• BIST 8733.74
  • Altın 2240.593
  • Dolar 32.3341
  • Euro 35.1122
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 5 °C

Hakkari’de bakanlar geçidi!

Hakan Taş

Yıllar önce “Yok mu bize bakan sayın Bakan” başlıklarıyla dert yanardım. Çünkü uğrayan ve soran olmazdı. Dönemim Başbakanı Tansu Çiller, Bakanlar Kurulunu bile Hakkari’de topladı ve ne yazık ki Hakkari daha da geriledi. Yılda bir gelen kabine üyeleri derdimizi ve taleplerimizi kibrit kutusuna not ederlerdi ve helikopter ile havalanırken zapsuyu’na atarlardı.

Şimdi ise tam tersi bir değişim ve gelişme söz konusu. Her hafta Ankara’dan mutlaka bir bürokrasi ilimize resmi ziyarette bulunuyor. Bu ziyaretler etkisini olumlu gösteriyor.

İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU’nun dediği gibi; “Halkımız bize ulaşmada zorluk çekmeyecektir. Biz en ücra köşede yaşayan halkımızın bile ayağına gideriz”…

İlimize gelen her bürokrasi kentimizin gelişimine katkı sunmaktadır. Not alınan her talep Ankara’da yanıt bulmaktadır. Valimiz Toprak her fırsatta şunu itiraf ediyor; “Hakkari için ne istediysek karşılığında olumlu yanıt almışızdır. Bir istediysek üç gönderiliyor. Hükümet Hakkari’yi çok önemsiyor”…

Gelen Bakanlar yakın korumalara gerek duyulmadan sokakta vatandaşlarımızla teke tek görüşebiliyorlar. İstek ve taleplerini içeren mektupları bizzat alarak değerlendirebiliyorlar.

Klasik resmi ve gizli toplantılar değil ilimizde görev yapan sivil inisiyatif temsilcileriyle bire bir görüşüp sorun ve sıkıntıları not alabiliyorlar. İlimize en son gelen Gençlik ve Spor Bakanı A.Çağatay KILIÇ kentimizden ayrılmak bile istemedi ve Hakkari’ye büyük hayranlık duydu.

Demem şu ki; Çağımız bilgi çağı. Memleketimizi cennete dönüştürmek için hizmet kapsamında projeler üretelim. Mantıklı ve faydalı projelerin karşılık ve destek gördüğü birimler var. Önerilerimizi gelen heyetlerle paylaşalım. İstemesini bilirsek her taraftan destek buluruz.

Dokuz aydır Hakkari terörle anılmıyor. Müthiş bir değişim var. Fuar ve festivallerle kötü imajımızı yıkmaya, görünmeyen güzelliklerimizi ve gerçeğimizi yansıtmaya çalışıyoruz. Burada görev yapan tüm gazeteci arkadaşlarımızla kültürel ve sosyal içerikli haberleri servis yapıyoruz.

Edindiğimiz bilgiye göre Başbakan Binali Yıldırım, geniş kabine üyeleriyle ilimizi ziyaret edeceklerdir. Gelen her bürokrasi ve misafirlerimize kendimize yakışan duruşumuzu, içtenliğimizi ve misafirperverliğimizi gösterelim. İlimizin gelişimine katkı sunmak adına haklı taleplerimizi sunalım.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gelen her bakan ile birlikte Hakkari halkına selamlarını göndermeyi ihmal etmiyor. Gelen her selamın başımızın üstünde, gelen her misafirin  soframızda, gelen her dostun da yüreğimizde yeri vardır…

bakanlar-m.jpg

Bu yazı toplam 3651 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim