• BIST 9524.59
  • Altın 2489.438
  • Dolar 32.5583
  • Euro 34.6329
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Hakkari'de 1 Mayıs basın açıklamasıyla kutlandı

Hakkari'de 1 Mayıs basın açıklamasıyla kutlandı
Hakkari’de 1 Mayıs Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu öncülüğünde yapılan basın açıklaması ile kutladı.

Hakkari’de 1 Mayıs Kamu Emekçileri Sendikası (KESK) Hakkari Şubeler Platformu öncülüğünde belediye önünde düzenlenen basın açıklaması ile kutlandı.

Hakkari Belediyesi hizmet binası önünde düzenlenen 1 Mayıs açıklamasına; HDP ve DBP il yöneticileri ile bazı sivil toplum örgütü temsilcileri ve emekçilerin katıldı.

Saygı duruşunun ardından,  kısa bir açıklama yapan Türk- İş Hakkari Temsilcisi Seyfullah Akın, emek, barış, özgürlük, eşitlik, demokrasi ve dayanışma için alanlarda olduklarını söyledi.

Özgürlükçü ve çoğulcu bir demokrasi için gerekli adımların atılması çağrısı yapan Akın, işçi ve emekçilerin içinde bulunduğu duruma dikkat çekti.

Daha sonra söz alan KESK Hakkari Şubeler Platformu Dönem Eşsözcüsü Musa Bor, çalışma ve yaşam şartlarının ağırlaştığı, iş güvencesinin ortadan kaldırıldığı, kadına yönelik şiddetin normalleştirildiği, çocuklara yönelik tacizin korunduğu, Kürt sorununda çözümsüzlüğün derinleştiği, sokağa çıkma yasaklarının uygulandığı koşullarda 1 Mayıs’ı kutladıklarını söyledi. 

Bor, korku siyaseti üzerinden inşa edilen rejime teslim olmayacaklarını vurgulayarak, demokrasinin, adaletin, barışın, kardeşliğin, toplumsal cinsiyet eşitliğinin olmadığı bir ülkede emeğin haklarından söz etmenin mümkün olmadığını  söyledi.

Toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin derinleştirerek kadınları toplumsal yaşamdan dışlayan, daha ucuza ve daha güvencesiz çalıştırılmaya iten sözde “istihdam” paketlerine,

 Taksim başta olmak üzere işçi ve emekçilerin ortak hafızasında yer etmiş kent meydanlarının demokratik tepkimizi ifade ettiğimiz mitinglere, toplantılara hukuksuz bir şekilde kapatılmasına, en insani ve en temel haklarımızı savunduğumuzda “terörist” damgası yemeye, ayrımcılığa, sürgün edilmeye tutuklanmaya, katliamlara, başbakanlık Genelgeleri ve faşizan yasalarla hukuku ve adaleti rafa kaldıranlara, tahammülümüz kalmadı! İnsan onuruna yaraşır, özgür, eşit ve demokratik bir yaşam istiyoruz.

Bize reva görülen açlığa, işsizliğe, güvencesizliğe, savaşa ve sömürüye karşı, geleceğimize sahip çıkmanın, nitelikli, parasız, ulaşılabilir ve anadilinde kamu hizmetinin, ü Kamu emekçilerini toplu sözleşmede satanlara karşı gerçek bir toplu sözleşme yapmanın,

Baskılara, soruşturmalara, toplu tutuklamalara, göz altılara son verilmesinin, aralarında KESK’lilerin de bulunduğu, akademisyenlerin, basın emekçilerinin, hukukçuların, muhalif siyasetçilerin, emek ve demokrasi mücadelesi verdikleri için tutuklanıp cezaevlerine konanların özgürlüklerine kavuşmasının,

Emekçilerin ve ezilen tüm kesimlerin barış ve demokrasi talebini susturmayı hedefleyen 10 Ekim Katliamının gerçek faillerinin ortaya çıkarılmasının, kürt sorununda demokratik çözümün, kalıcı ve onurlu bir barışı inşa etmenin, kadının emeğine, bedenine ve kimliğine dönük saldırıların son bulmasının, Çocuklara yönelik cinsel taciz ve tacizcileri kollamanın, Doğanın ve yaşam alanlarımızın kar hırsıyla talan edilmesine dur demenin,  Sömürüye, yoksulluğa, faşizme, gericiliğe, kapitalizme, emperyalizme karşı mücadeleyi birlikte büyüterek emeğin, eşitliğin, özgürlüğün, demokrasinin, barışın hâkim olduğu, “başka bir dünya” yı kendi ellerimizle kurmaktan geçtiğini biliyoruz.

Kamu emekçileri olarak birlik mücadele ve dayanışma günümüz 1 mayıs’ta da demokrasi, eşitlik, adalet, barış ve kardeşlik için emeğin saflarında olacağız! 1 mayıs uluslar arası birlik, mücadele ve dayanışma günümüzde sömürüye, yoksulluğa, faşizme karşı emek, barış, eşitlik ve özgürlük için tüm yurtta alanlardayız.

Ülkemizde yepyeni, mutlu bir hayatın filizlenmesini sağlayacak, umut sende, bende, bizde umut birliğimizde, mücadelemizde, dayanışmamızda Rengârenk bayraklarımızla, türkülerimizle ve halaylarımızla kol kola, omuz omuza olacağız” diye konuştu. Hakkarihabertv.com

Bu haber toplam 3002 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim