• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Hakkari’de bazı kurumlara 'Erişilebilirlik Belgesi' verildi

Hakkari’de bazı kurumlara  'Erişilebilirlik Belgesi' verildi
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi adliye sarayı ve Selahaddin Eyyübi havalimanına "erişilebilirlik belgesi" verildi

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın 18.08.2015 tarihli 28713 sayılı resmi gazetede yayınlanan Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği kapsamında engelli vatandaşların başkalarına ihtiyaç duymadan toplumsal yaşama katılabilmeleri, kamu kurum ve kuruluşlarında daha rahat ulaşımı ve hizmet alabilmelerine yönelik Hakkari’de oluşturulan “Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonca” yapılan denetimler sonucunda erişilebilir olduğu belirlenen Yüksekova ilçesi Adliye Sarayı ve Selahaddin Eyyubi Havalimanı Erişilebilirlik Belgesini almaya hak kazandı.

Hakkari Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Salih Kaya, Engelli bireylerin sosyal hayata katılabilme ve hayatını bireysel olarak yaşayabilmeleri açısından erişilebilirlik son derece önemli bir konu olduğunu söyledi.

Kaya,” Hakkari ve ilçelerinde gerekli düzenlemeleri Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinde belirtilen kriterlere göre yerine getiren kamu kurum ve kuruluşlar ile diğer yaşam alanlarına komisyonumuzca belgeleri verilmeye başlanmıştır.

Yüksekova  Adliye Sarayı ve Selahaddin Eyyubi Havalimanı binalarında engelli bireylerin erişimlerini kolaylaştırmak amacıyla çeşitli düzenlemeler gerçekleştirilmiştir. Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliğinde belirtilen kriterler yerine getirilerek her iki kurumda engelli rampalarından, asansöre, görme engelliler için brilant kat planı, yürüme bandı, engelli tuvaletine ve engelli araç park yerine kadar birçok yenilik yapılmıştır.

Bu kapsamda Valiliğimiz tarafından oluşturulan Hakkâri İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından hizmet binalarında ve diğer engelli bireylerin kullandığı yaşam alanlarında yapılan inceleme sonucunda Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Yönetmeliği kapsamında, 16.07.2019 tarihinde Hakkari İli Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu tarafından yapılan inceleme sonucunda 23.07.2019 tarihli Komisyon toplantısında alınan 1822589 sayılı karar ile Yüksekova  Adliye Sarayı ve Selahaddin Eyyubi Havalimanı erişilebilir olduğu tespit edilmiştir” dedi.

Erişilebilirlik Belgesi almaya hak kazanan Yüksekova  Adliye Sarayı belgesini Hakkari Valisi  İdris Akbıyık adına Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Sayın Salih Kaya tarafından Cumhuriyet Başsavcısı Ali Biçer’e takdim edildi.  Ardından Selahaddin Eyyubi Havalimanı belgesini ise Havalimanı Müdürü Sezgin Demirci’ye verildi.

Adliyedeki belge sunumu Programına Yüksekova Cumhuriyet Başsavcısı Ali Biçer, İdari İşler Müdürü Eyüp Önel, adliye personeli, Havalimanı belge sunumu programına ise Havalimanı Müdürü Sezgin Değirmenci ve personeli  Erişilebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyonu üyeleri Memduh Turgut, Asuman Öztürk, Funda Önal, Azize Korkmaz ve Hakkari Engelli Derneği üyesi Cahit Mollaosmanoğlu ve kurum çalışanları katıldı. Haber: Feyzullah Taş

img_6922.jpgimg_6927.jpgimg_6934.jpgimg_6942.jpgimg_6949.jpgimg_6957-002.jpg


 

Bu haber toplam 2587 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim