• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Hakkari'de 1'nci bilim fuarı etkinlikleri

Hakkari'de 1'nci bilim fuarı etkinlikleri
Hakkari’de ilki düzenlenen “Hakkari Bilim Fuarı” törenle açıldı.

Hakkari’de Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğünün Kalkınma Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Hakkari Üniversitesi ve Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA)’nın da katkılarıyla düzenlenen ” 1. Hakkari Bilim Fuarı” Şehir Stadyumu'nda Vali Yardımcısı Muhammed Önder ve beraberindeki kurum amirleri tarafından açılışı yapıldı.

Vatandaşlardan tarafından yoğun ilgi gören fuarda Vali Yardımcısı stantları gezerek öğrencilerden buluşları ve yaptıkları deneylerle ilgili bilgi aldı. Birbirinden farklı 40 standa farklı buluş ve deneylerin bulunduğu fuarın her yaştan ziyaretçisi vardı. Farklı proje ve ödülü yetenek ve ses yarışmalarının düzenlendiği yarışmalarda dereceye girecek öğrencilerin 5 Haziran Çarşamba günü Kültür Merkezi'nde düzenlenecek olan programla ödül alacakları belirtildi. Sabah saatlerinde açılışı yapılan ve öğrencilerle yapılan ses yarışmasıyla devam eden fuarın akşam saat 17.00'ye kadar devam edeceği öğrenildi.

İl Müdürü Yusuf Çermik, Hakkari’de bir ilk yaptıklarını belirterek, “Burada ilkini düzenlediğimiz 1. Hakkari Bilim Fuarı'nı, Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı'nın katıklarıyla Hakkari Üniversitesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğünün destekleriyle gerçekleştirmiş oluyoruz. Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü olarak insanlarımızın güzel ve eğlenceli bir gün geçirmelerini amaçladık. Hem eğlensinler hem öğrensinler. Bu amaçla insanlarımızın buraya gelmesi için farklı bir ortam hazırladık. Burada 40 değişik stant bulunmaktadır.

Yoğun talep vardı fakat biz 40 stant kurabildik. Bu stantların bir kısmında bilimsel projeleri var. Ortaokul, lise ve üniversite öğrencileri arasında ödüllü proje yarışması var. Öğrencilerin çalışmalarını burada sergilemesi için stantlar oluşturarak tanıtmalarını sergilemelerini sağlıyoruz. Burada kurum ve kuruluşların da stantları var. İl dışından Tübitak’ın standı var fakat içinde stantların dışında çocuk köyümüz ve ödüllü ses yarışması var. Bunun dışında da genelde herkesin katılabileceği değişik etkinliklerimiz var. Bu etkinliklerin sonunda çeşitli ödüllerimiz var ve haftaya bugün ödüllerini dağıtacağız" dedi.

Hakkari Ticaret ve Sanayi Odası (HATSO) Başkanı Servet Taş ise, "Süreç herkes için güzel bir beklenti olduğunu belirterek, arışın kolay kazanılmayacağını, barış dostluk ve kardeşlik demektir" dedi. Taş, “Barış insanların birbiriyle kaynaşma, kültür, dostluk, teknoloji, eğitim demektir. Barışın topluma faydası çoktur. Onun için hep barış diyoruz. Bugün burada bilim fuarını düzenleyen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu. Stantlarda bulunan öğrenciler ise çalışmaları ile ilgili kurum amirlerine bilgi verdiler. Haber: Çetin Alpsar (İHA)

bilim-fuari-1.jpg

bilim-fuari-2.jpg

Bu haber toplam 6372 defa okunmuştur
  • Yorumlar 12
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim