• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari yoğun bakımda!

Hakan Taş

Hakkari tek kelimeyle yoğun bakımda ve can çekişiyor. Tükenen umutlar eşliğinde çırpınışımız sürüyor.Dün HATSO’da bir araya gelerek fikir alışverişinde bulunduk. Yol haritamız nedir, neler yapacağız bunlar konuşuldu.

SERVET TAŞ ANKARA’DAN DÖNDÜ

 İki haftadır Ankara’da çalmadık kapı bırakmayan HATSO Başkanı Servet Taş, ayağının tozuyla ön toplantı düzenledi. Taş; “BBP ve MHP ile görüştük.

Bizimle ilgilendiler, dinlediler, destek sözü verdiler. Taslak hazırlanmış ve meclise sunulacak. Herkes haklısınız diyor ama sonuç yok. Hakkari meselesi siyaset üstü bir durumdur. Suriye’den gelen göçmenler gibi kendimizi görmeye başladık. Demokratik hakkımızı kullanarak sayın valimizle görüşüp yol haritamızı çizeceğiz”dedi.

23 STK TEMSİLCİSİ VALİ İLE GÖRÜŞECEK

İlimizde 23 sivil toplum örgütü var. 23 temsilci HATSO başkanlığında ilimiz valisi TOPRAK ile görüşecekler. OHAL kapsamında olduğumuz için her eylem yapılamıyor. 1 günlük kepenk kapatma veya binler vatandaşın katılımıyla bir yürüyüş tertiplenmek isteniyor. Oluşturulacak bir komisyon da hemen acilen Ankara’ya gönderilecek.

 FATİH ÖZBEK NÖBETTE

MHP İl Başkanı Fatih Özbek Ankara’da adeta nöbette. Bu kördüğümü ancak Devlet Bahçeli çözer görüşü ağır basınca umudumuz MHP’ye kaldı. Genç başkan Özbek; “Sayın Genel Başkanımız bu konuda çok ciddi çalışmalar yürütmektedir. İlimizden gelen heyeti de kabul ederek desteğini sürdürme sözünü vermiştir. Sayın Bahçeli bu işin takibinde olduğu için bende nöbet bekliyorum. İlimiz ve halkımız için gerekirse uykusuz gecelere meydan okuyabiliriz” dedi.

SEYİTOĞLU DUYARSIZLIKTAN ŞİKAYETÇİ

İşadamı Abdulkadir Seyitoğlu istişare ön toplantısında durumun ciddiyetine dikkat çekerek sessizlikten ve ilgisizlikte yakındı. Seyitoğlu; “Kendimize yakışan saygın duruşumuzla demokratik yollardan sesimizi yükseltmeliyiz. Bu kez durum oldukça ciddi.” Dedi.

İL KOMİSYONUNA TEŞEKKÜR

HATSO Başkanı Taş, bazı anlamsız dedikodulara da yanıt verdi. Taş,” Hakkari meselesi hepimizin sorunudur. Birbirimizden haberdar ve iletişim içinde hareket etmeliyiz. Biz Ankara’da çalışırken arkadaşlarımız da komisyon heyeti olarak esnaf ziyaretlerini gerçekleştirmişler. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu milli dava için çaba sarf eden herkese minnettarız” dedi.

SONUÇ

Halkımız gelişmeleri merak edip sürekli takip ettiği için son aşamayı sizlerle paylaştım. Yanılmıyorsam kurulacak bir ekip önümüzdeki hafta içinde Ankara’ya hareket edeceklerdir. Şuan hepimiz üzgünüz çünkü ilimiz yoğun bakımda…

Bu yazı toplam 4813 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim