• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari’de 15 Temmuz etkinliği

Hakkari’de 15 Temmuz etkinliği
Hakkari’de 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

15 Temmuz darbe girişiminde bulunan FETÖ terör örgütünü püskürten demokrasi kahramanları için tüm Türkiye'de olduğu gibi Hakkari’de de program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programa Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, protokol üyeleri, parti temsilcileri, STK temsilcileri, muhtarlar ile vatandaşlar katıldı.

Kuan-ı Kerim Tilaveti’nin ardından konuşan Vali Akbıyık, Her yıl olduğu gibi bu yılda 15 Temmuz’da şehitlerimizi yâd edecek, hatıralarını gelecek nesillere aktarmaya çalışacağız dedi.

Akbıyık,” Ülkemiz, 15 Temmuz 2016 tarihinde millî iradeyi, demokrasiyi, hukuk devletini ve halkımızın sarsılmaz birliğini hedef alan, tarihin kaydettiği en büyük ihanet girişimine, menfur bir kalkışmaya maruz kalmıştır.


TÜM FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Hain FETÖ terör örgütünün şer çetesi mensupları tarafından devletin uçakları, tankları ve silahları ile milleti vatansız, bayraksız, devletsiz bırakma niyetiyle yapılan bu hain girişim, milletin iradesi ve tüm kurumlarıyla devletin kararlılığı karşısında başarısız olmuştur.

Bu millet, zamanı değişse de hain komploların hedefi olmuştur. Bu ihanet ülkemize, milletimize, birliğimize, bütünlüğümüze ve demokrasimize karşı yapılmıştır.

15 Temmuz’da görev bilincinin çok ötesinde, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı ile, maneviyatı ile, vatan ve millet aşkıyla  sokaklara dökülen Milletimizin yazdığı destan tarihteki en yakın gururumuzdur.

Bu ne ilk ne de son zaferimizdir. Bu topraklara, bu milletin varlığına, birliğine göz dikenler her zaman bu destanları görecektir. Sayın Cumhurbaşkanımızın dediği gibi; “İmansız paslı yürekler, imanlı yürekler karşısında tükendiler”

Program 15 Temmuz belgesel sunumu, ilahi dinletisi, il müftülüğü tarafından halka yönelik olarak din istismarı konulu konferans, 15 Temmuz Hakkari adlı video ve slayt gösterimi, İlimizde 15 Temmuz Şehitleri Sancak Koşusu gerçekleştiren sporcular adına Masa Tenisi Milli Sporcusu Dündar Mühürdaroğlu Vali Akbıyık’a sancak teslim etmesi Vali Akbıyık’ın milli sporcuya Sancak Koşusu katılım belgesini vermesi ve program sela ve il müftüsü Faruk Gürbüz’ün  duası  ile sona erdi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 3497 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim