• BIST 9762.57
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Hakkari'de Aydınlık yarınlar için gençlik merkezi açıldı!

Hakkari'de Aydınlık yarınlar için gençlik merkezi açıldı!
Hakkari'de Aydınlık yarınlar için gençlik merkezi açıldı!

Cumhuriyet Caddesi üzerinde hizmete giren Aydınlık Yarınlar İçin Gençlik Merkezi’nın açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Veysel Durgun, Colemerik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Hikmet Yaşar, İşkur Müdürü Ahmet Kızılkaya ve İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şube Başkan Vekili Akif Reşit Demir birlikte yaptılar.

Burada açıklamada bulunan İlim Yayma Cemiyeti Hakkari Şube Başkan Vekili Akif Reşit Demir, ilim yayma cemiyeti milli ve manevi değerlere bağlı nesiller yetiştirdiğini söyledi.                                       

İlim Yayma Cemiyetinin 17 Ekim 1951 günü ‘milli ve manevi değerleri korumak’ amacıyla İstanbul’da kurulduğunu ifade eden Demir, bir asra yakındır gençlerimiz bu cemiyet çatısı altında ilimle, irfanla, hikmetle yoğrularak geleceğe hazırlanıyor dedi.

Demir,”Bir asrı bulan birikimiyle, İlim Yayma Cemiyeti Türkiye’nin hafızasıdır. İlim Yayma Cemiyeti bu millet ve memleket ihtiyacını hissetmiş, bir şeyler yapmak üzere harekete geçmiş halis insanların kurduğu ve hizmet verdiği bir kuruluştur; Kurulduğu günden beri aralıksız bu hizmetlerini devam ettirmektedir.

 Hakkari şubesi olarak bu amaçlar doğrultusunda, Gençlik Projeleri Destek Programları Kapsamında Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Aydınlık Yarınlar İçin Gençlik Merkezi’ projesi olarak KPSS’ ye yönelik160 saat Matematik, 160 saat Türkçe 160 saat İngilizce ve 160 saat Dini Bilgiler (Arapça, Kuran-ı Kerim ve Siyer-Fıkıh) dersleri verilecektir.

Ayrıca proje kapsamında 27 kişilik Yurtiçi seyahat faaliyeti ile birlikte Futbol turnuvası, Sinema, Kardeş okul ziyaretleri ve Satranç faaliyetleri yapılacaktır. Projemizin açılış törenine katılan değerli protokol üyelerine, sivil toplum kuruluşları temsilcilerine, basın mensuplarına, kursiyerlerimize ve diğer tüm katılımcılara teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Açılışa, Ak Parti Başkan Yardımcısı Necmettin Yakar, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Bilal Gür, Milli Eğitim Şube Müdürü Ali Korkmaz, STK temsilcileri ve gençler katıldı. Açılış sonrası ise davetlilere ikramlarda bulunuldu. Feyzullah Taş/İHA

aydinlik-yarinlar-icin-genclik-merkezi-acildi-m.jpgaydinlik-yarinlar-icin-genclik-merkezi-acildi-4.jpgaydinlik-yarinlar-icin-genclik-merkezi-acildi-5.jpgaydinlik-yarinlar-icin-genclik-merkezi-acildi-1.jpgaydinlik-yarinlar-icin-genclik-merkezi-acildi-2.jpgaydinlik-yarinlar-icin-genclik-merkezi-acildi-3.jpg

Bu haber toplam 4084 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim