• BIST 9809.26
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 24 °C
  • Ankara 24 °C

Hakkari’de 24 Kasım öğretmenler günü etkinlikleri

Hakkari’de 24 Kasım öğretmenler günü etkinlikleri
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen “24 Kasım Öğretmenler Günü” renkli görüntülere sahne oldu.

Program sabah saatlerinde Valilik önündeki Atatürk Anıtına İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’ün çelenk konulması ile başladı.

Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda devam eden programa Hakkari Valisi Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık, eşi Sevim Akbıyık, Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutan Vekili Akmeşe, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Nuri Öztürk,

İl Emniyet Müdürü Atanur Aydın, Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Cemal Adıyaman, MHP İl Başkanı Fatih Özbek, CHP İl Başkanı Nazım Demir, Gençlik ve Spor İl müdürü Reşit Güldal, öğretmen ve aileleri katıldı.


FOTOĞRAFLARI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN


Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından, gelen mesajların okunması ve İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür’ün konuşması ile devam etti.

Milli Eğitim Müdürü Bilal Gür, öğretmenlik her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet mesleğidir dedi Müdür Gür,”Öğretmenler sadece belirli bir zamanın değil dünün, bugünün v yarının sahipleridir. Biz Eğitimciler, toplumun önünde giden gönül erleri olduk.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Hayatımız boyunca yüreğimizin ve beynimizin renkleriyle hayatı boyadık. Çocukların sesleriyle, türküler besteledik. Onların sevinçleri sevincimiz, acıları acımız, umutları umutlarımız oldu” şeklinde konuştu.

Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık ise, İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, tarihte çağ açıp çağ kapatan bir medeniyetin mensupları olarak bizler için bilimin, öğrenmenin ve Öğretmenlerimizin büyük bir önemi bulunmaktadır dedi.

Vali Akbıyık,” Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarında yer verdiği gibi, sizler kutsal bir vazifeyi icra ediyorsunuz. Ailelerimizin size emanet ettiği çocukları yetiştiriyorsunuz. Adeta bir nakkaş gibi işliyor, onlara bilginizle birlikte kişiliğinizi de katıyorsunuz.

Öğretmenlik yalnızca, sınıfta edinilen bilgileri aktarmak değildir. Öğretmenlik, irfanla çocuklarımızı geleceğe hazırlamaktır”

Program mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin and içmesi, gölge oyunu, kültürlerin dansı Sanat topluluğunun zeybek gösterisi, şiir, skeç, oratoryo, halk oyunları gösterisi ve emekli öğretmen Rahmi Keskin’e şeref belgesinin verilmesi ile sona erdi. Haber: Feyzullah Taş

 

Bu haber toplam 2509 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim