• BIST 8878.9
  • Altın 2239.55
  • Dolar 32.3367
  • Euro 35.1126
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Hakkâri’de Basketbol Resitali...

Murat Taş

Bütün Dünyayı etkisi altına alan Cocid-19 salgın nedeniyle her ilde olduğu gibi ilimizde de sportif faaliyetlere ara verilmişti.

Salgının kontrol altına alınması ve hayatın yavaş yavaş normale dönmesiyle beraber, Hakkâri de sportif faaliyetlerine yavaş yavaş başladı.

Hakkâri Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile Hakkâri Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2.Spor şenlikleri kapsamında, Kurumlararası Basketbol, Voleybol ve Masa tenisi müsabakaları düzenlenerek Hakkârili sporseverlerin iki yıllık özlemleri giderildi.

Her branşının büyük heyecanla ve çekişmeli geçtiği Kurumlararası spor müsabakalarının Basketbol ayağı yapılan muhteşem finalle tamamladı.

8 Kurum takımının ve 96 Kurum personelinin katıldığı, Basketbol turnuvasında finale çıkan Hakkâri Milli Eğitim Müdürlüğü ve Hakkâri İl Emniyet Müdürlüğü maçını 68- 53'lük skorla kazanan Milli Eğitim Müdürlüğü, takımı turnuvanın şampiyonu oldu.

Hakkâri Valisi İdris Akbıyık ve beraberindeki Kurum amirlerinin Hakkâri’deki Kurum personelleri ve sporseverlerin seyrettiği müsabaka, son yılların en güzel müsabakalarından biri oldu.

Salgın nedeniyle alınan tedbirler doğrultusunda, final maçı Hakkârili sporseverlere muhteşem bir basketbol geçesi yaşattı.

Her iki kurum takımlarımızın salonda göstermiş oldukları performanslarının yanında dostluk, kardeşlik ve Fair-Play kuralları çerçevesinde yapılan müsabaka uzun zaman Hakkârili sporseverlerin hafızasında kalacak gibi.

Maç o kadar heyecanlı idi ki, sanki kendimi bir anda NBA maçında gördüm gibi oldum.

Her iki takım oyuncuları maçı kazanmak için canla başla mücadele ettiler.

Yıllarını spora ve basketbola adamış, daha önceki yıllarda Basketbol Federasyonu tarafından yılın spor adamı seçilmiş Milli Eğitim Kurum Takımı Kaptanı Erol Hanlıgil, attığı üçlüklerle takımın zafere ulaşmasında büyük pay sahibi oldu.

Müsabakanın en güzel hareketi ise, Milli Eğitim Kurum Takımı kaptanı Erol Hanlıgil'in ilk yarının son saniyesinde yarı sahadan attığı inanılmaz üçlüktü. Tek kelimeyle muhteşemdi.

Milli Eğitim Kurum Takımında hepsi iyi bir performans gösterdiler.

Salih, Ertuğrul, Emin, Seyithan takımlarını sırtlayan oyuncular olurken, Rızgar, Cengiz, Abdullah ve Nursel de takımları için şans bulduklarında gerekli desteği verdiler.

Hakkâri İl Emniyet Kurum Takımı şampiyon olan takım kadar güzel bir mücadele örneği gösterdiler.

Takımın ve maçın en skorer oyuncusu olan Mehmet Salman ve Mustafa Kasap’ın göstermiş oldukları müthiş performansları ile tüm seyircilerden büyük beğeni ve alkış aldılar.

Emniyet Müdürlüğü takımı maçı kazanmak için çok iyi mücadele etti.

Bana göre her iki takımımızda şampiyonluğu sonuna kadar hak ettiler.

Bizlere bu güzel müsabakayı seyretme imkânı sunan, her iki takımımızı yürekten tebrik ediyorum.

Turnuvaya katılan tüm takımlarımızı da katılım sağladıkları içinde, ayrıca kutluyorum.

İlimizde bu türlü spor aktivitelerin devam etmesi gerek Hakkâri halkı ve sporseverleri bu türlü aktivitelere aç bu ve benzeri aktivitelerin içeriği zenginleştirilmeli, desteklenmeli bunun için de Belediye bünyesindeki Spor Birimi desteklenmeli.

Turnuvada emeği gecen başta İl Valimiz ve Belediye Başkanı Sayın İdris Akbıyık’a ve herkese sonsuz teşekkürlermurat-tas-005.jpg

 

 

Bu yazı toplam 2553 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim