• BIST 8718.11
  • Altın 2245.336
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1889
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Hakkâri’de Beşiktaş rüzgârı…

Murat Taş
 
 Spor okullarının çocuklara, sosyal kültürel, fizyolojik ve psikolojik olarak yararı çoktur. Çocukların boş zamanlarını daha iyi verimli kullanabilmeleri için bu vakitlerini spor yaparak değerlendirmeleri, sağlıklı bir birey olarak gelişmeleri ve sporu bir yaşam biçimi haline getirmeleri için spor okullarının çok büyük faydası vardır. 
 
 Takım halinde yapılan sporlarda çocuklar, paylaşmayı, grup halinde çalışabilmeyi, organize olabilmeyi, yardımlaşmayı, hırslarını kontrol edebilmeyi öğrenirken, çocuk, özgüvenini, sorumluluk almayı, karar verebilme gibi becerilerini geliştirir. 
 
 Egzersizlerin aynı zamanda stresi azalttığı da bilimsel olarak bilinmektedir. Çocuklarda da tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi stres, depresyon boş zamanı nasıl geçirebilirim, vs. sorunlar görülebiliyor. Egzersiz sağlığa iyi geldiğinden dolayı, sağlıklı bir çocuk dinlenmiş ve zihinsel olarak da uyanıktır.
 
 Düzenli olarak orta derecede spor yapan çocukların matematik, okuma-yazma ve ezber becerilerinin de geliştiği gözlenmiştir. Arkadaş grubu içinde çocukların sporla ön plana çıkması, yaşıtları arasında da kabulünü arttırır. 
 
 Yaşıtlar arasındaki kabul ve statü de sporla ön plana çıkan bir şeydir.
 
Bu yüzden bir çocuğun sporda ve birçok aktivitede iyi olması diğer çocuklar tarafından kabulünü kolaylaştıran bir şey olabiliyor. 4b8ba922-beb8-45cb-b5f1-22cdd99bcaa3.jpg
 
 Sporda iyi olan çocukların genelde sosyal becerileri de büyük oluyor.
Yaklaşık dört ay önce ilimizde açılan Hakkâri Beşiktaş futbol okulu kış dönemini en iyi şekilde devam ettirerek yeni yaz kayıtlarına başladı.
 
 İlk etabı en iyi şekilde sürdüren Beşiktaş futbol okulu çocukların adeta eğlence merkezi haline geldi.
 Spor eğitiminin yanında eğlence, sosyalleşme, özgüven kazanma, kötü alışkanlıklardan uzak durma ve yeni arkadaşlıklar edinme adına da Hakkâri iline spor anlamında bir ivme kazandıran Beşiktaş futbol okulu Hakkâri halkı, spor camiası ve çocuklar tarafından da tam puan aldı.
 
Beşiktaş spor okulunda temel ilke ve öncelik çocukların eğitimidir.
 Spor eğitmeni İsa Ayhan ’’Bizler her çocuğumuzun eğitimini yakın derecede takip ediyoruz. Temel amacımız eğitimdir. Bunun yanında çocuklarımızın gelişimine katkı sunmak boş vakitlerini sağlıklı bir ortamda geçirmeleri için çalışıyoruz. Beşiktaş spor okulu bu konuda başarıyı sağlamak için büyük çaba içerisindedir’’.
 
 Hafta sonunu çocuklarıyla beraber izlemeye gelen veliler spor okulunun gün geçtikçe daha da verimli olduğu bu konuda Hakkâri halkının kendi okullarına sahip çıkmaları gerektiğini bu türlü eğitim amaçlı faaliyetlerin daim olmasını istediler.
 
 Beşiktaş spor okulunda ilgimi çeken en güzel örnek ise farklı takımları tutan çocuklar ve velilerinin olması.
Buda demek oluyor ki herkesin temel amacı eğitim ve spor yapmaktır.
 
 İlimizde ilk olan Beşiktaş spor okulu (özel) yaz kayıtları başlamış bulunmakta.
 Beşiktaş spor okulunda UEFA (A) Lisanslı antrenör ve eski profesyonel futbolcu Mikail Özdemir, spor eğitmeni İsa Ayhan ve Menekşe Küçük tarafından eğitimleri verilmekte.
 
5-7  8-10  10-12  12-14  14-16 5.Grup halinde yaz kayıtları başlamıştır.
İlimizde çocuklarımızın boş vakitlerini en güzel şekilde değerlendirmesine ve onların eğitimine de katkı sunan, halktan tam not alan ve sınıfı birincilikle geçen Beşiktaş spor okulunu tebrik ediyorum.
 
Bu yazı toplam 10084 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 1
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    Yazarın Diğer Yazıları
    Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
    Tel :
    Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
    Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
    YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim