• BIST 9076.69
  • Altın 2324.954
  • Dolar 32.3593
  • Euro 34.9453
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Hakkari'de "Atık pil getirene dondurma dağıtıldı"

Hakkari'de "Atık pil getirene dondurma dağıtıldı"
Hakkari Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında başlattığı “Bir Pil Getir Bir Dondurma Al” kampanyası kapsamında pil getiren öğrencilere dondurma dağıtıldı.

Video Yükleniyor..23 Nisan İlköğretim Okulu önünde düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür, Çevre ve Şehircilik Müdürü İlyas Başaran, öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Gür ve Başaran, çevrede kullanılmış pilleri toplayan öğrencilere kendi elleriyle dondurma dağıttılar. Öğrenciler ise, çevrede topladıkları pilleri kutuya atarak karşılığında dondurma almanın sevincini yaşadılar.

Kullanılmış pillerin çevreye zarar verdiğini belirten öğrenciler, şehrin değişik noktalarına atılan pilleri toplayarak karşılığında dondurma aldıklarını söylediler.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLAYIN


Hakkari Çevre ve Şehircilik Müdürü Başaran ise, 5 Haziran Dünya Çevre Günü etkinlikleri kapsamında Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak 5 Haziran Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında Hakkari Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca İlçelerimize bilgilendirici afiş ve billboardların asıldığını söyledi.

Başaran," Hakkari Merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca İlçe Merkezlerindeki tüm okullara çöp poşeti ve eldiven dağıtılarak tüm okullarda eş zamanlı olarak temizlik kampanyası yapılarak öğrencilerimize ve vatandaşlarımıza çevre bilinci aşılanmaya çalışılmıştır.

Hakkari Merkez 23 Nisan İlköğretim okulu, Milli Eğitim Vakfı İlköğretim Okulu, Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu, Kazım Karabekir İlköğretim Okulu, Sümbül Anaokulu gibi birçok okullarımızda Doğanın Pili Bitmesin Etkinliği kapsamında okullarımızdaki öğrencilere bir atık pil getirmesi halinde bir dondurma ikramı yapılarak Atık Pillerin Tehlikeli Atık sınıfında olduğu ve tekrar geri dönüşümü mümkün olduğu hususunda bilgilendirilmiş ve toplanan atık pillerin PTT aracılığı ile Türkiye’nin her yerinden ücretsiz olarak karşı ödemeli şeklinde TAP-DER’e gönderebilecekleri anlatılmıştır.

Ayrıca her dönem İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri tarafından belirlenen okullara Hakkari Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü olarak Çevre Mühendisleri Tarafından 6, 7 ve 8. Sınıf Öğrencilerine Uygulamalı Çevre Eğitimi Semineri verilmektedir. Böylelikle yarının büyüklerini bugünden yetiştirmeyi planlayıp geleceğe umutla bakmış olacağız"dedi.

Feyzullah Taş (İHA)

cevre-gunu-2-005.jpg

cevre-gunu-1-002.jpgcevre-gunu-3-001.jpgcevre-gunu-4-001.jpgcevre-gunu-5.jpg
 

 

Bu haber toplam 4973 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim