• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkari’de başıboş sokak hayvanları kısırlaştırılıyor

Hakkari’de başıboş sokak hayvanları kısırlaştırılıyor
Hakkari Belediyesi ve Tatvan Belediyesi başıboş sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için Hakkari’de ortak bir çalışma başlattı.

Hakkari’de insan ve çevre sağlığını korumak amacıyla Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ve Tatvan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner İşleri birimine bağlı ekipler kısırlaştırma çalışması yaptı.

İki belediyenin ortak başlattığı çalışma kapsamında, belediye ekipleri Hakkari Belediyesinin garaj amirliğinin yanında bulunan park alanına Tatvan Belediyesi tarafından gönderilen mobil kısırlaştırma aracını kurdu.

Ekipler daha sonra başıboş sokak hayvanlarının yakalanıp toplatılması için mobil araçlar ile kent merkezinin genelinde operasyon başlattı.

Yapılan operasyonlarda toplatılan hayvanları mobil kısırlaştırma aracına getirilerek burada her iki belediyenin veteriner hekimlerince kısırlaştırıp aşılanarak yeniden doğaya bırakıldı.

“AMACIMIZ HALK VE ÇEVRE SAĞLINI KORUMAK”
Çalışmalara ilişkin bilgi veren Tatvan Belediyesi Veteriner Hekim Sefer Durmuş; “Tatvan Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü Veteriner birimi olarak Hakkari Belediyesinin bizleri buraya ortak bir çalışmayı yürütmek üzere yaptığı davet ile geldik.

Amacımız halk ve çevre sağlığını korumak amacıyla bölgedeki belediyelerimize destek olmaya çalışıyoruz. Bu konuda bizlere desteklerini eksiltmeyen Belediye Başkanımız Sayın Fettah Aksoy’a teşekkür ediyoruz. Ayrıca Hakkari Belediyesine misafirperverliklerinden ötürü teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.

“SOKAK HAYVANLARI İÇİN REHABİLİTASYON MERKEZİNE İHTİYACIMIZ VAR”
Ayrıca çalışmalar hakkında bilgi veren Hakkari Belediyesi Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu ise; “Tatvan Belediyesi ekibi ile başarılı bir çalışma gerçekleştirdik.

Hakkari’deki popülasyonun %70’e yakını hem kısırlaştırma hem kuduz aşısı hem de küpeleme sistemini yaptık. Bu konuda kentte bazı pilot bölgeler seçilerek çalışmalarımız yapıldı.

İlerleyen farklı tarihlerde bu çalışmalarımız sürecektir. Ancak çalışmalarımızın daha verimli olabilmesi için Hakkari’de sokak hayvanları için bir rehabilitasyon merkezine ihtiyacımız var.

Bizlere desteklerinden ötürü başta Tatvan Belediye Başkanı Sayın Fettah Aksoy’a ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi. Hakkarihabertv.com
 

Bu haber toplam 3099 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim