• BIST 9524.59
  • Altın 2489.018
  • Dolar 32.5474
  • Euro 34.68
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari’de 23 Nisan çocuk bayramı coşkusu

Hakkari’de 23 Nisan çocuk bayramı coşkusu
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta olduğu gibi Hakkâri’de de coşkuyla kutlandı.

Şehit Selahattin İlköğretim Okulu ve 23 Nisan İlköğretim Okulu tarafından Atatürk Kültür Merkezinde düzenlenen kutlamalara, Hakkari Valisi Yakup Canbolat, eşi Ayşegül Canbolat Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Albay Abdulaziz Tufan İltaş,

Cumhuriyet Başsavcısı Altuğ Kürşat Şahin, Vali Yardımcıları Cüneyt Epcim, Hasan Ongu ve Bekir Abacı, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Yalçın Baysal, İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, kamu kurum ve kuruluş amirleri ile öğretmen, öğrenci ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda, Şehit Selahattin İlköğretim Okulu Müdürü Şükrü Ecer, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Öğrenciler tarafından şiirlerin okunarak çeşitli gösterilerin yapıldığı program, çocuk korosunun seslendirdiği türkülerle sona erdi.

Daha sonra Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik" projesi kapsamında Atatürk Kültür Merkezi bahçesinde öğrencilere bisiklet dağıtımı yapıldı.

Bisiklet dağıtımı ile ilgili basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Valimiz Sayın Yakup Canbolat, Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen "Fiziksel Aktiviteyi Teşvik" projesi  kapsamında bugün itibariyle Hakkâri’de de 733 bisiklet dağıtacaklarını söyledi.


HABERİN FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLAYIN


Türkiye genelinde 2016 yılı içerisinde gençlere toplam 275.000 bisiklet dağıtılacağını ifade eden Vali Canbolat, "Maksat gençlerimizin sağlıklı, sıhhatli, enerjik olmalarını sağlamak, onların fiziksel aktiviteye katılmalarını sağlamak ve teşvik etmektir.

Bugünde burada 25 çocuğumuza bisikletini sembolik olarak teslim edeceğiz. Geriye kalan bisikletler ise Gazi İlköğretim Okulu’nda düzenlenecek törenle öğrencilere dağıtılacak. Biz ilimizdeki gençlerimize ve çocuklarımıza bu projenin hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Çocuklarımıza bisikletleri hayırlı uğurlu olsun" şeklinde konuştu.

Daha sonra Vali Canbolat beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte öğrencilere bisikletlerini teslim ederek dikkatli kullanmalarını istedi. Feyzullah Taş/İHA

Bu haber toplam 5402 defa okunmuştur
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Diğer Haberler
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim