• BIST 9121.68
  • Altın 2324.222
  • Dolar 32.3597
  • Euro 34.9217
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

Hakkari'de 367 öğretmene yemek verildi

Hakkari'de 367 öğretmene yemek verildi
Hakkari İl Milli Eğitim Müdürlüğü 2016 Şubat döneminde atanan öğretmenlere verilen yemeğe katılan Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak öğretmenlere nasihatlerde bulunarak sadece maaş almak için değil görevinizi iyi şekilde yerine getirin dedi.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu bahçesinde akşam saatlerinde düzenlenen yemeğe, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, eşi Funda Toprak, İl Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Durgun, Şube Müdürleri, öğretmen ve aileleri katıldı.

Burada konuşan İl Milli Eğitim Müdürümüz Veysel Durgun, burada ilimiz merkez 99, Yüksekova 134, Şemdinli’de 119 ve Çukurca ilçesinde 15 olmak üzere toplam 367 öğretmen Şubat 2016 yılında atanmasının yapıldığını söyledi.

HAKKARİ İL GENELİNDE BİN 500 ÖĞRETMENE İHTİYAÇ VAR

Durgun,”Ülkemizin çok farklı yerlerinde adaylık eğitimlerini devam ettiren ve Anadolu’da çok kültürlü kaynakların eğitime yansımaları başlığı adı altındaki son halkası olan ve ilimizdeki son 8 günlük eğitime tabi olan öğretmenlerdir.

Aynı zamanda ilimizde merkezde 461, Yüksekova’da 465, Şemdinli’de 333 ve Çukurca ilçesinde 71 olmak üzere bugün itibarı ile bin 330 civarında öğretmen ihtiyacımız bulunmaktadır.

Daha önce özür hakkı olup ta bir şekilde tayini çıkmayanların tekrar değerlendirmesini göz önünde bulundurduğumuzda takriben bin 500 yakın yüzde 30’un üzerinde ihtiyacı ile eğitim ve öğretime başlayacağız.

Ancak bakanlığımızın15 bin öğretmen ataması ile ilgili ilimize ayırmış olduğu kontenjan henüz belirlenmemiş olması bu sayının da ilimizde ciddi oranda öğretmen atamasını bekliyoruz. İnşallah bu atamalarla birlikte eğitim ve öğretimi hasarsız ve sorunsuz  bir şekilde atlatacağımızın umudunu taşıyoruz” dedi.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, öğretmenlik mesleği herkesin her ortamda söyleyeceği çok şey vardır çünkü herkes öğrenci olmuş ve öğretmeni olmuştur, hafızasında yer edinen çok özel öğretmenler olmuştur benim için ve sizin içinde öyledir dedi.

HAKKARİ VALİSİ TOPRAK HAKKARİ’Yİ ÖVDÜ

Vali Toprak,”Ben öncelikle böyle bir kutsal mesleği seçtiğiniz için ve bu mesleğin gerektirdiği sınavlarını başarı geçerek hepinizi tebrik etmek istiyorum.

Ayrıca Hakkari gibi kim ne dese desin Türkiye’nin en güzel en gözede köşelerine birine gelmenizde bence sizler için hayatınız boyunca taşıyacağınız çok önemli bir tecrübe olacaktır.

Ben birçok kişi tanıyorum ki şuanda emekli albay, general, genel müdür ve tanışmış olduğumuz birçok kişi okul hayatında babasının memur vesilesi veya başka sebeplerle burada bulunmuş ve yaşınmış üzerinde 50-60 yıl geçmesine rağmen halen heyecanla buradaki anılarını aktarıyor.

Sizlerde 2016 yılının Eylül ayında böyle bir hayatın getirmiş olduğu gerçekle karşılaştınız. Hakkari hayatınız başlamakla beraber okulların açılması ile birlikte meslek hayatınıza ve yetiştirmekle mükellef olduğunuz öğrencilerinizle buluşmanız vesile olacak”

VALİ TOPRAK ÖĞRETMENLERİ TAVSİYELERDE BULUNDU

Vali Toprak, örnek vatandaşlar vatanına milletine bağlı ahlaklı, dürüst karşısındakinin hakkını hukukunu riayet eden, nazik hoşgörülü insanları yetiştirmek adına teslim aldığınız bu çocuklar üzerinde çok büyük etkiniz ve emeğiniz olacaktır bunu hiçbir zaman unutmamanızı sizden rica ediyorum.

Vali Toprak,”Siz sadece ekmek parası için gelip bir meslek icra etmeyeceksiniz. Bunu sizlere buradan iletiyorum. Zaten sizde bunun bilincindesiniz onun için bu duyarlılık ve hassasiyeti ve bu heyecanı hepsinden hiçbir zaman kayıp etmeyin.

Sadece aybaşında maaş alıp mesaiye gelip gidelim şeklinde bir göreve başlamadınız. Herkesin izlediği, herkesin sizi takip ettiği ve bilakis öğrencilerinizin takip ettiği bir göreve başladınız. Sizin yaptığınız bir yanlış hareket birçok öğrenciye ise kötü örnek olacaktır. Tam tersi güzel bir hareket onlara hayat boyunca rehberlik yapacaktır”

Misafirperver ve olan Hakkari’ler için sizler birer elçi olacaksınız sözleri ile konuşmasına son veren Vali Toprak,”Hakkari halkı mesafirperverdir.

Herkes gelip burada rahatlıkla görevini yapabilir. Hakkari’nin tanınması için sizler burada birer elçi olacaksınız. Buranın doğru algılanmasına sebep olacaksınız. Yeni göreviniz hayırlı olsun” şeklinde konuştu.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından hazırlanan hediyeleri kendi elleri ile öğretmenlere takdim etti.

Yaklaşık 450 kişinin katıldığı yemekte öğretmenlere kavurma, pilav ve tatlı ikram edilildi. Program sonunda ise şubat döneminde Hakkari’ye atanı ve ismi üzerinde yazılı bulunan bütün öğretmenler değişik hediyeler verildi. Feyzullah Taş-İHA

ogretmen-1-003.jpgogretmen-4-001.jpgogretmen-3-002.jpgogretmen-2-003.jpg

Bu haber toplam 7920 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim