• BIST 9524.59
  • Altın 2487.578
  • Dolar 32.5222
  • Euro 34.6862
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 18 °C

Hakkari'de barış nöbeti başlıyor

Hakkari'de barış nöbeti başlıyor
İHD Hakkari Şubesi, Muzlum-Der, Hakkari Barosu ve Hakkari Tabipler Odası, yaşam hakkının korunmasından sorumlu olduklarını ve bundan dolayı ‘Barış nöbeti’ tutacaklarını bildirdiler.

Dört sivil toplum kuruluşu adına hazırlanan açıklamanın metnini okuyan İHD Hakkari Şubesi Başkanı İsmail Akbulut, insan hakları savunucuları ve STK'lar olarak tarihi bir sürece tanıklık ettiklerini ifade etti. Akbulut, “Sadece son 30 yıla değil, binlerce canın yitirilmesine mal olan, insanlığa karşı en ağır suçların işlendiği tarihi dönemlerden geçerek bugünlere geldik.

Bizler her zaman Kürt sorununun onurlu ve adil bir barışla çözülmesi için çaba sarf ederek bedel ödedik. Dolayısıyla bugün insan hakları savunucuları olarak 8 Mayıs’tan itibaren PKK militanlarının çekilmesiyle birlikte sadece süreci yerinde izleyen değil, aynı zamanda her koşulda yaşam hakkının korunmasından sorumlu olduğumuzun bilinciyle bugün buradayız.

PKK militanlarının güvenli bir şekilde geri çekilmesinin sağlanması, yaşam haklarının ihlal edilmemeleri için gerekli tüm önlemlerin alınması son derece hayatidir. PKK militanlarının veya askeri görevlilerin yaşam hakkının korunmasında yaşanacak en ufak tedbirsizlik milyonlarca halkın on yıllardır ihtiyaç duyduğu barış özlemine, çözüm umuduna ciddi zararlar verecektir.

Barış nöbetinde olacağız. Geri çekilmenin sağlıklı bir şekilde gerçekleşebilmesi için çekilmenin tamamen sonlandığı ana kadar bölgede görev yapan tüm askeri ve idari yetkililer sorumlu davranmalı, olası her türlü provokasyonlardan uzak durulmalıdır. Geçici köy korucularının ve askeri personelin hareketliliği biz insan hakları savunucuları tarafından izlenecektir.

Bu sürecin en az birkaç ay süreceği de göz önünde alındığında, barışçıl çözüm konusunda devletin ne kadar kararlı olduğu, yaşam hakkının korunmasındaki hassasiyetten anlaşılacaktır. Çekilme boyuncu sürece zarar verecek her türlü eylemsel hareketliliğin sorumlularıyla ilgili insan hakları savunucuları ve STK’lar eleştirilerini sunacak ve konunun takipçisi olacaktır.

Sonuç olarak insan hakları savunucuları ve STK’lar olarak tarihsel misyonumuzun ve sorumluluğumuzun bilincinde olarak barıştan, hak ve özgürlük yana olduğumuzu hatırlatır, tüm arkadaşlarımızla birlikte bölgede çekilme sürecinde ‘barış nöbeti’ tutacağımızı kamuoyuna duyuruyoruz” dedi. Basın açıklamasına Belediye Başkanı Fadıl Bedirhanoğlu, Mazlum-Der Hakkari Şubesi Başkanı Cengiz Şen de katıldı. Heber: Çetin Alpsar (İHA)


Bu haber toplam 2683 defa okunmuştur
Etiketler: , ,
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim