• BIST 9079.97
  • Altın 2306.659
  • Dolar 32.3183
  • Euro 35.0385
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Hakkari’de altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor

Hakkari’de altyapı ve üstyapı çalışmaları devam ediyor
akkari Belediyesi Eş Başkanlığı kentte başlatmış olduğu altyapı hizmetlerini yenileme çalışmaları ve yapılacak olan üstyapı hizmetleri hakkında bilgi verdi.

Hakkari’nin en son 1980’li yıllarda yapılan ve halen kullanılmakta olan altyapı hizmetleri kenttin hızla artan nüfusuna ve yapılaşmaya yetersiz kaldığından son yıllarda şehrin en önemli sorunlarından biri haline geldi.

Yaşanan altyapı sorunları ayrıca yol yapımı gibi birtakım önemli üstyapı hizmetlerinin yapılmasına da engel olunca kentte altyapı sorunuyla birlikte üstyapı sorunları da oluşmaya başladı.

Yaşanan tüm altyapı ve üstyapı sorunlarının çözülmesi için devre giren Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığı,  üstyapı hizmetlerinin yapılabilmesi için öncelikli olarak altyapı hizmetlerinin yenilenmesi gerektiğini belirleyerek, çalışmalarına geçtiğimiz yıl 28 milyon 487 bin 777 TL değerindeki içime suyu projesiyle başlamıştı.

Belediye devam eden içme suyu projesiyle birlikte bu sene 21 milyon 280 bin TL tutarında 77 kilometrelik kanalizasyon ve 12 kilometrelik yağmursuyu drenaj hattı çalışmalarına devam ediyor.
  Hakkari Belediyesi Eş Başkanlığının içme suyu, kanalizasyon, yağmursuyu ve drenaj hattı gibi altyapı hizmetlerini yenileme çalışmaları tüm hızıyla devam ederken,

Belediye Eş Başkan Vekilleri Şaban Alkan ve Fatma Yıldız beraberindeki Belediye Eş Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve ilgili birim müdürleriyle hizmetlerin hızlı ve eksizsiz bir şekilde tamamlanması için çalışmaları periyodik olarak sık sık yerinde denetliyorlar.

ALKAN: “HALKIMIZA VERDİĞİMİZ RAHATSIZLIKTAN ÖTÜRÜ ÖZÜR DİLİYORUZ”
Çalışmalar hakkında açıklamada bulunan Belediye Eş Başkan Vekili Şaban Alkan; “Şehrimizin mevcut olan altyapı hizmetleri son yıllarda hızla artan nüfusa ve yapılaşmaya yetersiz kalmakta olup ciddi sorunlar orta çıkardı.

Ayrıca oluşan altyapı sorunları üstyapı hizmetlerimizi gerçekleştirebilmemize engel oldu. Bizlerde yaşanan sorunları çözmek için çalışmalarımıza altyapı hizmetlerini yenilemeden başladık.

Tabi coğrafik yapısı zor olan ve yapılaşmanın çarpık olduğu bir kentte bu hizmetleri yenileme çalışmaları haliyle güçlükle yapılabiliyor. Şuanda şehrimizin hemen hemen her yerinde kazı ve döşeme çalışmaları yapılıyor.

  Bu çalışmalar esnasında ister istemez halkımıza bir takım rahatsızlıklar vermiş oluyoruz. Çalışmalarımız nedeniyle halkımıza verdiğimiz rahatsızlıktan ötürü özür dileyerek, belirmek isterim ki altyapı çalışmalarımızı tamamlamadan üstyapı çalışmalarımızı yapamıyoruz.

Altyapı çalışmalarımızı yapılan ihalelerde belirtilen tamamlama süresi  içerisinde yapılması için çalışmaları titizlikte takip edip üzerinde durduğumuzu ve altyapı tamamlandıktan hemen sonra üstyapı çalışmalarına başlayıp kentimizi bu sorun sıkıntılardan kurtaracağız.

Bu konuda halkımızın belediyemize yardımcı olmalarını ve gerekli duyarlılığı göstererek bizlere destek olmalarını istiyorum” dedi. Hakkarihabertv.com
belediye-altyapi-calismalari-m-001.jpgbelediye-altyapi-calismalari-1.jpg

Bu haber toplam 2812 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim