• BIST 9524.59
  • Altın 2493.789
  • Dolar 32.5764
  • Euro 34.7318
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 16 °C

Hakkari'de 24 derslik ilkokul/ortaokul temeli atıldı

Hakkari'de 24 derslik ilkokul/ortaokul temeli atıldı
Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, Hakkari yapılan yatırımlarla güzelleşiyor büyüyor. Turizme dönük her gün bir mesafe yol kat ediyor ve Hakkari’de eğitimin kalitesi artıyor” dedi.

Bulak Mahallesi Şehit Mehmet Ceyhan Caddesi üzerinde yapımına başlanan 24 derslik ilkokul/ortaokul temel atma töreni düzenlendi.

Törene Vali İdris Akbıyık, İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, İl Jandarma Komutan vekili Albay Mehmet Demirtaş, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Çevre Şehircilik Müdür Vekili Hamza Yıldırım,Ak Parti Başkan Yardımcısı Turan Şimşek,  Ak Parti Merkez ilçe Başkanı Cumhur Demir, MHP Merkez İlçe Başkanı Sedat Özbek,  Müdür Yardımcısı Ali Korkmaz,  Milli Eğitim Şube Müdürü Kazım, Yüklenici Firma Temsilcisi ve Şantiye Şefi  İnşaat Mühendisi Bulut  Kazak katıldı.

Yüklenici Firma Temsilcisi ve Şantiye Şefi İnşaat Mühendisi Bulut Kazak’ın yapılan çalışmalar hakkında  Vali Akbıyık’a bilgi  vermesinin ardından törene geçildi.

Burada konuşan  İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, temelimiz atılan, 24 derslik ilkokul/ortaokulun bitimi ile birlikte il merkezinde buluna 3 okulun öğrenci yoğunluğunun azaltacak ve bu 3 okulumuzda normal eğitime geçmeyi planlıyoruz dedi.

Müdür Gür,”İlimiz genelinde öğrenci yoğunluluğunun fazla olduğu mahallelerde, beldelerde ve okul ihtiyacının olduğu köylerimizin tamamında okul planlarımızı tamamladık.  220 derslik bir planlamayı gerçekleştirdiğimizde kısa bir sürede ilimiz genelinde normal eğitime geçmiş ve ilimizin tüm okul ihtiyaçlarımız gerçekleştirilmiş olacak” dedi.

Vali İdris Akbıyık ise, temeli atacağımız okulun Hakkari’mize ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum dedi. Vali Akbıyık,”Hakkari’ye ilk geldiğimiz günde bir sözümüz vardı birinci meselemiz eğitim, kitap ve okul dedik. Bu çerçevede de bir taraftan yeni okullar yaparken, bir taraftan da yapmış olduğumuz projelerle eğitim kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz ve gayret ediyoruz. 

Tüm yöneticilerimiz ve milli eğitimde öğretmenlerimize birinci meselelerinin eğitim, kitap olduğunu her zaman söylüyoruz, istiyoruz.  İki yıl içinde Hakkari’de büyük bir ivme kazandı. Okullarımızın neredeyse derslik ihtiyacı müdür beyin dediği gibi neredeyse artık bitme noktasına geldi.  İkili eğitimi inşallah bırakıyoruz.  Çok az okulumuzda ikili eğitim yapıyoruz. Derecik’ten Durankaya’ya kadar Çukurca’dan Büyükçiftliğe kadar Esendereye kadar tüm ilçe ve beldelerimizde büyük bir seferberlik ve her taraf inşaat haline dönüşmüş durumda.

Birçok yerde spor, sağlık, okullar öğretmen evleri ve pansiyonlar yapıyoruz.  Sadece Yüksekova ilçesinde geçen yıl 15’in üzerinde okul yapıldı. Hakkari ve Şemdinli ilçesinde yeni öğretmenevi yapıldı.  Hakkari şuanda tarihin en çok en yüksek yatırımlarını Hakkari şuanda alıyor. Bir taraftan belediyenin alt ve üst yapıları güzel hizmetler yapıyoruz. Dağ ve doğa turizmi için İkiyaka dağlarını, Sat göllerini milli park yaptık.

Birçok festival ve müsabakalar düzenliyoruz.  Önümüzdeki hafta 25-30 arası rafting şampiyonası Hakkari’de yapılacak ve Hakkari’de bir ilk olacak. İnşallah Hakkari festivallerin, spor müsabakalarının, sempozyumların şehri olacak.

Dağ ve kış turizmi Hakkari için çok önemli bu yıl Mergabüte kayak merkezinde pist uzunluğunu 4 bin metreye çıkarttık.  Teleferik var ve otelimizin yapımı da devam ediyor. Hakkari yapılan yatırımlarla güzelleşiyor büyüyor. Turizme dönük hergün bir mesafe yol kat ediyor ve Hakkari’de eğitimin kalitesi artıyor” dedi. Haber: Feyzullah Taş

01-389.jpg02-329.jpg03-260.jpg04-137.jpgimg_2290.jpgimg_2319.jpg

Bu haber toplam 4643 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim