• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 25 °C

HAKKARİ VE CORONAVİRÜS !

Hakan Taş

Koronavirüz Bilim Kurulu Üyesi Prof.Dr. Mehmet Doğanay, Türkiye’deki salgın için en riskli şehirleri açıkladı. Doğanay; “En riskli bölge İstanbul’dur. İkinci sırada Ankara vardır. Üçüncü sırada İzmir, Antalya ve Van…” dedi.

Komşu ilimiz Van’ı İranlılar adeta istila etmiş durumda. Geçen yıl bir makalemde “Van’ın başkenti Tahran” diye bir yazı kaleme almıştım.

Bu hastalık gündeme geldiğinden beri Hakkari ilimiz çok titiz ve ciddi bir çalışma gördü. İlimiz Valisi İdris Akbıyık, tehlikenin giriş kapısı olan sınır kapılarının kapatılması ile ilgili çalışma başlattı ve Ankara destek oldu.

Kapılarımız çok erken kapatıldı, seyyar hastaneler kuruldu, ateş ölçer ve diğer tıbbi teknik malzemeler yerleştirilerek müthiş bir çalışma sergilendi. Yani bu çalışma önemliydi, anlamlıydı, alkışa değerdi. Sonra dezenfekte çalışmaları kapsamında her yer temizlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sağlık Bakanı Koca’nın talimatları Hakkari’de uygulandı. Vali Akbıyık, sürekli sokak sokak,  kamu kurum ile esnafları, cadde ve mahallelerde denetimlerini sürdürdü.

Birkaç şüpheli hastamız oldu, Van’a sevk edildiler ama Coronavirüs bulgusuna rastlanılmadı.

ÖNEMRİM CİDDİYE ALINSIN

Bu konuda ciddi bir önerim var. Risk taşıyan illerden biri de komşu ilimiz Van’dır. Van’da 100 bin Hakkarili ikamet ediyor. Hepsinin bir ayağı burada, yani geliş gidişler sıkça yaşanıyor. Yüksekova ilçesini de hesaba katarsak tedbir amaçlı Depin Polis noktasında bir tarama ve sağlık kontrol ekibi oluşturulsun.

En azında giriş çıkışlarda herkesin ateşi ölçülsün. Bu durum virüsün içimize girmesini önleyecektir. İl Sağlık Müdürlüğümüz bu görevi üstlenmelidir.

Hakkari’de sokağa çıkan yaşlılarımız yok. Fakat iflasın eşiğinde olan esnaflarımız var. Hakkari’nin kıdemli esnaflarından Mahsun Duran; “Böyle devam ederse kepenkleri kapatırız. Siftah bile etmiyoruz. Kira ve diğer ödemelerimizi nasıl yapacağız” diyerek yetkililerden esnafa destek istedi.

Hakkari İl Sağlık Müdürlüğü ve Hakkari Belediyesi fazla mesai yaparak 24 saat görev başındalar. Ekip Şefi Valimiz Akbıyık denetimleri arttırarak örnek bir çalışma ile takdir topluyor.

Umarım Depin Polis Noktası için düşündüğüm çalışma da hayata geçirilirse kendimizi daha emin ve rahat hisetmiş oluruz. 

Bu yazı toplam 4043 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim