• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'de "10. Aşı Haftası" etkinlikleri

Hakkari'de "10. Aşı Haftası" etkinlikleri
Hakkari İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından “10. Aşı Haftası” etkinlikleri kapsamında bir program düzenlendi.

Hakkari Devlet Hastanesi Konferans salonunda düzenlenen programa İl Halk Sağlığı Müdür Vekili DT. Harun Aşan, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Hakan Türk, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bünyemin Tekin, sponsorlar, il halk sağlığı müdürlüğü ve il sağlık müdürlüğü personeli, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Halk Sağlığı Müdürlüğü adına bir konuşma yapan Bulaşıcı Hastalıklar Çevre ve Çalışan Sağlığı Şube Müdürü Musa Yiğit, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölgesi, 2005 yılında aşılamanın desteklenmesini savunmak için  ‘’Aşı Haftası’’  yapılmasına karar vermiş ve ilk ‘’Aşı Haftası’’ Ekim 2005 tarihinde yapılmıştır dedi.

Yiğit,”Genişletilmiş Bağışıklama Programının (GBP) amacı aşı ile korunabilir hastalıkların ve hastalıklardan kaynaklanan sakatlık ve ölümlerin engellenmesidir. Bu program kapsamında, boğmaca, difteri, tetanoz, kızamık, kızamıkçık, kabakulak, verem, çocuk felci, Hepatit B, Hepatit A, suçiçeği, Hemofilus influenza tip b’ye bağlı hastalıklar (menenjit gibi) ile steptokokus pnömoniya’ya bağlı invaziv pnömokokal hastalıkların (zatürre gibi) ve bu hastalıklardan kaynaklanan bebek ve çocuk ölümlerinin ve sakatlıkların engellenmesi hedeflenmektedir.

2005 yılı sonuna kadar 7 hastalığa (difteri,boğmaca, tetanoz,çocuk felci,kızamık,hepatit b,verem) karşı aşı yapılmaktaydı. 2006 yılında bütün sağlık kuruluşlarında Hib, Kızamıkçık, Kabakulak aşıları uygulanmaya başlanmıştır.

2008 yılı başından itibaren DaBT-İPA-Hib (Difteri, aselüler boğmaca, tetanoz, inaktif polio, hemofilus influenza tip b) aşıları tek enjektör içinde uygulanmaya başlanmış böylece bir seferde 5 hastalığa karşı aşılama yapılması sağlanmıştır. Uygulayıcısı ve takipçisi olarak,  sevgili halkımızdan beklentilerimiz;

Aşılamanın önemini ciddiye alalım.^Çocuklarımızın aşılanmasını sağlayalım. Sağlıklı bir toplumun gereği için aşılamanın vazgeçilmez olduğunun farkında olalım, aşılama ile önlenebilir hastalıkların; çocuklarımızın ve ailelerimizin korkulu rüyası olmasına seyirci kalmayalım. Aşılama ile sağlıklı bir geleceğe doğru çocuklarımızla birlikte sağlıklı adımlar atalım” şeklinde konuştu.

Program sonunda “10. Aşı Haftası” etkinlikleri kapsamında il genelindeki değişik ilköğretim okulları arasında düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödül ve teselli ödülü portokol üyeleri tarafından verildi. Hakkarihabertv.com

halk-sagligi-m.jpghalk-sagligi-1.jpghalk-sagligi-2.jpghalk-sagligi-3.jpg

 

 

Bu haber toplam 4549 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim