• BIST 9568.16
  • Altın 2479.016
  • Dolar 32.4892
  • Euro 34.5857
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de 150 öğrenci Çanakkale gezisine uğurlandı

Hakkari’de 150 öğrenci Çanakkale gezisine uğurlandı
İçişleri Bakanlığının koordinesinde başlatılan ‘Biz Anadoluyuz’ projesi’ kapsamında, Hakkari’de 150 kişilik öğrenci kafilesi Çanakkale ve İstanbul gezisine uğurlandı.

Hakkari İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Şube Müdürlüğü tarafından ‘Biz Anadoluyuz’ projesi’ kapsamında, geziye gönderilecek 150 öğrenci için eski valilik binası önünde uğurlama töreni düzenlendi.

Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu,  Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü Büro Amiri Komiser Halil İbrahim Avşar, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Korkmaz ve öğrenci ve aileleri katıldı,

Burada öğrencilerle bir araya gelen Vali Cüneyit Orhan Toprak, öğrencilerle bir süre sohbet ederek, uçağa hiç bindiniz mi, Çanakkale ve İstanbul ilini gören var mı şeklinde sorular yöneltti. Öğrenciler uçağa ilk defa bineceklerini belirterek, Çanakkale ve İstanbul’u ise ilk defa göreceklerinin heyecanını yaşadıklarını belirttiler.

Vali Toprak, Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerin gerçekleştirilen büyük bir proje olan ‘Biz Anadoluyuz’ kapsamında geçen senede bin 500 civarında öğrencimizi göndermiştik. Bu sene de devam ediyor. Önümüzdeki sene de devam edecek. Ve böylece ülkemizin değişik bölgelerinde yaşayan öğrencilerimiz ve insanlarımız bu proje ile kaynaşmış olacak. Bu proje son derece yerinde ve güzel bir projedir.

Öğrencilerimiz gezilerin sonunda memleketlerine döndüklerinde çok heyecanlı, çok sevinçli ve mutlu bir şekilde dönüyorlar. Bu da bizleri mutlu ediyor. Sizlerde özellikle Çanakkale gezisinde oradaki şehitlikleri gezdiğinde çok etkileneceğinizi düşünüyorum. Nasıl mücadele ederek şehit oldukları insanları çok etkiliyor. Sizlerde bu manevi havayı yerinde görerek yaşayacaksınız” dedi.

Vali Toprak daha sonrada öğrencileri taşıyacak sürücüleri yanına çağırarak, trafik kuralları hakkında bilgi vererek ”Bu çocuklar size emanet sağlam olarak yerlerine teslim edin” dedi.

Hakkarili öğrenciler ise ilk defa Çanakkale ve İstanbul’a gidecekleri için çok heyecanlı olduklarını ifade ettiler, bu güzel projeden dolayı Emine Erdoğan’a teşekkür ettiler.

Çocuklarını uğurlamaya gelen aileler ise, ilk defa il dışına çıkacak çocuklarına dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulundular. Haber: Feyzullah Taş

gezi-1-003.jpggezi-2-002.jpggezi-3-001.jpggezi-11111111111111.jpgimg_0564.jpg

img_0577.jpg
 

Bu haber toplam 2581 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim