• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Hakkari’de beklenenin üzerinde kan bağışı yapıldı!

Hakkari’de beklenenin üzerinde kan bağışı yapıldı!
Kızılay Genel Merkezi tarafından "Kan Bağışı Hayat Kurtarır" sloganıyla yürütülen kampanya kapsamında Hakkari’de 3 günde beklenenin üzerinde kan bağışı alındı.

Bir süre önce Van ilinden gelen Güneydoğu Bölge Kan Merkezi ekipleri, 3 gün boyunca Hakkâri’de bağışta bulunmak isteyen vatandaşlardan kan aldı.

Bulvar Caddesi üzerinde bulunan belediye başkanlığı önünde kurulan Kızılay mobil kan bağış aracının önünde büyük kuyruklar oluşturan Hakkari’li vatandaşlar kan vermek için adeta bir birleri ile yarıştılar.

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İl Emniyet Müdürü S. Suvat Dilberoğlu’da mobil kan bağış aracını ziyaret ederek kan bağışında bulunan vatandaşlarla sohbet etmişti.

Emniyet Müdürü Dilberoğlu ise kan bağışında bulunmuştu. Üç gününü Hakkari’de tamamlayan Kızılay mobil kan aracı Hakkari’de beklenenin üzerinde kan bağışını alarak daha sonra ikinci durağı olan Hakkari’nin Şemdinli ilçesine hareket etti.


HABERİN VİDEOSU İÇİN TIKLIAYIN


Kızılay kan bağışı görevlisi Servet Abay, Hakkari’deki yoğun ili karşısında şaşırdıklarını belirterek, talep olması halinde mobil kan bağışı ekiplerini yeniden Hakkari’ye gelebileceğini belirterek, bu duyarlı davranıştan dolayı yöre halkına ve Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt’a teşekkür etti.

-3 günde 400 kişiden 317 uygun kan alındı
  Kızılay Derneği Hakkari Şubesi Başkanı Recep Bozkurt ise, Kızılay TIR ekibinden 7 kişilik sağlık ekibinin 3 gün boyunca Hakkari’de görev yaptığını söyledi.

Bozkurt,”Kan bağışına Hakkari halkının göstermiş olduğu teveccühten dolayı teşekkür ediyoruz. Sayın valimiz ve beraberindekiler de kan bağışı yapan vatandaşları ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler.

Bu destekten dolayı sayın valimiz ve beraberindeki protokol üyelerine de teşekkür ediyoruz. 3 günde 400 kişiden 317 uygun kan bağışı alındı.

Beklenenin üzerinde kar bağışı gerçekleşti. Hakkari’den sonra Şemdinli ilçesine ekipler hareket edecek” Şeklinde konuştu. İHA

kan-bagisi-son-1.jpgkan-bagisi-son-m.jpg
 

Bu haber toplam 2831 defa okunmuştur
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim