• BIST 9075.66
  • Altın 2300.653
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0795
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

HAKKARİ'DE BAKANLAR GEÇİDİ!

Hakan Taş

Ankara-Hakkari arasında adeta bir gönül köprüsü kuruldu. Hafta içi, hafta sonu hiç fark etmiyor. Her hafta değişik bir bakanı burada görmek mümkün.

Özellikle son 15 güne değinecek olursam; Önce İçişleri Bakanı Süleyman SOYLU geldi. Hemen sonrasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent TÜFENKÇİ. Kısa bir süre sonra Başbakan Binali YILDIRIM ve beraberindeki heyet, Başbakan Ankara'ya varmadan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref FAKIBABA geldiler.

İlimiz valisi Cüneyit Orhan TOPRAK, bu ziyaretler için; "Devletimiz ve hükümetimiz Hakkari'yi çok önemsiyor. Bu gelişler bir sevginin, saygının, önemsenmenin ifadesidir. Her ziyaret kentimizin kalkınmasında etki yapmaktadır. Hakkari'ye gelen her heyet mutlu ve memnun dönmektedir." yorumunu yaptı.

Ak Parti İl Başkanı Emrullah GÜR ise bu ziyaretlerin mutlaka meyvesini vererek sorunlarımızın giderilmesinde büyük katkı sunulacağını belirtiyor.

Gündeme damgasını vuran en büyük ziyaret Başbakan Binali Yıldırım'ın ani gelişiydi. Ben, Haber Türk Gazetesi ekibiyle birlikte Şırnak bölgesindeydim. Başbakan'ın Şırnak denetimlerini izledim. Karşılama görkemliydi. Başbakan ve beraberindekiler helikopter ile Hakkari'ye doğru havalanırken ben de kara yoluyla yetişmeye çalıştım.

Şırnak ve Hakkari halkı il meselesi hususunda küçük bir ipucu ve açıklama beklediler. Ama ne yazık ki Başbakan bu konuya hiç değinmedi ve açılan pankartları da görmezlikten geldi.

Ankara'dan duyduklarımıza göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN, Ak Parti il kongresine iştirak etmek suretiyle Hakkari'ye gelecekmiş. Bu söylenti herkesi şimdiden heyecanlandırdı. Yüksekova ve Cizre'ye de uğrayarak "il sıfatını" vereceği bekleniyor.

Başbakan Binali YILDIRIM'a yapılan karşılama töreni Erdoğan için yapılacak karşılama ve görkemin fragmanı gibiydi.

Başbakan Yıldırım'ın Hakkari meydanında CHP lideri Kılıçdaroğlu'na, "cesaretin varsa Hakkari'ye gel" demesi CHP'yi de hareketlendirdi. CHP İl Başkanı Aytekin Karahanlı, Kılıçdaroğlu'nun en kısa zamanda ilimize gelmesi konusunda çalışmalar başlattıklarını söyledi. Erdoğan Başbakan iken yine Kılıçdaroğlu'yu Hakkari üzerinden eleştirerek yeni bir tartışmanın fitilini ateşlemişti ve Kılıçdaroğlu Hakkari'ye gelerek Erdoğan'a iadeyi seslenişte bulunmuştu. Bu polemik yeniden hareketlendirildi.

Evet, Hakkari'ye artık bakan BAKAN'lar var. Bu tekli ve bireysel ziyaretlerden duyduğumuz memnuniyeti dile getirerek bir önerimi haykırmak istiyorum. Bakanlar Kurulu Hakkari'de toplansa hepimiz çok mutlu oluruz. Tansu Çiller Başbakan iken, koalisyon ortağı Erdal İnönü ile Bakanlar Kurulu'nu Hakkari'de toplamıştı.

Hakkari'mizin kalkınmasını katkı sunan herkese minnetarız...

bakanlar-1-002-001.jpg

Bu yazı toplam 4076 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim