• BIST 9079.97
  • Altın 2301.842
  • Dolar 32.3299
  • Euro 35.1048
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Hakkari’de 987 küçük baş hayvan dağıtıldı

Hakkari’de 987 küçük baş hayvan dağıtıldı
Hakkari Valiliği, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş birliğiyle “Hakkâri İlinde Hayvancılığı Geliştirme Projesi” kapsamında sosyal güvencesi olmayan vatandaşlara 987 küçük baş hayvan dağıtıldı.

Kent merkezine 35 kilometre mesafede bulunan Erziki mevkiinde düzenlenen küçük baş hayvan dağıtım törenine Hakkari Valisi İdris Akbıyık, Vali Yardımcısı Aziz Gölbaşı, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Vahap Şimşek ve besiciler katıldı.

Van ilinden tırlarla alana getirilen yüzlerce küçükbaş hayvan, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri tarafından küpe numarasına göre yeni sahiplerine dağıtıldı. Dağıtımı yapılan küçükbaş hayvanları ilk 2 yıl geri ödemesi olmayacağı, 3,4 ve 5. yılda üç eşit taksit şeklinde faizsiz ödeme yapılacağı öğrenildi.

Vali Akbıyık ve beraberindeki protokol üyeleri alana gelerek projeden yararlanan vatandaşlarla bir süre sohbet ederek hayırlı olsun dileklerinde bulundu. Burada kısa bir açıklama yapan Hakkari Valisi İdris Akbıyık, "İl Özel İdaresi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğümüz başta hayvancılık olmak üzere, meyveciliği, sebzeciliği ve turizmi her alanda desteklemeye çalışıyor. Bugün küçük baş hayvancılığı destekleme törenindeyiz.

Bizim bu sene İl Özel İdaresi için ayırdığımız pay 1,5 milyonu geçti. Merkezde küçük baş hayvan, Şemdinli ve Derecikte arıcılık, yine Yüksekova’da manda ve aspir bitkisini destekledik. Bu yıl ekilen aspir üç katına çıktı. Yine Çukurca ilçemizde seracılığı artı tahini olmak üzere birçok alanda desteklerimiz var.

Amacımız Hakkari’de insanımızın bütçesine azda olsa bir miktar katkıda bulunmak ve işsizlik ile hayvancılığı eski günlere kavuşturmak. Tabi Hakkari’nin potansiyelleri çok yüksek.

Bir yandan turizme açılmayı bekleyen bakir dağları, kayak merkezi, öbür taraftan hayvancılığı yaygınlaştırmak, aspir ve tahin gibi çeşitlilikleri artırarak burada ekonomik bir hareketlilik getirmek istiyoruz.

Vatandaşlarımızın almış olduğu hayvanlar 2 yıla kadar ödeme yapmayacak, 2 yılın ardından faizsiz üç eşit taksitle ödemelerini yapacaklar. Tabi yine başka bir amacımız da örnek işletmeler oluşturmak. İnşallah amacına ve hedefine ulaşır. Herkese hayırlı ve uğurlu olsun” şeklinde konuştu. 

Programın sonunda Tarım ve Orman İl Müdürü Vahap Şimşek tarafından üzerinde “Hakkari Valisi İdris Akbıyık” yazılı tiftik kilimi ve masa üstü kalemlik hediye edildi. İHA

hakkari-hayvan-dagitimi-1.jpghakkari-hayvan-dagitimi-2.jpg

Bu haber toplam 2707 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim