, bayrağımızı da seviyoruz. Rengimizi, dilimizi, kimliğimizi inkar edenlere karşı sadece direniyoruz. Kürt olmak suç olmaktan çıkarılmalıdır.

 

 

      

 

Bu yazı toplam 2497 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 5
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim