• BIST 8718.11
  • Altın 2241.171
  • Dolar 32.3237
  • Euro 35.1719
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Hakkari’de barakalar kaldırılıyor esnaf tepkili!

Hakkari’de barakalar kaldırılıyor esnaf tepkili!
Hakkari Belediyesi, kentte devam eden alt yapı çalışmaları kapsamında ruhsatsız ve kaçak olduğu iddia edilen barakaları tek tek kaldırıyor.

Hakkari’de değişik cadde ve sokaklarda sayıları 150’yi aşan çoğunluğu demirden yapılan ruhsatsız ve kaçak barakalar, Belediye tarafından ‘Şehir imajını zedelediği, görüntü ve çevre kirliliğine’ yol açtığı gerekçesi ile kaldırmaya devam ediyor.

Altay Caddesi üzerinde 30’yi aşkın esnafın bulunduğu barakaların önünü de belediye ekipleri tarafından kazılmaya başlandı. Zabıta denetiminde yapılan kazıya tepki gösteren esnaflar kendilerine bir alternatif sunulmadan başlatılan çalışmanın durdurulmasını istediler.

Altay Caddesi esnaflarından Şaban Çelikkol yaklaşık 20 yıldır burada esnaflık yaptığını ifade ederek,"Ben üç öğrenci babasıyım. Yapacak başka bir işim yok. 20 yıldır bu barakadan elde ettiğim gelir ile ailemin geçimini sağlıyorum. Biz de şehrimizin güzel bir görünüme sahip olmasını isteriz. Ancak bize bir iş imkanı verilmesini bekliyoruz” şeklinde dert yandı.

 Esnaflardan Yakup Tur ise kendilerine bir alternatif sunulmadan yapılan yıkıma tepki gösterdi. Tur,"Her tarafı yıkıyorlar. Bizim masraflarımızın karşılanması gerekir. Bu insanlar ile ilgilenmeniz gerekiyor. Bir Pazar kurup hepimizi bir arada toplayabilirler. Ama hiçbir hiç bir tedbir almadan insanlara kalkın gidin diyorlar. Bir yerleri yıkmak çok kolay biz mağduruz sesimizi duyurmak istiyoruz lütfen bizi mağdur etmeyin” dedi.

Barakaların kaldırılmasıyla ilgili İHA muhabirinin görüştüğü Hakkari Belediye Başkan Yardımcısı Erhan Okay ise belediyenin başlattığı alt yapı çalışmaları kapsamında bir çok noktada ruhsatsız olan baraka ve kulübeleri yıktıklarını söyledi.

Okay, belediye olarak Altay Caddesi üzerinde bulunan işyerlerinin sahiplerinin daha önce iki defa uyarıldığını kaydederek şunları söyledi: “9 Ağustos 2017 tarihinde teknik personelimiz ve zabıta söz konusu bölgedeki barakların imar planında cami alanı olması ve ruhsatsız olması nedeniyle tutanak tutmuş işyeri sahiplerine 10 günlük süre verilmiş. 14 Ağustos tarihinde ise mahalle muhtarına bu barakların kaldırılmasını öngören tebligat verilmiş.

Esnaflar yeni bir dilekçe vererek Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epçim’den yeni bir süre istemiş biz de 20 Eylül tarihine; kadar süre vermiştik. O süre de dolunca bu barakaları kaldırmamız gerekir. Bizim bir alternatif sunmamız mümkün değil o esnaflar gidip kendilerine başka yer bulacaklar” dedi. Haber: Serkan Kaya

esnaf-m.jpgesnaf-1111111111.jpgesnaf-222222222222222.jpg
 

Bu haber toplam 5012 defa okunmuştur
Etiketler:
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim