• BIST 8889.43
  • Altın 2240.943
  • Dolar 32.3403
  • Euro 35.1219
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

HAKKÂRİ’DE BÜYÜK DEĞİŞİMDE TAM GAZ!

H. Aziz Hatipoğlu

Hakkâri Belediye Başkanlığına atanan Kayyum Cüneyt Epçim başkanlığında Hakkâri’de büyük dönüşüm tam gaz devam ediyor.

Göreve getirilmesinin üzerinden iki yıl geçmeden gecesini gündüzüne katarak ve çoğu kez çalışmalarını iş başlarında ve çalışma yerlerinde geçiren Kayyum Belediye Başkanı Cüneyt Epçim 2018 yılı için “Hakkâri’de dönüşüm yılı” olarak belirtmiş ve plan ve projelerini buna göre uyarlamıştı.

Ocak ayında makamında bizi kabul eden ve görüştüğümüz Kayyum başkan Epçim bu projelerle ilgili açıklamalarda bulunmuş ve bunu köşemize taşımıştık.

Nisan ayına girilmesiyle çalışmalarına hız veren Başkan Epçim öncelikle Hakkâri’nin içme suyu ile ilgili çalışmaları hızlandırmış ve birkaç kez Berçelan Yaylasına giderek çalışmaları yerinde incelemiştir. Akabinde Büyük Camii etrafındaki barakalar kaldırılarak burasının ıslahı ve eski hal binasının yıkılıp oradaki alanın Büyük Cami ve çevresine yeşil alan olarak kazandırılmasını ve burada halkın dinlenebileceği, eğlenebileceği ve spor yapacağı alanlara kavuşturmak için yıkım çalışmalarını başlatmıştı.    

Üç dönüm üzerindeki bu arazide yürüyüş parkurları, bisiklet yolları, spor alanları, dinlenme bankları ve çok amaçlı alanlar düşünülerek yer ıslah ve ağaçlandırma çalışmalarına başlanmıştır. Bunun haricinde askeri lojmanların bulunduğu ve yıkılarak kazandırılan Kıran yolu üzerindeki yerler için de yeşillendirme ve dinlenme alanları yapılacaktır.

Valilik Parkı yanındaki yıkılan Emniyet Müdürlüğü lojman yerlerinin de belediyece şehre kazandırılmasını ve bunu Emniyet Müdürlüğü ile yapacakları bir protokol çerçevesinde Hakkâri’ye (Altı otopark üstü park misali) yapılması arzulanmaktadır.

Şehir içi yollardaki kaldırım taşlarından sonra yarım kalan asfalt yollardaki kaldırım mermerlerinin döşenmesine başlanmıştır. Ayrıca ağaçlandırılan orta refüjdeki kaldırım taşlarda yerli yerine konularak çimlendirme çalışmaları yapılmaktadır. Bu arada orta refüj ve yol kenarlarına dikilen ağaçların çoğunun kuruduğu ve bunların bir an önce yeni ve yeşil ağaçlarla değiştirilmesini istenmektedir.

Büyük bir ihtimalle bu yıl bağlanacak olan şehir içme suyunun yeni hattından her evin yararlanması ve vatandaşın susuz kalmaması için çalışmalar devam etmektedir.

Görevini büyük bir aşkla ve heyecanla sürdüren Başkan Epçim sessiz sedasız Hakkâri’de bir devrim yarattığının farkındadır.

Bu tür hizmetlere ihtiyaç duyan ve her nedense bugüne kadar bir türlü yapılamayan bu çalışma ve faaliyetleri gören Hakkârili vatandaşlar da “Demek istenince oluyormuş” söylevlerinden geri durmuyorlar. 

Daha pek çok eksik ve hizmet götürülecek faaliyetleri var belediyenin.

Ama tüm bunların yapılabilmesi için iyi bir kadroya ve çalışmaları yerinde gözetleyen ve takip eden bir organizatöre (başkana) ihtiyaç vardı. Bunu da sağ olsun Başkan Epçim şu kısacık sürede gösterdi.

Çalışmalarını yakından takip ettiğimizi belirtiyor, bu güzel çalışmaları için bir Hakkârili olarak kendisini kutluyor, çalışmalarının daim olmasını ve başarılarının devamını diliyorum.     

Bu yazı toplam 3794 defa okunmuştur.
  • Yorumlar 0
  • Facebook Yorumları 0
YASAL UYARI: Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Hakkarihabertv.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Hakkari Haber TV | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel :
Feyzullah TAŞ- 0.(505) 440 39 66
Savaş TAŞ - 0.(545) 864 4868
YUSUF TAŞ- 0.(544) 346 1740 | Haber Scripti: CM Bilişim